Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '15

 
Kategori
Müzik
 

Kayahan'ın Ardından

Kayahan'ın Ardından
 

Müzikle ilgilenmeye ve dinlemeye 70 li yıllarda başladım. Kayahan, 80 li yıllarda kendini duyurduğunda pek ilgimi çekmemişti. Yıllar geçtikçe güçlü söz yazarlığı ve akılda kalır melodi yeteneğini kavradık. Başta Nilüfer olmak üzere bir çok, şarkıcıyla çalışması önemli idi. Pop dünyasında yer bulmak kolay değildir. Kayahan bu güçlükleri disiplinli ve yoğun bir çalışma ile başardı. 90 yıllar ve 2000 li yılların başında layık olduğu konuma geldi. Türk Pop müziğine onlarca klasikleşen eser bıraktı. Güçlü bir birikimi vardı, çok çalışmıştı, hak ettiği yere ulaşmıştı.

İşte onun içindir ki bugün O'nu sonsuzluğa uğurlayan herkes göz yaşı dökmekte. Türkiye gibi bir ülkede halkın sevgisini kazanmak kolay değildir. Yanlış anlamayın dünyanın birçok yerinde özellikle müzik alanında evrenselleşmek hiç kolay değil. Sektör sabun köpüğü gibidir. 

2015 ölümlerle başladı, Müzeyyen Senar, Yaşar Kemal ve Kayahan. Toplum yeri doldurulamayan bu kişilerin ardından üzüntülü. Bu değerler; toplumuzu ayakta tutan, moral veren, anlam veren değerler. Değerlerimizi kaybediyor, boşluğa düşüyoruz.

Bugün twitter da şöyle yazdım;

Ölen değerli bir kişinin ardından yapılacak en güzel şey onun yolundan gitmeyi denemek, onun düşüncelerini yaşatmaktır. Bu aramızdan ayrılan kişiye en güzel saygı duruşudur.

Çünkü Onlar bunu isterler. Kayahan şarkıları ile bu topraklarda yaşayacak, üzülmeyelim. Aramızdan ayrılan değerlere sahip çıkalım yeter.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..