Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

21 Ocak '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2016 Kış Sokak Modası 7 Trend

2016 Kış Sokak Modası 7 Trend
 

Soğuk hava yüzleşmesi daha sıkı giyinmeye şartlandırıyor. Artık sokakta modadan ziyade konforlu olmak daha sıcak kombinlerden geçiyor. Kalın bir kazak her kombin  için iyi gelirken, mutlaka kaban artısı olmazsa olmazların en baş sırasında tüm kombinleri sarmalıyor. Aslında bir kazak ve kabanla da çözüme ulaşan kombinlerde farklı katmanlarda bir anda belirebiliyor. Ne giysem konusu, daha ne giysem boyutuna ulaşarak soğuk havanın karşısında dik durmakla taçlanıyor. Bu taç sokak modası trendlerini 2016 yılı ile sınıflandırıyor ve popüler olan her şey üzerimize geçiyor. Kazak, ceket, kaban, çorap, çizme, elbise, pijama derken abartılı stiller kış sokak modasında içimizi ürpertiyor.

Kış Mevsiminde Sokak Modası

Yağmurlu günlerin sevimli olarak sayıldığı ve genel anlamda soğuğun arttığı, kar yağışına sevinip sonunda üşüten yanına hafif sinirlerin bozulduğu günler yaşıyoruz. Bu günlerde bir yandan kısa paçalı pantolondan vazgeçemeyenlere şaşırıp, diğer yandan üst üste giyinen ve adeta astronat haline dönşen bireylere dudak büküyor, pijamasını gündelik stili ile birleştirenlere gülüyoruz ama bir türlü geçemeden. Bu nokta bizi hayretlere sürüklerken, bir şeyler hep fazla geliyor. İmitasyon kürkler ile  başlayan kış macerası adeta üzerimize tüy ekiyor ve bu peluşlar olmadan kendimizi çıplak hissediyoruz. Tabii bir de sanki elbiseymiş havası veren kabanlar, uzadıkça uzayan kazak elbiseler, kazak elbiselerden geri kalmayan tunikler, giri büyüsü ve daha neler neler? Sahiden 2016 Kış trendleri neler?

Patchwork kombin

Patchwork

Yeri artık ayrıcalıklı olan pachwork desenler, salaş stillerden çok şık ve zarifliğe doğru emin adımlarla ilerlemenizi sağlıyor. Özellikle etek seçimlerini kazaklar ile tona ton bir şekilde kombinleyebilir, biraz alakasız ama fazla iddialı pabuçları değerlendirebilirsiniz.

Sokak Modası 2016 Kış trendleri

Uzun Tunik

Oversized kesimlerden sonra şimdi biraz uzun parçalar moda. Uzun elbise, uzun kazak, uzun kaban ve daima uzun tunikler. Yeni sezonda jean, klasik ve özellikle dar paçaların üzerine mutlaka uzun parçalar konuyor. Hem salaşlık hem de şıklık aynı anda kazanılıyor.

Kısa paça jean kombinleri

Kısa Paça

Uzayan tarafların bolca yer aldığı kış sezonu ters köşeyi pantolonlarla öne çıkarıyor. Kısa paçalı pantolonlar, sökük ve kesik tavrıyla sokağın cool algsını yeniden yorumluyor. Kısa bot modelleri ile kombinlemeli, üşüme riskine artık girmemelisiniz.

Kazak elbise

Kazaktan Elbise

Yeni olmasada eskiyeceğe benzemeyen kazak elbiseler, ayak bileklerine kadar iniyor. Bu inme, yandan bir yırtmacı ortaya çıkarıyor. Üstüne üslük spor ayakkabı modellerinden de bir türlü kendini ayıramıyor.

peluş atkı

Peluş Atkılar

Her kombinde ayrı bir duruş kazanan peluş atkılar, farklı ve renkli halleri ile güne daha dinamik bir tavır kazandırıyor. Özellikle spor kombinlerinizi biraz daha şık bir görünüme yakınlaştırabilirsiniz.

2016 sokak modası

Elbise Pardesü

Sıkıca bağladığınız zaman bir elbise edası taşıyan pardesüler kışın joker parçaları arasında. Özellikle ne giysem kararsızlığına kapıldığınızda, giydiklerinizi sır gibi saklayan ve önemsiz kılan tavrından tüm gün yararlanabilirsiniz.

sapka kombinleri

Şapka

Kafanızın üzerinde taşıdığınız parça tüm salaşlığınıza iyi gelebileceğini biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız saçlarınızı kendi haline bırakın, elinize geçeni üzerinize geçirin ve şapkanızı takın. Sonrası hep kafa nereye siz oraya...

Sokak modası trendleri ve kombin fikirlerimin yer aldığı modaviki.com blog adresime de göz atın!

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..