Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '17

 
Kategori
Siyaset
 

2017 Anayasa değişikliği halkoylaması

2017 Anayasa değişikliği halkoylaması
 

Anayasa değişikliği  için Türk milleti 16 Nisan 2017 tarihinde sandık başına gidiyor. Anayasa bir milletin en önemli yasasıdır. Önümüze gelen anayasa değişikliğini çok  iyi bir şekilde düşünüp değerlendirmemiz gerekmektedir.

Anayasanın 18 maddelik değişikliği için yapılacak oylamada  “Evet” veya “Hayır” verecek seçmenler sandığa gitmeden önce, 18 madde’yi okuyup incelemelidir. Bu maddelerde neler var, neler yok… Ülke ve millet için faydalı mı? Faydasız mı ? Kendi araştırmalarıyla ulaştıkları kanaatleri neticesinde oy kullanmalıdırlar.

Düşünmeden ezbere ya da başkalarının etkisiyle “Evet”  veya “Hayır “ oyu kullanmak  kişinin kendi öz kanaatine saygısızlık olur. Oyunuz kendi oyunuzdur. Tamamen kendi iç kararınıza göre oyunuzu kullanın… Tüm yaptıklarınızda ve yapacaklarınızda  aklınızı kullanmak sizlerin  görevidir. Her şeyden önce bu kendinize karşı  sorumluluğunuzdur.

18 maddelik Anayasa değişikliği için sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getireceğiz. Bu vesile ile sizlere seçimle ilgili bir kaç hususu dile getirmek istiyorum.

1-Seçim ve sandık demokrasinin en büyük göstergesidir. Sandığa herkes saygılı olmalıdır.

2-Demokrasilerde fertlerin oyları çok önemlidir. Kullanacağımız oyların kıymetini  iyi bilmeliyiz.

3-Vatandaşlık görevi için sandıklara giderek oylarımızı  kullanalım.

4-Seçim günüden önce oylanacak olan18 maddeyi okuyup inceleyelim. Sonra kararımız doğrultusunda oyumuzu kullanalım.

5- Başkalarının ağzı ile hareket etmeyelim. Kendi görüş ve düşüncelerimizi önemseyelim.

6-Seçim kampanyası sürecinde siyasi liderler ve partililer birbirlerine hakarete varan tavır ve sözlerden uzak durmalıdırlar.

7-İş ortamlarında, aile ortamlarında, dost ve arkadaş ortamlarında, çeşitli toplantı ve yolculuk esnasında, nerede olursak olalım kimseye referandumda  “Evet” veya “Hayır” verip vermeyeceğini sormayalım. Kimseye kanaatini açıklaması ve görüşünü ortaya koyması için baskı uygulamayalım. Herkesin kanaati kendine aittir.

8-Kişiler kendi kanaatlerini kendi istekleri doğrultusunda açıklayabilirler. Bize düşen görüşlere saygı duymaktır. Kişilerin düşüncelerine karşı çıkarak ortamı germemeliyiz. Demokratik bir şekilde hareket etmeliyiz.

9-Hayırcılar veya Evetçiler olarak toplumu kamplara ayırmamalıyız. Sandığın gizliliğini ortadan kaldırmamalıyız. İsteyen istediği oyu kullanabilir.

10-  Partililer, propagandalarını yapsınlar,birbirleriyle yarışsınlar. Halkı aydınlatsınlar. Bu zaten onların görevi. Biz vatandaşlar da hür iradelerimizle sandığa gidelim oylarımızı kullanalım. Bunun dışında yersiz tartışmalara girmeyelim.

11- Referandum sonucu ne olursa olsun, biz her zaman bir ve beraber olacağız, birlikte yaşayacağız.

12- Türk Milleti, her zaman kardeşçe birlik ve beraberlik içinde ay yıldızlı, al bayrağımız altında demokratik bir düzen içinde hep birlikte yaşamaya devam edecektir.

16 Nisan 2017 Halk oylaması baştan sona kazasız belasız ve sıkıntısız bir şekilde sonuçlanmasını Yüce Allahtan dilerim.

 
Toplam blog
: 40
: 195
Kayıt tarihi
: 21.09.15
 
 

Üniversite mezunu olup,öğretmenlik yapmaktayım. Kitap okumayı ve yazı yazmayı seviyorum. Vatanımı..