Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

20 Ocak '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2017 Trendleri: 80'ler

2017 Trendleri: 80'ler
 

2017 moda trendleri deyip sonrasında 80'ler diye eklemek artık kimsenin acayibine gitmiyor. Geçtiğimiz iki sezon 70'lerin ağır bastığı kombinler artık 10 sene ileri gidiyor ve 1980'li yıllar modası piyasaya çıkıyor. Herkesin refleksle bir kaşını havaya kaldıran 80'ler akımları 2017 kış modasına sesini yükselterek giriyor. Rüküşlüğün, abartının, karmaşanın hakim olduğu 80'ler modası, 2017 trendlerinde zarifliği ile tüm ön yargılara adeta meydan okuyor. Kaşları eşitliyor.

Şimdi 80'lerin abartısının nasıl zarif olabileceğini ilk olarak hayal bile edemezken, aslında çoktan gardıroplara dahil olan parçaların o yılların vazgeçilmezi olduğunu görünce tüm ön yargılar kendiliğinden kendini imha ediyor. Bir türlü omuzlarımızdan eksik etmediğimiz oversize kabanlar, yüksek belli kot pantolonlar, tüm kombini değiştiren bir çift file çorap, jean on jean furyası, bir iki beden büyük tüm blazer ceketler, imitasyon kürk paltolar ve dahası 80'li yılların bağrından kopuyor ve sokak modasında artık olmazsa olmazı temsil ediyor.

Birkaç Beden Büyük Kaban

Birkaç sezondur birkaç beden büyük kaban giymek moda. 80'ler modasının ilk geri gelen trendleri arasında yer alan kabanlar, bu sezonda omuzlarımızdan inmiyor.

**

Karpuz Kol Döndü

İspanyol kolun tetiklediği karpuz kol yeni sezondan itibaren her kola giriyor. Kabaran kol detaylarını abartmadan kullandığınız zaman zarif stiller meydana çıkıyor.

**

Omuzları Abartma Kabart

Aslında vatka detayı ile alakalı abartı seçimler yapmadıkça üzerine ne giyersen giy kıyafeti daha zarif bir hale sokan bir etkisi var. Bu salaş, sıradan bir kazakta olabilir, her zaman giydiğimiz trençkotta...

**

Yüksek Belin Jean Sevdası

Yüksek bel deyince kot, kot deyince artık yüksek bel demek adeta bir adet. Adetlerden bu sezonda geri kalınmıyor.

**

Bir Çift File

Bir çift file çorabın kombinlere kattığı ayrıcalıktan mahrum kalanlardan mısın? Yoksa onsuz sokağa adım atmayanlardan mı?

**

Kota Kot Katmak

Jean on jean iki sezondur etkisini kesmeden devam ediyor. 80'lerin abartısı kombindeki jean katmanlarını çoğaltıyor.

**

Gündüz Kuşağında Payet

Payet ışıltısını gündüze de sıçratıyor. Kombinde mutlaka bir yerin ışıltısı göz alıyor.

**

Baba Ceketi

Oversize, blazer ceketlerini de etkisi altına alıyor. Bir iki bedenden fazlası baba ceketi gibi duruyor.

**

Peluşlara Sarılmak

Evet gelelim kürk mantoların imitasyon versiyonlarının günümüze yansıması. 80'lerde belki bu imitasyon olarak değerlendirilmese de günümüzde gerçeği nefreti, sahtesi ise hoş bir tarzı destekliyor.

**

Modanın sokağa yansıyan etkisini, trendleri ve kombin önerilerimi blog adresim www.modaviki.com üzerinden de inceleyin.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..