Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

2018'de En İyi Performansı Gösteren Kripto Para Birimleri

2018'de En İyi Performansı Gösteren Kripto Para Birimleri
 

2018'de En İyi Performansı Gösteren Kripto Para Birimleri


Yıllardan beri kripto para birimleri ile ilgilenen biri olarak size bu yazımda 2018 yılında en iyi performansı gösterdiğini düşündüğüm kripto para birimlerinden biraz bahsetmek istiyorum. Bu yazıda arkasında bir platform olan kripto para birimlerine değinmek istiyorum.
 
Platform kripto birimleri, arkasında belli bir blok zincirinin olduğu kripto para birimleridir. Tıpkı Ethereum platformu gibi. Bununla birlikte bu platformların Akıllı Sözleşmeler ve ICO özellikleri de mevcut bulunmaktadır. Kısacası bu tarz kripto para birimlerini elinizde tutmak size kar payı benzeri bir kazanç da sağlayacaktır. Bu teşviklerden dolayı birçok yatırımcı kripto para birimlerini cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor ve söz konusu kripto para biriminin uzun vadedeki fiyat istikrarına katkıda bulunuyor. 
 
Aşağıda benim favorim olan bazı kripto para birimlerini sıraladım. Bu kripto para birimlerinin arkasında gerçekten kuvvetli bir arka plan var. 
 
Ethereum
Ethereum'un kripto para birimi piyasalarında zirvede görmemizin bir nedeni var. Neredeyse tüm fayda tokenleri, Ethereum blok zincirinin üstüne kuruldu. Ethereum şu an daha pahalı olan POW protokolüne sahip olsa da bu yıl içerisinde POS protokolüne geçiş yapacak. Bu durum gerçekleştiğinde Ethereum fiyatları da olağanüstü bir artış gösterecek. Ethereum'un tanınırlığının artması adına JP Morgan, Microsoft ve Intel gibi birçok ticari işletme ile iş birliği sağlandı. Hatta NASA bile Ethereum'un gelişimi için fon vermeye hazırlanıyor. 
 
NEO
NEO, her hafta çıkan yeni ICO'lar ile uyumlu çalışabilen harika bir blok zincri platformudur. NEO, çok yüksek işlem hızına ve karlı bir istifleme protokolüne sahiptir. Ayrıca NEO, Microsoft ve Çin'deki birçok firma ile de ortaklık kurmuş durumda. NEO'nun kötü olabilecek tek özelliği ise diğer blok zinciri platformları kadar merkezi olmama özelliğinin bulunmamasıdır. 
 
VeChain
Bir makalede Çinli firmaların bu kripto para birimini ilk başlarda malların sahte olup olmadığı kontrol etmek amacıyla kullandıklarını okumuştum. Daha da okuyunca daha da etkilendim. VeChain de tıpkı NEO gibi POS protokolüne sahip. Bu yazıyı yazarken VeChain'in değerinin yüzde 600 arttığını da söyleyebilirim. 
 
Peki sizce 2018'de hangi kripto para birimlerine yatırım yapmalı ?
 
 
Toplam blog
: 7
: 328
Kayıt tarihi
: 03.04.18
 
 

Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesini 2009 yılında bitirdikten sonra Van Ferit Melen Havalimanında ..