Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

2021 Model Etsiz Çiğ Köfte

Selam Çiğ köfte severler! Çok güzel haberlerle geldim, öncesinde azıcık konuşalım. Hayatımıza nasıl da giriş yaptı bu çiğ köfte hatırlıyor musunuz? Evet hep bildiğimiz bir şey ama küçüklüğümde hiç böyle çiğ köfte dükkanları yoktu, belli başlı restoranlarda yerdik anca. Sonra zamanla bir baktık ki neredeyse geçtiğimiz her sokağa çiğ köfte dükkanı açılmaya başlandı. Peki bugün nasıl bir haber getirmiş olabilirim?

Hazır çiğ köfte üretimini farkettim sektörümüzde. “5 dakikada etsiz çiğ köfte” sloganıyla piyasaya sürmüş üretici bu gıda ürününü. Bu paketin içerisinde “ Antep bulguru ve isot” bulunuyor.  Ayrıca 10 farklı baharat karışımı. Asıl iş de bu baharatlarda biliyorsunuz ki.  Peki biz tüketicilerden ne isteniyor?  Salça (50gram), zeytinyağı (20gram), nar ekşisi(20gram) ve bir bardaktan biraz az ( 160 ml) kaynar su.  Yanınızda getirdiğiniz gıdalarla paketteki karışımı bir araya getiriyorsunuz ve sonrasını da bir kişiye danışıyorsunuz: Paşa keyfinize. İsteğe bağlı acı, maydanoz, sumak da ekleyebilirsiniz. Üretici, bu alınan bir porsiyon çiğ köfte ile günlük lif ihtiyacımızın %16’sını karşılayabileceğimizi de belirtmiş ayrıca. Sizlere önemli bir hatırlatma yapmalıyım, bu bahsettiğimiz, direk etsiz çiğ köfte olarak geçiyor. Karıştırıp da “Çiğ köfte baharat çeşnisi” tüketirseniz o ayrı. Baharat çeşnisinde bulguru da sizin ayarlamanız gerekiyor fakat bu ilk yazdığım üretimde bulgur da dahil ürün içerisinde. Ondan diyoruz bir şey satın alırken öyle alıp geçmeyelim, üstünü okuyalım ve ne olduğunu bilelim diye. Sadece son kullanma tarihine bakmanız da yeterli değil, ürün içeriği ve çeşidi de az önce bahsettiğim gibi önemli.

Eski özge olsa bu çiğ köfte haberine çok sevinirdi, yine bir mutlu etti ama görüyorsunuz. Öyle çok tüketirdik ki, arkadaşlarla kutlama tarzı çiğ köfte yapışlardan tutun ( fazicim ellerine sağlık) , aniden çalan telefonun “ Bir çiğ köfte yapalım mı?” tekliflerinden, öğrencilik yıllarının gece acıkmalarından çıkın. En son tuğçişle bir tanesine sarmıştık ki, neyse ki çoluk çocuğa karıştı artık yemiyoruz :p. Bakıyorum da her türlü güzel yemişiz seni çiğ köfte. Bu yeni geliştirilen ürünle de birçok tüketicinin ve özellikle öğrencinin gözbebeği olabilirsin, sende o ışığı gördüm.  

Sağlıkla Kalın!

Not: “ 2021 model etsiz çiğ köfte.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..