Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Elektrikli Sefer Tası

Yıl 2021. Haberler bu sefer güzel, her zaman da kötü şeyler olmuyor. Negatif düşüncelerden çıkıp bazen de etrafınızda olup biten mutluluk verici şeylere baksak fena olmaz. Herkeste bir karamsarlık ve mutsuzluk görüyorum bu gerçekten itici gözüküyor. Evet yaşadığımız salgın döneminde can sıkan olaylara gülümsemek saçma olabilir ama fazla üzülmek de bir o kadar saçma geliyor bana. Her şey gelip geçiyor ve bu salgın dönemini de eminim atlatacağız.  Şu cümleleri okurken “Sen felsefeci misin yavrum, neler diyorsun? İşine bak. “diyen olduysa haklı.   O yüzden biz işimize bakalım, gelelim bu haftanın muhteşem haberine!

Küçükken Jetgiller diye bir çizgi film vardı, onu izlerken hepimiz 20-30 yıl sonrasını düşünüp teknoloji alanında ne gelişmeler olacağını hayal ederdik. En meşhuru da “Uçan arabalar çıkacakmış.” cümlesiydi. Sevgili gelecek, 2021’den bildiriyoruz: Biz hala o uçan arabalara binemedik canım. Fakat gıda sektöründe tatlı bir üretim gerçekleşti.

Elektrikli sefer tası!

Eskiler bilir, sefer tası geçmiş yılların olmazsa olmazıydı. Günümüzde popülerliğini kaybetti, yeni nesil sefer tasının ne demek olduğunu pek bilmiyor derken, şak yeni bir üretim! Sistemi şu şekilde işliyor, sefer tasının içerisinde 3 bölme var. Çorba ve 2 farklı yemek türü için. Aynı zamanda bu cihazda yumurta da haşlanabiliyormuş. Tasarımını çok tatlı yapmışlar, oval hatlara sahip ve üzerinde eğlenceli desenler var. Yemeğinizi evde sefer tasına koyduktan sonra (Minik bir vakumlama aleti ile kapakları kapatabiliyorsunuz) iş yerinizde içini açıp cihazın içerisindeki bölmeye azıcık bir su ilave ediyorsunuz, çalıştırdıktan sonra da tercihe bağlı olarak 15-20 dakika yeterli oluyor. Yemek sıcacık ve üstünden duman çıkmalı hale geliyor. Beyaz, siyah ve pembe şu an bulunan renkleri.

Ev yemeği aşıkları için paha biçilemez bir üretim. Üretici hem bu açığı fark etmiş hem de Türkiye’nin illk elektrikli sefer tasını bizlere sunmuş. Böyle üretimleri gördüğümüz zaman hep şu soru akla geliyor: “Daha önce nasıl düşünülmedi bu?” (Daha önceleri nerelerdeydin vb.) işte bu soruyu sorduran faaliyetler benim için özel…

Sevgili Foodie, sen 2021’in uçan araba haberi olmasan da bizler için gıda sektöründe buna eş değer bir habersin, seni çok sevdik ve aramıza hoşgeldin!

Sağlıkla Kalın!

Not: “Tarihteki ilk sefer tası bunu duyunca şok. “

Yüksek Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..