Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

2024 AKP’nin Son Seçimi

AKP’nin %44,33 lük oy oranı kimseyi yanıltmasın, belediye seçimleri bu, AKP’nin belediyelerdeki başarı algısı biliniyor.

Yani demek istediğimiz genel seçimler olsaydı AKP 10 puan aşağı düşerdi, şu anda AKP’nin oyu %35’lerde. Sayın Cumhurbaşkanı'nın telaşı da şurayı ya da burayı kaybetmekten çok bununla ilgili.

AKP’nin belediyelerde iyi hizmet verdiği algısı öteden beri var zaten. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi durum tam olarak bu oya yansımadı, AKP’liler AKP belediyeciliğine oy verdiler.

Erdoğan’ın oyu değil bu…

Dışarıdan bakıldığında %51’lerdeki Cumhur ittifakı 2024’te de kazanır diye düşünülüyor ama Sayın Erdoğan partinin durumunu görüyor, Ak Parti inişe geçti. Yok öyle artık silme götürme, artı MHP de kurtaramayacak diyorum.

İnsanlar konuya yüzeysel bakıyorlar… ”%44 oy almış, MHP de yükselişte, 2024’te nasıl kaybedecekler”

Bu yüzeyselciler oyu hangi seçimde aldığına bakmıyorlar, marka olduğu belediye seçimlerinde. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum belediye seçimlerine yansımadı ki yansımaz zaten. AKP seçmeni başarılı AKP’li belediye başkanlarını seçtiler.

Biraz büyük şehirlerde sapma oldu çünkü Ankaralıyı İstanbulluyu beka ile kandıramazsın, başka şeyler de lazım.  Diğer yerlerde eline bir bayrak tutuştur koşa koşa sana oy verir.

AKP’nin gücü hakkında 31 Mart seçimlerini, ölçü alanlar pek fena yanılırlar.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..