Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '16

 
Kategori
Astroloji
 

24 OCAK 2016 Aslan burcunda Dolunay

24 OCAK 2016 Aslan burcunda Dolunay
 

Genel anlamıyla Aslan dolunayı

24 Ocak 2016 günü saat  03:46 da Aslan burcunun 03°29' derecesinde bu yılın ilk dolunayı meydana gelecek. Ay ve Güneş’in birbirlerine karşılıklı konumlandıkları bu dönemde gerek kendi içimizde, gerek ilişkilerimizde gerginliklerin, kararsızlıkların olduğunu, buna karşın farkındalığın arttığını, daha sonuç odaklı hareket edildiğini hatırlayalım. Bizler de Aslan dolunayı süresinde değişen durumlara uyum sağlayarak, şartlarımızı koruma gayretinde olacağız. Enerjimizi, irademizi ortaya koyarken de yeri geldiğinde karşımızdakiler, yeri geldiğinde biz öncelikli olacağız. Dolunayın meydana geldiği Aslan burcu kendini ifade etmek, yönetmek, dikkat çekmek, yaratıcılık, zirvede kalmaktır. Bunu yaparken zaman zaman aşırı hırs, müsriflik görülebilir. Aslan burcu, devlet görevlilerini, yöneticileri, liderleri, aktörleri, tanınan kişileri, organizatörleri, bankerleri, kuyumcuları ifade eder. Sağlık anlamında baktığımızda bize kalp-damar, sırt bölgesi, aksına göre de safra kesesi sorunlarını işaret etmekte.

Dolunay haritasında Güneş kendini feda etmeyi ifade eden Geidi Secunda ve şüpheci, arkadaşlarından kayıp yaşayabilen, bunun yanında yüksek pozisyonda güvenilir, otorite sahibi kişi portresi çizen Dabih sabit yıldızları ile kavuşumda. Ay’ın ise adeta yumuşak atın çiftesi pek olur sözünü anlatırcasına Talitha kavuşumu bulunmakta.

Yükselende yer alan Yay burcu risk almayı, büyümeyi, genişlemeyi anlatır. Kraliyet yıldızı Antares ilişkisi bize bu dolunayda hedeflerimize uzanmanın, davranışlarımızda  takıntıdan, intikam duygusundan, kıskançlıktan uzak durmamızdan geçtiğini belirtmekte. Satürn’ün de burada olması bizlere bir kere daha adaletli davranmanın önemini vurgulamakta. Yöneticisi Jüpiter retro harekette ve uzlaşmazlığı, dünyayı genelden farklı algılayarak, kurallara aykırılığı anlatan Denebola ile kavuşumda. KAD, retro Merkür ve Pluto’dan destek alırken, GAD ve Chiron’la yaptığı açılarla zorlanmakta. Ay’ın, yükselen, Venüs ve Neptün ile yaptığı olumlu açılara rağmen Chiron’dan zorlandığını, Güneş’in ise Uranüs ile yükselene verdiği desteğini görmekteyiz. Haritanın ana akslarını yöneticileri Jüpiter ve Merkür’ün retro olduğunu yeniden hatırlayarak, burada şunu söyleyebiliriz ki kaygan zeminde yol almaya devam ediyoruz. Sonuç almak istediğimiz işler, hedeflerimiz adeta iyi düşün, incele, eksiğin varsa tamamla, hayrına değilse ısrarcı olma demekte. Takıntılı, dediğim dedik davranmaktan uzak duramazsak zarara girebiliriz. O yüzden kalıcı işlere imza atmak isteyenlerimizin uzlaşmacı, ılımlı, gerçekçi olması, dengenin korunabilmesi önemlidir. Daha önceden başlamış ki  bazıları için geçen sene 20 Mart tutulması civarını da işaret etmekte olan ama bir şekilde kesintiye uğramış işlerle ilgili görüşmeler, yazışmalar yeniden gündeme gelebilir. Haritası destekleyenler  için  ciddi gelişmeler mümkündür.

Dolunayın işaret ettiği konular

Dolunayın 2-8 aksında meydana geldiğini düşünürsek kredi, borç, miras, vergi konuları, ortaklıklarla ilgili durumlar, ameliyatlar, eşin ya da bizim kazanımlarımız, taşınabilir mallarımız bu dönemin ana başlıkları olarak göze çarpmakta. Eşle, ortaklıklarla ilgili finansal konulara ait ödeme planları, yapılanmalar, gelişmeler gündemimizde olabilir. Hukuksal sorunlar söz konusu olabilir. Bu dolunayda bazı insanların arkalarından çevrilen işleri, etkin kişilerden gördükleri zararı duyabiliriz . Eş, ortak, danışmanlık aldıkları avukat, ajans vs  gibi kişilerle ilgili resmi işleri olanların problem yaşamamak adına dikkatli adım atmalarını öneririm. Geri plana attığımız, çözümü ötelediğimiz konuları sorumlulukla, bilinçli bir şekilde ele aldığımız taktirde çözüm üretmemiz, gelişimimiz adına önemli bir adım atmamız mümkündür.  Yukarıda bahsettiğim kalp-damar, sırt bölgesi ve safra kesesi problemlerinin  yanı sıra, bel fıtığı, romatizma sorunu olanlar da bu dönemde sağlıklarına daha dikkat etmeliler.

24 Ocak’ta meydana gelecek olan dolunayın genel konularına uranyen prensipte bakarsak; başkalarıyla çok da paylaşmak istemediğimiz, zaman zaman şartlarını kontrol etmekte, düştüğümüz karmaşayı çözmekte zorlandığımız, belki defalarca yüzleşmek durumunda kaldığımız konu ya da konular üzerinde strateji geliştirip, çözüm üretmek, bu sayede durumumuzda iyileşme sağlamak istiyoruz (Güneş,Ay, Apollon, Pallas, Diana, Chiron, Chaos).  Yeniden bu zorlayıcı konu ya da konularla yüzleşmemek istiyorsak, üzerimizdeki baskıdan, sıkıştıran durumlardan kurtulmak ya da tersine zan altında kalmamak için, birilerini, bir şeyleri suçlamaktan, suçlanmaktan sakınmalıyız (Nemesis, Icarus, Chaos).

Aslan dolunayında burçları ana başlıklara göre etkileyecek konular

24 Ocak günü Aslan burcunda meydana gelecek olan dolunayın burçları, yukarıdaki genel etkiler doğrultusunda, hangi ana konularda etkileyeceğine bakarsak ;

Koç ve yükselen Koçlar için : Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Boğa ve yükselen Boğalar için : Ev, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları

İkizler ve yükselen İkizler için : Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal        

Yengeç ve yükselen Yengeçler için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Aslan ve yükselen Aslanlar için : Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Başak ve yükselen Başaklar için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.

Akrep ve yükselen Akrepler için : İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için : Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Balık ve yükselen balıklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Ülkemiz ve Aslan dolunayı

Dolunay ülkemiz haritasının 2.evinde olmakta. Buna göre genel olarak ülke ekonomisi ve ilgili kurumlar, alt başlıklar gündemimizde olacak. İlgimizin gerek şirketler, gerek ülke bazında kaynaklara ve  bunların idaresine yöneldiği bir süreç. Dolayısıyla bankalar, borsalar, aracı kurumlar, maliye bakanlığı, vergi daireleri, hazine, bunlarla ilgili durumlar, elde edilen gelirler , borcumuz, milli gelirimiz, ihracatımız Aslan dolunayında ülkemiz için önemli olacak. 20 Mart Güneş tutulması civarında şirketler için yabancılarla görüşülmüş, hazırlığı başlamış olan yatırım bağlantıları, ortaklıklarla ilgili durumlar ya da açılmış hukuksal davalarla ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Yine bu döneme ait hükümet tarafından göçmenleri, uluslar arası dolaşımı, ticareti ilgilendiren durumlarda gündemimizde yer bulabilir. Hava, deniz ulaşımıyla ilgili sorunlar yaşanabilir. Umarım deniz ya da hava kazası yaşanmaz. Tutuklu akademisyen, gazeteci, hukuk insanları ile ilgili yeni gelişmelere şahit olabiliriz. Bu dolunayda din adamları, akademisyenler, hukukçular, barolar, yabancıların hakları, çalışan kesimin refahını ilgilendiren sıra dışı değişikliklerle karşılaşılabilir. Tanınan birinin kaza, tutuklanma, pozisyonuna ait ayak kaydırma olaylarını işitebiliriz. Terör, komşularımızla ilişkilerimizdeki gerilimler, piyasalardaki dalgalanmalar devam etmekte. Kadın ölümleri, tacizleri ne yazık ki yine gündemimizden düşmüyor. Deprem olasılığımız bulunmaktadır.

Yukarıda 24 ocak günü aslan burcunda meydana gelecek olan dolunayın geodetic west mundane ve orta noktalar kullanılarak çıkartılan kartografik haritasını görmektesiniz. Turuncu renkle işaretli hatlar, farklı sistemde haritalardan yapılan eklerdir. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli düşey hatlar ve bunların çevresindeki yerler, dolunayın enerjisinden genel olarak daha belirgin etkilenmesi beklenen yerlerdendir.

1-      IC 150° Pluto

2-      GAD/Admetos=MC

 

Azade Öksoy 

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..