Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '16

 
Kategori
Astroloji
 

10 Ocak 2016 Oğlak burcunda Yeniay

10 Ocak 2016 Oğlak burcunda Yeniay
 

Genel anlamıyla Oğlak Yeniayı

10 Ocak 2016 günü saat 03:30 da Oğlak burcunun  19°13'  derecesinde bu yılın ilk  yeniayı meydana gelmekte. Öncü ve toprak elementinin fazlalığıyla yeniay, sabırlı, gerçekçi bir şekilde, elle tutulur, kalıcı olanı inşa etmek adına girişimlere işaret ederken,  Güneş ve Ay, yanındaki Pluto ile birlikte bu dönemde manipülatif davranışlara, güç gösterilerine, kritik, radikal dönüşlere dikkat çekmekte.

Genellikle her ay birer burç atlayarak gerçekleşen ve Güneş ile Ay’ın aynı burçta, aynı derecede kavuşumunu ile  meydana gelen yeniaya bu sefer Oğlak burcu ev sahipliği yapmakta. Sorumluluklarımızı, sistem kurmayı, yapılanmayı da anlatan bu burç aynı zamanda yöneticileri,  çiftçileri, madencileri,  işçileri, mimarları, mühendisleri, tarihçileri,  antikacıları, sağlık adına da kemikleri, dizleri, dişleri  anlatır.

Haritanın yükseleninde yer alan Akrep , başkalarının parasının yönetimini, finansı, krizlerle gelen değişimi, dönüşümü anlatır ve olayları sonuna kadar zorlama eğilimi gösterir.  Bu burcun yöneticilerinden birisi olan Pluto’nun Uranüs ve Zeus’la yaptığı zorlayıcı görünüm, enerjiler kontrollü kullanılmazsa Oğlak’ın kontrollü doğasına rağmen uç noktalara gidebileceğimizin, şartların zorlanabileceğinin  göstergesi.  Diğer yöneticisi Mars da Neptün ve Hades-Kronos görünümleri ile idealimiz adına mücadelemizi, girişimlerimizi anlatırken, yanılmamak, geçmişte yaşanılan karmaşaların içine yeniden düşmemek için dikkatli hareket etmemizin gerekliliğine işaret  etmekte (Mars/Venüs-Satürn=Arachner) .

Güneş ve Ay’ın Dheneb sabit yıldızı ile etkileşimi yeniayın doğasına  şartları , olayları yönetme kabiliyeti, yardımseverlik özelliklerini kazandıracak. Fakat gerek açılarına, gerek yöneticisi Satürn’ün Rastaban ile ilişkisine baktığımızda, mal kaybı olasılığını görmekteyiz. Yükselen burcun algılamamızı ve kendimizi ifade tarzımızı belirttiğini, 8. ve 10.evlerin yöneticisi Merkür’ün de anaretik derecede, retroda olduğunu  hatırlayarak, yukarıdakilerle birleştirirsek, bu yeniayda yeni birşeylere başlamak, yaptığımız işte şartları gereğinden fazla zorlamak yerine, eski, eksik işleri yeniden ele almak, tamamlamak genel anlamda daha uygun olabilir. Gereklilik durumlarında ise yapılmak istenilenin çok yönlü, birden fazla incelenmesinde fayda vardır.  

8.ev : başkalarının parası,vergi, kredi, borç, miras, eşin ya da ortağın parası, ölüm, ameliyatlar

10.ev: iş, kariyer, statü, anne, patron, üstlerimiz, hedeflerimiz, çocuğumuzun işi ortamı, sağlığı

10 Ocak’ta meydana gelecek Oğlak yeniayının yükselen derecesi, 13 Eylül 2015 günü meydana gelen Ay tutulmasının Satürn’ü ile kavuşum yaparken, o dönemde yapmak isteyip de tamamlayamadığımız yapılanmalarımızın bir aşamasının daha ele alınacağını işaret etmekte. Yeniaya KAD ile birlikte destek veren Jüpiter’de yine Eylül ayında yaşadığımız 2 tutulmanın da haritalarımızda işaret ettiği konuların büyüyüp, gelişmesine yönelik çalışmakta.

Yeniay haritanın 2.evinde gerçekleşmekte. Buna göre  maddi ve manevi tüm kazanımlarımız, taşınabilir mallarımız, değerlerimiz, verdiğimiz borçlar, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı, babamızın işinden gelen kazancı ve bunlarla ilgili konular 10 Ocak 2016 yeniayı dönemde ilgileneceğimiz konu başlıkları. Kredi, borç, miras, aileyi ilgilendiren finansal konularda gelişmeler olabilir. Resmi çözümlenmesi gereken işlerde dikkatli olunmasında fayda vardır. Eski anlaşmalar, borçlar gündeme gelebilir.  Yabancılarla, yurtdışı ile ilgili işlerle, hukuksal konularla, yüksek öğrenimle ilgili yapılanmalar, gelişmeler mümkündür. Fakat her anlamda ani, fevri hamleler yapmak yerine, düşünerek, irdeleyerek adım atmak bu yeniayda daha bir önemli. İlişkilerimizde, ortaklıklarımızda var olan sorunlar yine bu yeniayda gündeme gelecek. Bazılarının bu noktada daha önce de göstermiş olduğu umarsızlığı yineleyerek, çözümden kaçmaya meyilli olduğunu gözlemleyebiliriz. Yeni işlere, alım-satıma yönelmek yerine eğer acil değilse Merkür retrosunun bitimini bekleyebilir, bu süreci eski işlerinizin toparlanması, düzenlenmesi adına kullanabilirsiniz.

 Haritaya uranyen prensipte bakarsak;

10 Ocak 2016 da meydana gelecek olan Oğlak yeniayı haritalarımızdaki konumlanmasına göre hepimiz için bir şekilde baştan ayağa hedeflerimiz doğrultusunda, geri dönülemeyecek, kalıcı değişikliklerin, yenilikliklerin işaretçisi. Artık keskin bir yol ayrımındayız. Bu durum köklerinden ayrılmak, finansal ya da kariyer, ilişkiler adına bir yönlenmeyi işaret edebilir. Hedefimiz ruhsal, bedensel ihtiyaçlarımızı, egomuzu harmanlayarak, ilişkilerde dengeyi bulmak (Terpsichore, Persephone, Pluto, Uranüs) . Bu yüzden tüm benliğimizle tek bir konuya, bundan sonra üzerinde ilerleyeceğimiz sapağa odaklanmış durumdayız (Zeus, Güneş/Pluto, Ay, Güneş). Bazılarımız için bu köklü dönüşüm, yaşanmışlıkların sebep olduğu çeşitli çekincelerle ortaya çıkan korkular yüzünden bastırılmışlıkları, bilinç altına ötelemeleri, ertelemeleri ifade edebilir (Satürn/Transpluto, Siwar). Bir yandan da artık korkuları, aksi gidenleri bir tarafa atarak, hedeflediğimiz yolda ilerlersek, belki de bilinçaltımızda yatanlardan, ayağımıza takılanlardan bir tür intikam almış, adaletsizlik algısını da yenmiş olacağız ( Hekate, Tisiphone, Güneş, Ay, Satürn/Transpluto). Yanlız şu var ki yukarıda söylediğimi yeniden hatırlatmak isterim. Şartları çok zorlamadan, egomuza esir olmadan, yaptığımız işi, aldığımız kararı enine boyuna inceleyerek ki yolumuzda yeniden kesintiler olmasın (Güneş/Ay, Niobe, Lachesis).

Oğlak yeniayında burçları ana başlıklara göre etkileyecek konular

Sizlerden gelen istek doğrultusunda yeni yılın ilk yazısına, yeniayın burcunuza ya da yükselen burcunuza göre düştüğü evin bazı ana başlıklarını eklemiş bulunmaktayım. Yani yukarıda anlatılanların, haritanızda düştüğü ev konularına göre şekillenmesi olarak düşünebiliriz. Yine de şunu hatırlatmak isterim ki her harita kendine has özellikler taşıdığından, yorumu da özeldir. Bu sebepten ötürü de bunlar genel etkilerdir.

10 Ocak 2016 da meydana gelecek olan senenin ilk yeniayına burçları hangi ana konu başlıklarına göre etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için : İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Boğa ve yükselen Boğalar için : Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

İkizler ve yükselen İkizler için : Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için : Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Aslan ve yükselen Aslanlar için : Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Başak ve yükselen Başaklar için : Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Ev, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Akrep ve yükselen Akrepler için : Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Yay ve yükselen Yaylar için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için : Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Kova ve yükselen Kovalar için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.

Balık ve yükselen Balıklar için : Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.

Ülkemiz ve Oğlak yeniayı

Yeniay ülkemiz haritasının 7.evinde meydana gelmekte. Ülkeler astrolojisine göre burası savaş ve barışı, açık düşmanlıkları, kaçak durumdaki suçluları, uluslar arası anlaşmalar ve davaları, dış ilişkileri anlatır. Dolayısıyla 10 Ocak’ta meydana gelecek olan bu yeniayla birlikte bu konular ve onları ilgilendiren gelişmelere şahit olabiliriz. Deprem olasılığı vardır. Finansal anlamda daralmaların, spekülatif yatırım araçlarında dalgalanmaların devam edeceği süreçteyiz. Petrol, doğal gaz, kimyevi maddeler, sularla ilgili sorunlar da bu dönemde de yine gündemimizde. Eğitim sistemi, okullar, çocuklar, doğum gibi son dönemde toplum gündemindeki konularda yine düzenlemeler devam etmekte. Fakat imzalanacak anlaşmalar da , yapılacak değişiklikler de beklendiği gibi sonuçlanmayabilir. Aynı zamanda şirketlerin, hükümetlerin imzaladıkları eski ortaklıklarla ilgili durumlarda yeniden incelenmeye alınabilir. Adımı atılmış ama sonuçlandırılamamış anlaşmalar yeniden görüşülmeye başlanılıp, bazıları sonuçlandırılabilir. Şirketlerde evlilik ya da boşanmalar, yönetim değişiklikleri söz konusu olabilir. Gerek topraklarımızı içinde gerek komşularımızla olan gerilim ne yazık ki devam etmekte. Bilimde, sanatta, sporda bazı başarılar gündemimize oturabilir. Turizm, yurtdışı ile bağlantılı işler, göçmenlerle, hukukla, basın-yayınla, üniversitelerle, çalışan kesimin haklarıyla ilgili gelişmeler devam edecektir. Ayrıca bu yeniayla birlikte organize suçları, çeteleri, derin devleti, gizli yapılanmaları ilgilendiren konular da gündemimizde olabilir. Taciz, tecavüz, pedofili davaları görüşülebilir.

Yukarıda 10 Ocak 2016 günü meydana gelecek olan Oğlak yeniayının geodetic west mundane olarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Turuncu renkle işaretli hatlar farklı sistemlerden yapılan eklerdir ki onlara ait açıklamalar yanlarında numaralarıyla, aşağıdadır. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli düşey hatlar ve bunların çevresindeki yerler, bu yeniayın enerjisinden daha belirgin etkilenmesi beklenen yerlerdir.

1-Uranüs/Pluto=MC

2-Uranüs/Admetos=MC

 

 Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..