Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '15

 
Kategori
Astroloji
 

25 Aralık 2015 Yengeç burcunda Dolunay

25 Aralık 2015 Yengeç burcunda Dolunay
 

25 Aralık 2015 günü saat 13:11 de Yengeç burcunun  03°19´derecesinde bir dolunay meydana gelmekte. Dolunay dönemlerinde ruh halimizde ve yansıması olarak da ilişkilerimizde normalden daha gerginlik hissederiz. Kararsızlıklara karşın, farkındalığımız daha gelişmiştir.  Uğraştığımız, hedef koyduğumuz konular adına sonuç odaklı oluruz.

Bizler bu dolunayda odaklandığımız konuyu gerçekleştirmek adına sabırla, kararlılıkla hareket edeceğiz, eylem odaklı olacağız. Senenin son dolunayı, Ay’ın içinde bulunduğu burç olan Yengeç’ten adını almakta. Yengeç burcu milliyetçi, ailevi duyguları yüksek, kırılgan, muhafazakar yapısıyla, sahiplenicidir. Bu özellikler baskın kullandığında önyargılı, kaprisli, taraflı,  kıskanç, gereğinden fazla sahiplenen bir yapıya dönüşebilir. Yengeç burcu vatan sevgisini, milliyetçi duyguları ifade ettiği gibi, kadınları, yiyecek-içecek sektörünü, catering, otel, konaklama, sıvılar ile ilgili iş yapanları, gemicileri, balıkçıları, perakendecileri, emlakçıları, postacıları, sağlık çalışanlarını, fırıncıları da ifade ederken, dolunayın da ilgili olduğu konulara vurgu yapmakta.

Dolunay sırasında Ay Propus, Güneş ise Polis sabit yıldızları ile kavuşumda. Propus, duygularını, düşüncelerini sebepleriyle, zekice ortaya koyabilme yeteneği, özgüven verir. Polis, başarı, hırs, algı yüksekliği ve buyurganlık ifade eder. Böylelikle anlamlarını dolunay sırasında ilişkilere, davranışlarımıza, yönelimlerimize yükleyecekler.

25 Aralıkta meydana gelecek olan son dolunayın yükseleninde Boğa burcunu görmekteyiz. Sakin, riskten kaçan, maddiyata önem veren Boğa’nın gölge yönleri inatçılık, kıskançlık, şartlarının değişmesine rahatı bozulacak kaygısıyla direnmek ve maddi değerlere gereğinden fazla değer vermektir. Yükselenin Sheratan sabit yıldızıyla kavuşumunu görmekteyiz ki bu yıldız tehlike, kaza, yenilgi belirtir. Bu tutumlar, meydana gelecek Yengeç dolunayı süresince kendimizi dışarı sergilerken de, dış dünyayı algılarken de üzerimizde etkili olacaklardır.

Yengeç burcunda meydana gelecek olan bu dolunay yine sene içinde yaşadığımız tutulmaları tetiklemekte. 20 Mart’ta yaşadığımız Güneş tutulmasına göre bakarsak, o dönemde başlayıp da sonuçlanmayan işleri olanlarımız, dolunayla işten gelen kazancımız, sosyal çevremiz, ilişkilerimiz, çocuklar, spekülatif yatırımlar adına gelişmeler bekleyebiliriz. 4 Nisan Ay tutulması zamanında girişilip de sonuçlanamayan işleri olanlarımız için yeniden aile ilgili konular, yüksel öğrenim, hukuksal konular, yabancılarla, yurtdışı ile bağlantılı durumlarla ilgili uğraşılar söz konusu olabilir. 13 Eylül Güneş tutulması civarında uğraştığımız ama sonuçlandıramadığımız işleri olanlarımız için ise kendimiz, finansal ve ailevi konular adına gelişmeler anlamını taşımakta.  

Bu dönemde iletişimde detaylara inilip, gerçekçi, adeta hayatımızda bir dönüşüm yaratacak şekilde çözüme ulaşmak isteyeceğiz. Bu noktada huzurumuzun bozulması, sahip olduğumuz değerleri heba etmek en son isteyeceğimiz şey bile değil. İlişkilerde gereğinden fazla materyalizm, gereğinden fazla sahiplenme ve kıskançlıklar mümkündür. İsteklerimizin kararını, gerçek olabilirliğini bilmek, hedeflerimizin gerçekleştirilebilmesi adına oldukça önem taşımakta. Şu da var ki bu aşamada işleri hemen sonuçlandırmak da mümkün olmayabilir.

Dolunay haritanın 3.evinde meydana gelmekte. Buna göre kardeşler, yakın akrabalar, komşular, kısa seyahatler, eğitim, araştırmalar, konuşmalar, yazışmalar, medya, iletişim, seminer vermek, yollar, ebeveynlerin sağlık, iş , günlük hayatları, çocukların sosyal çevre içindeki durumları, işten elde ettikleri kazanç, eşin, ortağın yabancılarla, yurtdışınla, hukuksal konularla olan işleri, dedikodular dolunay kapsamındaki konu başlıklarımızı oluşturmakta. Aynı zamanda bunlar ailemizi, hedeflerimizi,statümüzü de ilgilendirecek şekilde gelişecek. Sağlık anlamında ise bu dolunayda  el, kol, omuzlar yanında , mide, göğüs, dalak, akciğerlerle ilgili sorunlar daha öne çıkabilir.

Bütün burçları ilgilendirecek şekilde, genel anlamıyla baktığımızda bu dolunay sürecinde eğitimimizi ilgilendiren konularda araştırmalar yapabiliriz. Evlilikler, ortaklıklar, işimizi ilgilendiren durumlarla ilgili görüşmeler, yazışmalar söz konusu olabilir. Yurtdışını, yabancıları bağlayan ortaklı, finansal, hukuksal, resmi işlerde yeni gelişmeleri bekleyebiliriz. Yalnız her türlü iletişimde gereksiz risklerden kaçınmaya dikkat etmemiz, orta yolu bulmamız gerekmekte. Aksi taktirde işler kesilebilir. Aileyi, kardeşleri ilgilendiren konular, ortak paylaşımlarla ilgili konuşmalar, görüşmeler yapabiliriz.

Haritaya uranyen prensipte bakarsak;

Ailemizi, hedeflerimizi, işimizi, ilişkimizi ilgilendiren konularla ilgili engellere göğüs gererek, kontrollü bir şekilde ilerleme arzusundayız. Hedeflediğimiz işimizde, idealimiz olarak gördüğümüz sevgimizde yasadığımız tüm engellere, sil baştanlara rağmen yakaladığımız şansta sabırla, ısrarla bildiğimiz yolda yürümek istiyoruz ( Poseidon, Venüs, Admetos, ASC DSC, Şans noktası) . Ailemizden duygusal anlamda da, seçimlerimizde de  destek görme  ihtiyacındayız (Güneş, Ay, Hebe). Aile içinde yaşanmış iletişim sorunlarına karşı, hedefimize yönelirken temkinliyiz ve içsel olarak da geri durarak, mücadele gücü elde etmek adına strateji geliştirebiliriz ( Vesta, Hades, Minerva). Uğruna mücadele verdiğimiz konuda aileyle yaşanan sorunlar döneminde arkadaşlardan destek görmüş, şimdilerde bunun da dengesini kurarak, hedeflediklerimize kavuşma çabası içinde olabiliriz ( Ceres, Demeter, Satürn/Mars).     

 25 Aralık 2015 günü Yengeç burcunda meydana gelecek olan yılın son dolunayı ülkemiz haritasının yeniden 6-12 aksını çalıştırmakta. 26 Kasım 2015 günü meydana gelmiş olan İkizler burcunda dolunay da yine 12.evimize düşmüştü. Görüyoruz ki epeydir burayı ilgilendiren durumları yaşamaktayız. Şimdi bu dolunayla birlikte bunların daha aktif, gözle görülür hale geldiğini  gözlemleyeceğiz. Hades’le birlikte oluşan bu dolunayda halkı ilgilediren durumların, millliyetçi duyguların, hassasiyetin daha arttığını görebiliriz. Hatırlamamız gerekirse 12.ev kapalı yerleri, hastane, hapishane, kütüphane türü mekanları, yardım kuruluşlarını, evsizleri, kontrol edilemeyen durumları, casusları, gizli düşmanları ve ilişkileri, grevleri, işsizliği, çalışanları, sağlık kuruluşlarını, sendikaları, salgın hastalıkları, ordu ve polisi ilgilendiriyordu. Dolunayla birlikte bu konular ve açılımları yine gündemimizi belirleyecek ana konularımız olacaklar. Son dönemde çalışan kesime, sendikal haklara ait bir dizi yapılanmalar zaten olmaktaydı. Örneğin çalışan kadının okulların kar tatillerinde izinli sayılması, ücret artım oranları vs. Yeniden geri  planda hükümetin hazırladığı bir dizi değişiklik daha bizleri bekleyebilir. Terör ne yazık ki devam etmekte. Kazalara, yaralanmalara, hırsızlıklara şahit olabiliriz. Toplumca tanınan üst düzey bir kişinin kaza, yaralanma, suikasti olasıdır. Yabancı devletlerle imzalanmış olan anlaşmalarla ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. Karşımıza yaptırım olarak çıkabilir. Bu dönem ne yazık ki halk adına birtakım  yıpranmaların daha görünür hale geleceği bir sürece işaret etmekte (Ay/Hades= Koç noktası sarc- Güneş , Ay sarc) . Aynı zamanda duygusal trajediler, kadınları ilgilendiren sorunlar mümkündür. Kadın cinayetleri umarım yeniden gündemimizde olmaz! Spekülatif yatırım araçlarında dalgalanmalar, piyasalardaki daralmalar, işsizlik oranlarının artışı bu dönemde de devam edebilir. Yeniden tutukluluk haberleri, operasyonlar duymamız olasıdır. Deprem, göçük ihtimali vardır. Sporda, sanatta yeni başarılarla gurur duyabiliriz.

Yukarıda  Yengeç dolunayının Ankara merkez alınıp , geodetic west mundane ve orta noktalar kullanılarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Farklı sistemde çıkartılmış haritalar, değişik hatlara da işaret edebilmektedir. Bunlardan bazılarını haritaya turuncu renkte çizgiler şekilde ekleyip, numaralayarak, aşağıya astrolojik ifadesini eklemiş bulunmaktayım. Harita üzerinde kırmızı oklarla işaretli düşey hatların çevresinde bulunan yerler, dolunay  enerjisinden daha belirgin olarak etkilenecek bölgelerdir.

1-      Uranüs/Admetos=MC

2-      Neptün/Hades=MC

3-      GAD/Admetos=MC

4-      Satürn/Neptün=MC

 

Azade Öksoy

 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..