Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

25. Kalp Haftası Etkinlikleri

25. Kalp Haftası Etkinlikleri
 

 

 

Öyle olmalı ki taşıdığım kalp

Bir tüy gibi, pamuk kadar yumuşak

Sevgiyle taşmalı kalp sağnak sağnak

          Neye yarar sevgisiz kalp, at gitsin.

 

                          Semih Tek

 

                                                                                     04 Nisan 2013 Perşembe

 

               07-14 Nisan 2013 tarihlerinde bir dizi izlenceyle gerçekleşecek olan 25. Kalp Haftası Etkinlikleri, coşkulu basın toplantısıyla Barbaros Point Otel’de başlatıldı.

              “Kalp damar hastalıklarına karşı farkındalığı artırma” temasının işlenmesinden devinimle insan kalbi ve kalp sağlığıyla ilgili derin anlamlı bir sunum gösterildi. Sunumda Türk Kalp Vakfı’nın kısa ve öz tanıtımı da yapıldı.

           Takiben, Türk Kalp Vakfı’nın Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Semiramıs Sekban, etkili ve şiirsel seslenişiyle açış konuşmasını vurgu vurgu gerçekleştirdi. Anlamlı sözcüklerle maddi ve manevi katkıda bulunan konuşmacılara aşağıdaki sıralamaya göre söz verildi. Konuşmacılar, “İyi kalpli ol” ve “Kalp damar hastalıklarına karşı farkındalığı artırma” içerikli kısa ve doyurucu aktarımda bulundular.

 

            Hayriye Midillioğlu-Vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yrd

            Prof. Dr. Necati Sırmacı-Kardiyoji ve İç Hastalıkları Uzmanı

            Prof. Dr. Bingür Sönmez-Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

            Prof. Dr. Semahat Demir-Kültür Ünv. Rektörü

            Doç. Dr. Emrah Binat-Türk Kalp Vakfı Kardiyologu

            Dr. Oktay Duran-Cem Ofset Matbaacılık San. Sahibi

            Uğur Gazanker-Doğa Koleji Yön. Kurulu Başkanı

            Dursun Aydın Özbek-Point Otelleri Yön. Kurulu Başkanı

            Müzisyen Behzat Gerçeker-Enbe Orkestrası Piyanist ve Yönetmeni

            Ayla Algan-Tiyatro Sanatçısı

            İpek Şenol-Milli Tenisci

 

       Evet, tam 12 kişilik bir takım… Sundukları özdüşünceleriyle kalplere yakın oldular. Başarıya katkıda bulundular.

         Programa göre ödül törenine geçildi. Yukarıda anılan adlara ödülleri sunuldu. Ardından emeği geçen ya da katkısı olan aşağıdaki adları, Semiramis Sekban anlamlı sözcükleriyle birer birer davet ederek ödüllerini takdim etti.

 

       Türk Kalp Vakfı'nın Mütevelli heyet Üyesi ve Toplum Hekimi Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, İpek Tuzcuoğlu, Mehtep Ar, Lale Belkıs, Perran Kutman, Gizem-Hakan Hatipoğlu, Mesude Özbek, Beste Yurttaş, Tülin Kiper, Nasuh Mahruki, Gülsevim Çeviker, Selahattin Kahraman, Oğuz Özyaral ve Yeni Yüzyol Ünv. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri ile basın yayının temsilcileri…

        Ayrıca Türk Kalp Vakfı Başkan Danışmanı Sara Ildır, Özel Kalem Müdürü Nurinnisa Parmaksız, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saliha Ulaşoğlu ve Ece Soğancı çaba ve çalışmalarıyla takdire değer bulundu.

 

        ***

 

     08 Nisan 2013 Pazartesi

 

Taksim Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve çelenk sunumu yapıldı. Barbaros Point Otel’de Ali Kocatepe sunuculuğunda 25. Kalp Haftası’nın resmi açılışı gerçekleşti.

 

Türk Kalp Vakfı'nın Başkanı O. Zafer Kültürlü ve Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Av. Çetin Yıldırımakın’ın konuşmalarını Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın konuşması takip etti.

 

Sonrasında ödül törenlerine geçildi. Doç. Dr. Edip Kürklü adına düzenlenen Tıp Ödülü, Doç. Dr. Sema Kürklü’nün içinde bulunduğu seçici kurul tarafından değerlendirilerek bu yıl Vakfın Kardiyologu Mahmut Karadağ’a verildi. Gülsevim Çeviker tarafından organize edilen Hemşirelik Ödülleri de sahiplerini buldu.

 

Türk Kalp Vakfı'nın  etkinliklerine katkı yaptığı özveri  ve çalışmalarına karşılık  Mesude Özbek'e  "İyi kalpli ol" ödülünün sunulmasını izleyen zaman diliminde, Türk Kalp Vakfı çalışmalarına   yazılarımla katkım olduğundan şahsıma  da  "İyi kalpli ol" ödülü verildi.

 

                                                                                ***

Öğleden sonra  “ Obezite, Fiziksel etkinlik ve diyabet, bunların kalp sağlığındaki önemi ” konusunu içeren  halka açık konferans, Prof. Dr. Yıldız Tümerdem yönetiminde salondakilere  başarıyla yansıtıldı.

 

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral; sınıfta ders anlatan başarılı öğretmen yaklaşımıyla araç, gereç ve  hemşire adaylarının oyunlaştırdıkları Dramatizeyle obeziteyi başarılı yöntemle ve ilgiyle aktardı. Yeterince beğeni ve alkış topladı!

 

İstanbul Üni. Salık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Gökmen, obezite ve kadın sağlığını belgelerle yansıttı. Obezite tedavisinde oran vererek;

 

                                              % 60 hareketin,

                                              % 30 beslenmenin,

                                              % 10 uzmana başvurmanın  gerekliliğine değindi ve  akşamları az yemek yemek sağlık yönünden yararlıdır, dedi.

 

Diyetisyen Yeşim Temel Özcan, konunda katılımcıları bilgilendirdi. 

 

Planlaması yapılan izlenceye göre 07-14 Nisan 2013 tarihlerini kapsayan süreçte 25. Kalp Haftası Etkinlikleri, değişik kurumlarda ya da mekânlarda gün gün gerçekleşecektir.

 

*

muhsindurucan@hotmail.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..