Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '17

 
Kategori
Astroloji
 

25 Mayıs İkizler burcunda yeniay

25 Mayıs İkizler burcunda yeniay
 

Genel anlamıyla yeniay

25 Mayıs 2017 günü saat 22:44 de İkizler burcunun 04°46'derecesinde bir yeniay meydana gelecek.  Duygularımızı gereğince ifade edemeyebilir, duruma empatik yaklaşmakta zorlanır ve güven duygusunu bulmakta zorlanırken, harekete geçmekte de zorlanacağız. Şartlara uymak durumunda kalabileceğiz. İkizler meraklı, bilgiyi alıp, dağıtan, aklı, iletişimi önemseyen, hareketli, oldukça değişken, dağılmaya ve sivri dilliliğe müsait bir burçtur. Bu süreçte şüphe baktığımız, bizi zorlayan birtakım karmaşık bulduğumuz durumlara çözüm arayışına girebiliriz. Gecikmelere sebep olan, bizi engellediğimizi düşündüğümüz bağlarla ilgili  aydınlanmak adına  araştırmalar, konuşmalar yapabiliriz. Yalnız mücadelenin, hırsın, odaklanmanın dozunu hassas ayarlamak gerekmekte. Aksi taktirde yıkım mümkün [  Asc Dsc, Kassandra, Arachne, Panacea,  (Admetos, KAD GAD/ Merkür, Poseidon), Mars/Pluto, Siva, Satürn/Pluto).  Yükselen derecesinde yer alan Facies sabiti, gökyüzünün en şiddetli yıldızı diye anılır. Yüksek motivasyon ve hırsla konuya odaklanmayı anlatırken, şiddetle, sadizmle, zulümle de ilgilidir. Görme ve göz sorunlarıyla ilişkilendirilir. Bu yüzden davranış belirlerken şiddet unsuru önemsenmeli. Güneş ve Ay’ın Mirfak ilişkisi zorluktan zevk alarak, gücünü abartmaya ve kısasa kısas girilebilmeye olanak vermekte. Aynı zamanda Güneş’in kurban olmakla da ilişkili Zosma ve Merkür’ün ise intikamdan uzak durulması karşılığında büyük başarıları işaret eden Regulus bağlantısını da dikkate alınca, adımlarımızda hassasiyetin önemi bir kez daha açığa çıkmakta.

Yeniayın işaret ettiği konular

25 Mayıs’ta meydana gelecek olan yeniay haritanın 5.evine düşmekte. Buna göre aşk hayatımız, çocuklarımız, hobilerimiz, sanatsal, sportif faaliyetlerimiz, yaratıcı yönlerimiz, seyahatler, ailenin varlığı, sahip oldukları ana başlıklarımızı oluşturacak. Ay düğümlerinin Aslan-Kova aksına geçmesinden sonraki ilk yeniay bu. Bazılarımız hayat planımızda bugüne kadar gelenlerin üstüne, yeni deneyimlere adım atmaya başladı. İlişkilerimiz, çocuklarımız, zevklerimiz, farklı kaynak yaratabilme çabalarımız ve bunları uygulamayabilmemiz, yaşayabilmemiz…  Bugüne kadar birçok testten geçtik, engellendik, eksiklerimiz karşısında duralamak zorunda kaldık, sıkışıp kaldık, yeri geldi hayallerle gerçeklerin örtüşmediğini görüp ve vazgeçişler yaşadık yön değiştirdik. Kişisel gelişimimizde de önemli olan ve bizi oldukça derin, kökten değiştiren , geliştiren konularla ilgili yine bir eşik. Gözlerimizi dört açıp, odaklandığımız durumla ilgili bir adıma daha noktayı koyup, ilerleyebilmek adına değerlendirme yapacağız. Fikir alıp vereceğiz, araştıracağız, iletişim geliştireceğiz.  Adeta yüreğimizi koyduğumuz yerde, parçaları bir araya getirmeye, anlamlandırmaya, strateji  geliştirmeye, politikamızı belirlemeye çalışacağız  (Güneş/Ay , Metis,   Juno, Zeus, Pluto, Venüs ,  Astrea, Atropos,  Eros, İsis,  Pallas). Bazıları bu yeniayda bir anda yeni bir aşka kapı aralayabilir. Ortaklıkları , eşin parasını ilgilendiren durumlarda, miras , kredi,  borç gibi  konularla ilgili bağlantılarınız olabilir. Önceden girişilmiş hukuksal ya da yabancıları ilgili durumlarda sonlanmalarınız olabilir. Ev, emlak , aileyle ilgili konuşmalar, görüşmeler yapılabilir. Karşılıklı hamleleri zorlamalar, engellemeler görülebilir. Kardeşler,  yakın akrabalar, komşularla ilişkiler zorlayabilir. İpleri kopartacak noktaya gelenler  de çıkabilir. Ama yine de durumu toparlamak mümkün olabilir .  Günlük hayatınızı ilgilendiren bazı gelişmeler, geri plandaki ödemelerinize etkileyebilir. Sağlık koşulları nedeniyle yatmanızı gerektiren durumlar ortaya çıkabilir. Fiziksel açıdan da zorlanacağız görünmekte.  Evde de çalışmanızı gerektirebilecek şartlar oluşabilir. Çocukların eşini, ortağını, günlük hayatını ilgilendiren durumlar yüzünden kontrollü  harcama yapması gereken bir dönem. Hedefler, iş konusunda başarı , kazanmak adına acele , dürtüsel davranışlardan uzak, sağlam duruş sergilenebildiği taktirde gelebilecek gözükmekte. Dikkatli adımlar , zoru başarmayı mümkün kılabilir.

Ülkemiz ve İkizler yeniayı

25 Mayıs’ta meydana gelecek olan yeniay ülkemiz haritasının 12.evine düşmekte. Buna göre gizli örgütler, ilişkiler, ajanlar,  vatan hainleri, suçlular, suikastler, hastaneler, hapishaneler gibi kapalı yerler, uyuşturucu, sendikal sorunlar, grevler ana başlıklarımızı oluşturacak. Yeniay Vulcanus’u tetiklerken, Güneş’i zorlayan bu yeniay oldukça yüksek enerjiyle girişilen fakat geri planda kaldığından yeterince anlamlandıramadığımız, bilemediğimiz, kontrol dışı ortaya çıkacak durumları ivmelendirmekte. Otoritenin, liderlerin, yöneticilerin  hedef odaklı,  tamamlanma yolunda yoğun enerji harcadıklarını söyleyebiliriz. Toplumun her kesimini kapsayan çok sayıda, çok yönlü değişikliğin ötesi dönüşümün belirticisi bir yeniay bu  (Merkür,Satürn/Pluto). Çalışan kesimi, sendikaları, sigorta konularını, sağlık hizmetlerini, günlük hayatın yeniden düzenlenmesine yönelik konularda yine birtakım  girişimleri bekleyebiliriz. Orduyu, polisi, halkı, güvenliğimizi ilgilendiren ve agresyonu tetikleyen , heyecanı yükseltici  durumları olasıdır. Yabancı ülkelerle bağlantılarımız gündem teşkil edebilir. Operasyonlar devam edebilir. Otoriteyi, liderleri, yöneticileri ilgilendiren, amaçları, hedefleri doğrultusundaki girişimler  kapalı kapılar ardında sıkı mücadelelere sahne olmaya devam etmekte. Gözlerden uzak yapılan hazırlıkların, mücadelenin zorlanması, engellerle karşılaşması, test edilmesi , kontrol dışı ortaya çıkması muhtemel girişimlerin muhalefetle karşılaşması da bu dönemin enerjilerinden. Tamamlanmaya yönelik çok sayıda adımın test sınırını zorlayarak, aşmasının ardından aşama aşama kırılganlıklarımızı arttırmasını bekleyebiliriz(Güneş/Ay, Apollon, Atropos – Chiron, Zeus, Pluto, Venüs) . Mirfak ve Zosma etkili ışıklar, gücün gereksiz abartılması durumunda  otorite, lider, yönetici konumunu için  kurban rolüne bürünme tehlikesine de işaret etmekte. Emlak sektörüne, satışlara, vergilere yönelik haberler dikkati çekebilir.  Kontrol dışı olaylar, organizasyonlarda sabote edilen durumların da katkısıyla bazı  şirketlerin kimliğini zorlayıcı etki oluşturabilir. Nakit akışını düzenlemek adına sektörel işbirlikleri, mülk değişiklikleri gibi tutumlar söz konusu olabilir. Kazanç arttırmaya dönük çalışma şartlarında,  performansta, üretim planlanmasında vs stratejik kararlar alınabilir, yeni düzenlemelere gidilebilir.

Yukarıda 25 Mayıs günü İkizler burcunda meydana gelecek olan yeniaya ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, yeniay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..