Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '17

 
Kategori
Astroloji
 

9 Haziran Yay burcunda dolunay

9 Haziran Yay burcunda dolunay
 

Genel anlamıyla dolunay

9 Haziran 2017 günü saat 16:10 da Yay burcunun 18°53'derecesinde bir dolunay meydana gelecek.  Dışadönük bu süreçte empati kurmakta zorluk çekebilir, duygusal anlamda sıkışmışlık, güvensizlik hissedebiliriz. İletişim, araştırma, öğrenme öne çıkarken, uygulamaya koyarak, doyurucu sonuç elde etmede zorlanabiliriz. Dışa dönüklüğü, esnekliği, bilgiyi, büyümeyi, genişlemeyi anlatan Yay burcu gölgesinde fanatiklik, gereksiz risk, abartı, dağılma riski taşır.

Davranışlarda dengeyi, uzlaşıyı düşünürken beklenmeyen bir durumla karşılaşabilir. Daha önce hesaplaşılan konular varsa, onların yarattığı duygusal, düşünsel zorlamaların, baskının da etkisiyle dağınık olan durumu bir araya getirerek, değerlendirme eğilimine girebiliriz. Geçmişi güne taşıyarak varılan sonuç, toparlamakta zorlanılan noktadaki sorunların, kırılmaların yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir. Bulunulan noktaya aile büyüklerinin, iş ile ilgiliyse üstlerimizin ya da resmi makamlarla yaşanılan yanılgıların, sorunların etkisini de düşünebiliriz  (Asc Dsc, Şans n,  Uranüs, Pandorra, Rhadamantus,  İsis,  Satürn/Transpluto – Psyche, Kronos, Hades/Poseidon). Yükselen derecesine  Arcturus ve Baten Kaitos sabit yıldızları etki etmekte. Arcturus yol bulmayı, yeni fikirleri, yöntemleri, harekete geçebilmeyi anlatır. Baten Kaitos ise tecrit durumlarını, depresyonu, intihar eğilimlerini, kazaları işaret etmekte. Dolayısıyla her ikisinin de etkisini dışavurumda hissedebiliriz.

Işıkların sabit yıldızlarla ilişkisine baktığımızda ise Ay, Sabık ve Güneş, Rigel  etkileşimlerini görmekteyiz. Sabık gizli düşmanlıklar, kıskançlıklar ve yakınlardan doğabilecek sorunlarla da ilgilidir. Bunu duygusal bağlamda düşünebileceğimiz gibi, kadınlarla da ilişkilendirebiliriz. Rigel ise eğitimle, akademisyenlerle, bilginin getirilip, paylaşılmasıyla ilişkili olduğu kadar, atılganlık, cüretkarlık, telaş, sinirlilik de verebilir. Bunu da irade koyarken tutumda ve erkeklerde gözlemleyebiliriz. 

Dolunayın işaret ettiği konular

9 Haziran’da meydana gelecek olan dolunay haritanın 2.evine düşmekte. Buna göre maddi, manevi kazanımlarımız, her türlü para konusu, kredi, borç, vergi, miras, alacak, verecekler, taşınabilir mallar, ameliyatlar, çocukların işi, hedefleri, toplum önünde sergiledikleri durumları  ana konu başlıklarımızı oluşturacak .

Çoğumuzun hayatında bir noktaya ait elinden kayıp giden, kırılma noktası diyebileceğimiz yaşanmışlıkları var. Yıkımın arasında gelişen güvensizlik çiçekleriyle öğrenmeye çalıştık, öğrenme umudundayız, öğrendik. Büyüdük, geliştik ya da en azından çabaladık, çabalıyoruz. Bazılarımız yeniden ayağa kalktı. Bazılarımız da kalkmak üzere diyelim. Bu dolunayda maddi manevi kazanımlarımız ön planda. Bir durum değerlendirmesi de yapacağız. Burada belki para konuları, belki özdeğer ya da ailevi ilişkilerdeki çalkantılar, sevdiğimiz, ayrılıklar, arkamızdan dönen işlerle yüzleşmeler girecek devreye. Bir yandan hedeflerimizi düşünürken, öte yandan yaşanmışlıklara atıf yapan hafızamız bizi zorlayacak. Yenilgilerimiz, yitip gidenler, kırıklarımız, kırgınlıklarımız gelecek aklımıza. Fedakarlıklarımız, umutlarımız ve  yoldan edenler! Böylesi tutkuyla bağlı olduğumuz noktada nedir bizi engelleyen, aşağı çeken ya da yolumuzdan eden, mutluluğa, kazanmaya engel! Yoksa kadersel diyebileceğimiz durumlar mı söz konusu oldu da biz bu durumdayız! Ne bekliyorum, hedefim ya da yolum doğru mu? Sorgulamalı, düşünmeli, anlamaya çalışmalıyız. Bu noktada atılması düşünülen adımlar, yapılmak istenilen girişimler, hamleler oldukça önem taşımakta ki bir süre sonra eski hatalarla yüzleşmeler yaşanmasın. (Güneş, Ay, Mnemosyne, Siwa, Lachesis, Chaos = MC IC ,Venüs, Eros, Sphinx, Karma n.= Kronos/Admetos, Jüpiter, KAD GAD = Neptün/Satürn,Chiron, Mars =Güneş/Pluto) Mars’ın neredeyse Haziran sonuna kadar hala out of bounds dediğimiz durumda olduğunu hatırlarsak ölçüsüz, dengesiz, kararsız çıkışların zarar verebileceğini unutmayalım. Karşımızdakilerle ortak para konuları, arkamızdan dönen işler söz konusuyken, kendi kendimizin düşmanı olmamaya gayret edelim. Haritası uygun olanlar, zamanı gelenler için kadersel diyebileceğimiz değişikliklerle, bağlarımızın da desteğiyle ani çıkışlar, şans yakalayabilecek, gücünü ortaya koyabilecek. Bazıları da  ilişkisinde, egosunda, statüsünde pasif ama sert tepkilerle karşılaşabilir. İlişkilerde sorun çözmek mümkün olabilse de depresif durumlar şartları zorlayabilir. Yine de şansa sahip olunduğunu unutmayalım. Çocuklarla, aşk hayatıyla ilgili konularda yaralanmalara, kırgınlıklara açık etkiler var. Bilinçaltında  bunları daha da büyütebiliriz. Uzak akrabalarda ya da eşin kardeşlerinden kaynaklı parasal konular, borç ödemeleri sıkıntılı durumlara sebep verebilir. Hisseli paralarda, miras gibi durumlarla ilgili paylaşım sorunu olanların, hukuksal anlamda beklentileri karşılanmayabilir. Bürokratik konularda cezai işlemlere maruz kalmamak için dikkatli olun. Ailenin parasına ait arkada dönen, farkına varılamayan işler kayba yol açabilir. Yurtdışı ile ilgili işler, seminerler, akademik, tanıtım gibi konulara harcamalarda kontrollü olmaya çalışmanızı öneririm. İş, statü kaybetme, hedefe ulaşamama korkusu bu dönem tetiklenebilir. Sanatta, sporda ya da işte ödüllenmeler de mümkün. Tatil planları için ödeme dengesini gözden geçirebilirsiniz.

Ülkemiz ve Yay dolunayı

9 Haziran’da meydana gelecek olan dolunay ülkemiz haritasının 6.evinde meydana gelmekte. Buna  göre ordu, polis, çalışan kesim, sendikalar, sosyal hizmetler, sağlık, sigorta konularının yanı sıra gizli örgütler, ilişkiler, suikastler, hapishaneler, hastaneler, uyuşturucu, tarım ve hayvancılık da ana konu başlıklarımızı oluşturacak. Ankara’ya göre çıkartılmış haritada yükselen de krizlerle de ilişkili olan Akrep burcu bulunmakta. Dolayısıyla yöneticisi Mars’ın 12.evdeki konumu oldukça önem kazanmakta. Teröre, provokatif eylemlere, suikastlere, saldırılara karşı dikkatli olmalıyız. Farkına varamadığımız olaylar, açık düşmanlıklara dönüşebilir. Admetos/Ay ı tetikleyen Mars halka, kadınlara yönelik saldırıları, güvenliği içeren durumlara da anlatabilir. Operasyonlar bu dönemde yine devam edebilir. Referandum  sonucuna ve uygulanmasına yönelik politik, hukuksal girişimler, gelişmeler olasıdır. Kapalı kapılar ardında yoğun, hararetli, güvencelerin vurgulandığı görüşmeler yaşanabilir. Bu konuşmalar otoriteyi, yönetimleri, meclisi de ilgilendirebileceği gibi, şirket yöneticilerini de, ceo ları da alakadar eder. Hazırlanmakta olan projelerle, gizli ajandalarla ilgili ani gelişmeler, çıkışlar beklenebilir. Fakat kontrolsüz durumlar rekabetle, engellerle, zorluklarla,  kısıtlanmayla karşılaşabilir. Muhalefeti ilgilendiren tutukluluklarla ilgili gelişmelere şahit olabiliriz. Dolunayın ardından Jüpiter düze geçerken, 15' in de de Neptün retroya başlayacak. Jüpiter, hedefler adına vites büyütmek üzere gün sayarken, Neptün temkine, retro ile bazı durumların yeniden gözden geçirilmesine işaret etmekte. Birbirlerini zorlayan bu durum kırılma, yanılgı, hedef sapmasına sebep verebilir.  Ve Neptün bizi uluslararası ilişkiler, ticaret, turizm, göçmenler, hukuk, akademik konular, basın yayın sektörüne ait durumlarla ilgili sürecin işleyişindeki gerçekliğin sorgulanmasına yönlendirmekte. Dış borcumuz üzerimize biraz daha sorumluluk yıkabilir. Masrafların artımı şeklinde cebimize yansıyabilir. Aynı zamanda bunu dengelemek adına çalışan kesim, emekliler için de iyileştirici girişimler söz konusu olabilir. Toplumca tanınan birisinin sağlık sorunları, vefatı söz konusu olabilir.  

Yukarıda 9 Haziran günü Yay burcunda meydana gelecek olan dolunaya ait kartografik haritayı görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

 

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..