Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '06

 
Kategori
Atletizm
 

28. Avrasya Maratonu

28. Avrasya Maratonu
 

28. Avrasya maratonu 5 Kasım 2006 tarihinde koşulacak. Maroton, 15 km ve 8 km halk koşusu olarak yapılacak yarışmanın bu seneki sloganı, Sigarasız Bir Dünya İçin Koşuyoruz...

Bu yıl da köprü güvenliği nedeniyle maraton 75 bin katılımcıyla sınırlandırıldı. Avrasya Maratonu’nda bu yıl ilk kez sporcuların performanslarını takip etmelerini sağlayan çip sistemi uygulanacak. Avrasya Maratonu’nda toplam 572 bin dolar ödül dağıtılacak, uluslar arası klasmanda dereceye giren Türk sporculara kazandıkları ödülün iki katı verilecek. Maraton için kayıtlar, İstanbul’un çeşitli noktalarına kurulacak kayıt stantlarında yapılacak.

Maraton ve 15 Kilometre sonuçları CHAMPION- CHIP sistemi tarafından verilecektir. Çip olmadan sonuç alınması olanaksızdır.! Kayıt sırasında göğüs numaranızla birlikte kendinize ait olacak tek kullanımlık çipinizi 5 YTL bağış karşılığında alacaksınız.

Bu yıl Avrasya Maratonu’nda yapılan bir dizi yenilik kapsamında toplam ödül miktarı 200 bin dolardan 572 bin dolara çıkartıldı. Maratonda erkek ve bayanlarda birinciye 35 bin dolar ikinciye 15 bin dolar, üçüncüye de 10 bin dolar ödül verilecek. Dünya ve parkur rekoru kıran atletin eline ise 100 bin dolar geçecek. Yeni düzenleme ile Türkler tasnifinde birinci erkek ve bayanlara 10 bin, ikincilere 4 bin ve üçüncülere de 2 bin dolar verilecek. Ayrıca 42 kilometrelik maratonda ilk üçe giren Türk atletlere, yabancı atletlere göre iki katı ödeme yapılacak.

Halk koşusu kayıtları İstanbul’un çeşitli yerlerine kurulan standlarda yapılmakta. Maraton ve 15 km koşusu kayıtları Dolmabahçe’de yapılmaktadır.

Yarışmaya katılacak tüm yarışmacılara başarılar, sigarasız bir yaşam dilerim.

Bilgi:0212 234 42 00

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..