Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

28 Nisan İş Kazalarında Yaşamını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü

28 Nisan İş Kazalarında Yaşamını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü
 

Dün 28 Nisan'dı. Başta Kanada A.B.D ve birçok ülkede 'İş kazalarında yaşamını kaybedenleri anma ve yas günü' olarak kutlandı.

Ülkemizde henüz hatırlanmayan bugüne dikkat çekmek için çoğu İş kazalarında yaşamını yitirenlerin aile bireylerinden oluşan kalabalık bir grup İstanbul Taksim'de bir yürüyüş yaptı ve bugünün anlamına dair konuşmalar yaptı.

Her yıl yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği İş kazaları, İşyerlerinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınmamasından, dikkatsizlikten ve diğer başka nedenlerden oluşuyor. Ayrıca asbest gibi iş kollarında çalışanlar da uzun vadeli kanser hastalığı tehlikesi ile karşı karşıya geliyorlar.

Uluslararası Çalışma Örgütünün yaptığı araştırmalara göre dünyada heryıl 2 milyon 300 binden fazla kadın ve erkek işçi çalışırken yaşamını kaybediyor ve bir yılda yaklaşık 337 milyon iş kazası oluyor. Ayrıca bir yılda 160 milyon çalışma nedenli hastalık oluşuyor. Her 15 saniyede bir işçi çalışırken ölüyor. Demek ki biz bu yazıyı yazarken ve okurken kaç tane işçi öldü kazalarda. Gene Çalışma Örgütü verilerine göre dünyada hergün 6 bin 300 işçi çalışırken ölüyor.

Ülkemizde ise günde 5-8 işçi çalışırken oluşan kazalarda yaşamını yitiriyor. Meslek hastalıkları nedeniyle oluşan ölümler bu sayıya dahil edilmemiştir.

İnsan yaşamının önemini düşünürsek çalışma şartlarının, iş emniyetinin önemi daha da artıyor. Umuyoruz ki bütün bu çalışmalar daha emniyetli çalışma yaşamı sağlar ve çalışırken işçiler ölmez. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..