Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

29 Ekim 2007 gecesi Sertap Erener’ i ağırladı Brüksel… sonra kovdu.

29 Ekim 2007 gecesi Sertap Erener’ i ağırladı Brüksel… sonra kovdu.
 

Dün akşam yüzlerce insan, Bozar konser salonunda Sertap Erener’i izlemek için biraraya geldi. Hepsi güzel bir akşam geçirmek icin gelmişti. Sertap sahneye çıktığında kopan alkıştan belliydi bu coşku.

Altı ay once fikir olarak tasarlanmış, daha sadece geçen hafta kaydı tamamlanmış albumün. Albumün adı “Painted on Water”. Adından da anlaşılacağı gibi, albumdeki bütün şarkılar İngilizce. Üstelik, eski Türk türkü ve ezgilerinin modern yorumlaması. Oldukça cesaret ve özveri gerektiren bir çalışma.

Bir şarki, ardından bir tane daha derken, seyircinin biri yüksek sesle bağırıyor: “Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun”!! Unuttunuz mu diyerek akıl satıyor belli. Seyirci’nin yaptığı çok usluplu, edepli değil belki ama Sertap’da cevap hazır: “Şovu çalmayın lütfen, herşeyin sırası var” diyerek tersliyor.

Konser devam ediyor. Bir iki seyirci daha bagırıyor sarkı aralarında “Bayramınız kutlu olsun”!!! Bütün seyirci Sertap’tan tek bir Türkçe şarkı, ya da tek bir cümle bekliyor.

Olaylar bununla da sona ermiyor. Altıncı şarkının sonunda birkaç seyirci (tam göremedim, 5-6 kesin vardır) başlıyor hep bir agızdan: “TURKCE-SARKI-ISTIYOOOORUZ” – SAK SAK SAK SAK. Sertap, bunun o gece olmadığını söylüyor. “Anlamakta zorluk çekenler için bir daha anlatayım” diyor. Ukala sayılabilecek birkaç sözünun üzerine 10 dakika içinde seyircinin ücte biri salonu terkediyor. Bu da yetmezmiş gibi, en yüksekteki balkonda oturan bir teyze “Yazıklar olsun sanaaa” diye cığırıp ardından küfrediyor.

Sertap konseri tamamlamıyor, ve ona Eurovision’u kazandıran Türk gurbetçilerinin bir bayramını bile kutlamadan salondan ayrılıyor.

Kısacası konser tam bir rezalet. Söyleyecek çok şey bulamıyorum. Kimin tarafını tutmalı?

Sertap... neden o kadar isteğe rağmen bir tane Türkce şarki söylemedin? Neden Cumhuriyet Bayramı’ni kutlamadın?

Ey seyirci, ya sen… hiç mi okuyup, araştırmazsın konsere gelmeden?

Sertab’ı kutlar, ona bu güzel albüm için teşekkür ederiz. Ama seyirciye biraz saygı lütfen.

Sertab’i oraya çıkaranlar o kadar da uzakta değiller.

Onlar onu dün gece yuhalayanlardı.

 
Toplam blog
: 8
: 1797
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Blogumda uluslararası yönetim, yurtdışındaki sanat etkinlikleri, insan ilişkileri... kısaca hayata d..