Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

2.Bedri Rahmi Eyüboğlu Hikaye Yarışması

2.Bedri Rahmi Eyüboğlu Hikaye Yarışması
 

Karadut Şiirini Yazdığı İskilip'te Adına Hikaye Yarışması Düzenleniyor.


2014 yılında 1.si düzenlenen Bedri Rahmi Eyüboğlu hikâye yarışmasının yoğun ilgi görmesi üzerine bu yıl 2.si düzenleniyor. Genel katılıma açık olan hikâye yarışmasının  yarışma takvimi, başvuru koşulları, değerlendirme şekli ve verilecek ödüller İskilip Kaymakamlığının resmi sitesinde yer alıyor.

Bu tür yarışmalar gerçekten de Türk edebiyatına olumlu katkı sağlamakta. Türkiye’de buna benzer yarışmalar sayesinde yeni yazarlar gün yüzüne çıkıyor. Hem gençleri özendirmek bakımından hem de yazmayı uzun yıllardır adeta bir meslek haline getiren ancak bir türlü adı duyulmayan yazarların da tanıtılmasına olanak sağlamış oluyor.

İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, görev yaptığı ilçeye her alanda ve her anlamda katkı sağlamaya çalışan bir yönetici. Hal böyle olunca vaktiyle İskilip’e gelerek o meşhur şiiri “Karadut’u” yazan Bedri Rahmi Eyüboğlu anısına geçen yıl 1.sini düzenlediği hikâye yarışmasının yoğun ilgi görmesiyle birlikte 2.sini düzenlemeye karar verdi.

1.Yarışmanın dereceye giren ilk on eseri ve jüri tarafından gelecek vaat eden ve teşvik amacıyla beş eseri de kitaplaştırdı. Yani Öyle güzel işlere imza atılıyor ki bu küçük ve şirin ilçede ancak gelip görmek lazım.

Eserlerin yer aldığı kitapta İskilip Kaymakamlığının reklamı dahi yapılmadı. Kitap bildiğimiz piyasadaki roman, hikâye kitapları gibi kaliteli ve gösterişten uzak bir edebi eser.

2. yarışmada da tıpkı 1.sinde olduğu gibi jüri üyeleri tanınmış ve alanında değerli insanlar. Geçen yıl ki jüri üyelerine ek olarak bu yıl Bozok Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Mustafa Başaran da jüride yer alıyor.

Bana, geçen yıl yarışmada dereceye giren yazarlarımızdan gelen tebriklerin en önemli bölümünü, adil bir eleme yöntemi ile jüri üyelerinin kalitesi ayrıca İskilip Kaymakamının sanata-edebiyata verdiği önem oluşturmuştu.

Milliyet okurlarına buradan tekrar hatırlatmak isterim, yarışmaya mutlaka katılın! Hikâyelerinizi yazdıklarınızı- küçümsemeyin! Unutmayın ki herkesin yazılmaya değer bir hikâyesi vardır.

İskilip Kaymakamlığının resmi sitesine girin ve hikâyenizi oraya emanet edin…

 

 

 
Toplam blog
: 49
: 964
Kayıt tarihi
: 03.02.13
 
 

Öğretmen / Yazar - Şair  ..