Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

3 Aralık tarihi

3 Aralık tarihi
 

Bilgi bilinç duyarlılık farkındalık


3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayanlara hayret ediyorum, çünkü Dünya Engelliler Günü bir bayram değildir ve Dünya Engelliler Günü mutlu olunası sevinilesi bir gün değildir.

Bu tarih bir ayrıcalıktır, bu tarih sağlıklılarda duyarlılık yaratma günüdür, bu tarih farkındalık yaratma günüdür.

Eğlenerek kutlanılması bir gün değildir, engelli bir kişiye "Engelli günün kutlu olsun" demek saçmadır. 3 Aralık gününü eğlence ile kutlayanların bahanesi ise; engellileri bir gün olsa dahi mutlu etmektir. Engellileri mutlu etmek istiyorsa sağlıklılar, engellilerin evlerinde sokaklarda binalarda yaşadığı zorluklar ortadan kaldırarak sorunlar çözülerek yapılmalı.

Ailelere yöneticilere eğitimcilere konferans brifing seminer verilerek engelli mutlu edilir, televizyonlar radyolar gazeteler bu türden sorun ve zorlukları yayınlamasıyla engelli mutlu edilir, eğitim yuvalarında çocuklar gençler bilinçlendirilerek engelliler mutlu edilebilir.

3 Aralık tarihi kutlanası bir tarih olarak ortaya çıkmamıştır bence, 3 Aralık tarihi engellilere dikkati çekmek, engellilerinde var olduğunu göstermek ve en önemlisi de engellilerin yaşamlarında yaşadıkları sorunlara zorluklara dikkat çekmek için ortaya böyle bir gün çıkartılmıştır. 

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..