Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

08 Kasım '19

 
Kategori
Söyleşi
 

3 Boyutlu Yazıcılar

Değerli Okuyucularımız

3 Boyut üzerine geliştirilen teknolojiler gerçekten de inanılmaz bir hale geldi. Hemen şunu söyleyelim ki bu iş videolarda görüldüğü kadar kolay değil. Özellikle de bilgisayar çalışmaları ve 3 boyutlu tasarımlar hayati öneme sahip. Gençlere de bu konuya dikkat etmelerini özellikle tavsiye ediyorum

3 boyutlu havai fişekleri artık bol bol göreceğiz. Gözlükle ayrı, gözlüksüz ayrı gösteri sunulduğuna şahit olacaksınız. Bir ressamın görme engelli kişiler için yaptığı vida şovunu gördünüz mü bilmiyorum. Ama ressamlar da artık 3 boyuta çok önem veriyor.

Biz elektronik mühendislerinin olmazsa olmazı havye/havya ve lehim aletinin teknoloji ile nasıl evrim geçirdiğini, bununla bir sanatçının ne kadar farklı ürünler yapabileceğini hayal edin! 3 boyutlu ürünler anında bizlerle olabilir.

Artık ev yapmaya paydos. Sizin yerinize 3 boyutlu yazıcılar bu işi yapıyor. Ne güzel değil mi? 1 günde ev anahtar teslim. Ayrıca istediğiniz şekilde evi inşa edebiliyor, bölümlendirebiliyorsunuz. Aynı örnek bir bot için de var. Öyle aylarca ev ya da bot için beklemeye gerek yok. Devasa yazıcılar bu işi görüyor. 

3 boyutlu ısıtma ve boyutlandırma teknolojisi ile hızlı bir şekilde istediğiniz kapağı, kase vb ürünleri üretebilirsiniz. 3D Printerler ile çantadan vazoya, portrelerden kasklara kadar her şey mümkün.

Artık gelecek geldi, ne dersiniz?

Konu ile ilgili daha fazla detaya ve bana Twitter :  @spormuhendisi adresinden ulaşabilirsiniz.

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Serdar ŞİMŞEK

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..