Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

3. geleneksel devre arası Fenerbahçe hakem sindirme şenlikleri

3. geleneksel devre arası Fenerbahçe hakem sindirme şenlikleri
 

Bu yıl ki şenliklerini de sevgili Fenerbahçeliler coşku ile başlatmış bulunuyorlar. 2 Yıl önce Trabzonspor'un şampiyon olduğu sezonda Aykut Kocaman'ın yine devre arasına girerken söylediği "Rakiplerimizin penaltıları irdelenmeli" özdeyişiyle başlayan; geçen yıl yine devre arasında yine Aykut Kocaman'ın "Güç dengeleri değişince hakemlerin de tavrı değişti" vecizesiyle geleneksel hale gelen şenliklere bu yıl Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF'nin Tahkim Kurulu da sponsor olarak bir hakemini "kurban" niyetine kesilmek üzere futbol kamuoyunun önüne attı!

Takımın sene başından beri -Avrupa'daki başarılı sonuçlara (futbola değil) rağmen- takımın futbolundan memnun olmaması, bu yıl şenliklerin artık yapılmayacağı izlenimi doğrumuştu. Ancak tam da ümitler kesilmişken, aşikar bir şekilde hakemin yüzüne tükürerek kırmızı kart gören "efendi(!)" futbolcu Meireless imdada yetişti.

Hem de öyle bir yetişti ki; Karabük maçındaki "ezikten öte" futbol ve yenilgi dahi; şenlik ateşini söndürmeye yetmedi!

Tahkim kurulunun da sponsorluğunda başlayan şenliklere; tahkim kurulu sponsorluk bedeli olarak Meireless'e kırmızı kart gösteren hakemini; kurban niyetine taraftarın önüne attı. Kurbalığın meydana düşmesiyle birlikte bir kısım akl-ı selim yoksunu fenerbahçe taraftarı da; olmayan akıllarıyla yamyam dansları yapmaya; ateşler yakıp etrafında dönmeye, futbol takımının taaa derinlerinden gelen acı çığlıkları unutmaya duymamaya, başladılar.

"En çok Galatasaray kupası" gören ve en çok final maçı kaybeden Fenerbahçe başkanı da; gevrek ağzıyla olan bitendeki "haklılık" paylarından dem vurmak yerine, "tahkime laf eden bana laf etmiştir" türünden eski kabadayı ağzıyla şenlikler boyunca taraftarın şenliklere olan motivasyonunu üst seviyede tutmaya devam ediyor.

Bu durum karşısında; Fenerbahçe camiasının çok büyük bir kısmını temsil eden akl-ı selim taraftarlar ise malesef susmaya zorlanmış, susmasalar bile söyledikleri duyulmamıştır. Zira her ne kadar Cemal Nalga olaylarını takip etmek Fenerbahçe başkanının asli görevi ise de; diğer kulüpler "tükürük" olayını gündem etmemelidir!

Şenliklerin son günlerinde katılım gösterecek olan TFF başkanı, tahkim kurulu ve aziz yıldırıma taraftarın sürpriz hazırlığı içinde olduğu; bu heyetin, tüm taraftarlarca "Portekizce"de "gay" anlamına gelmeyen malum işaretle karşılanacağı; bir grup taraftarın ise "yakın mesafeden şiddetli konuşma sırasında yüze gelebilecek bilinmeyen sıvı" kareografisi çalışması yaptıkları ve aralarından seçilen 11 kişinin; bu heyete karşı bu tarz konuşmalar yaparak şenlikteki eğlencenin dibine vuracakları belirtiliyor. Gelen bir diğer duyum ise, heyetin karşılanması sırasında yapılacak harekete bütün kulüp taraftarlarının da eşlik edeceği yönünde...

Kamuoyunun ise; bu şenliklerin sonunda 1 ya da 2 yıldırım düşmesinden; hatta işin sonunun "şeytan" taşlamaya kadar varmasından endişelendiği gelen haberler arasında..

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..