Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

3 Güzel Haber... Hasta/Yaşlı Destek Robotları, Gece Gözlüğü ve Alo 170 Hattı...

3 Güzel Haber... Hasta/Yaşlı Destek Robotları, Gece Gözlüğü ve Alo 170 Hattı...
 

Gün geçmiyor ki günlük hayatta bir ilerleme, bir yenilik ile karşılaşmayalım.

Bugünkü haberlerde 3 tane güzel haber dikkatimi çekti.

Birincisi Toyota, Hasta ve Yaşlıların hareketlerini kolaylaştıracak destek robotları yapacakmış ve bunlar 2013’ten itibaren Japonyada kullanılmaya başlayacakmış. Bu robotlar sayesinde hasta ve yaşlılar yataktan tek başlarına kalkıp yürüyebileceklermiş. Gerçekten çok güzel bir düşünce, kontrollü gücü insan hayatında değerlendirmek harika bir şey.

İkinci haber araç sürerken "göz kamaşmasını" engelleyen gece gözlüğü artık Türkiye’ye de gelmiş. Gerçekten de gece araç kullanırken karşıdan gelen aracın uzun farları sürüşü çok zorlaştırdığı gibi pek çok kazaya ve ölüme de yol açıyor. Eskiden tek şeritli yollarda nispeten daha az araç vardı ve yol kenarlarında da kedi gözleri bizlere eşlik ederdi. Daha sonra bölünmüş yollar sürüş emniyetini sağladı ama bu sefer araç sayıları da hızla arttı ve bu göz kamaşması sürücülere daha da bir yorgunluk vermeye başladı. Bu ilerleme de yaşamı kolaylaştıran, geliştiren ufak ama önemli bir ayrntı. Düşünenlere, uygulayanlara helal olsun.

Üçüncü haber ise "Alo 170" telefon hattı. Bu hattı Türkiye’nin her yerinden insanlar arayabiliyormuş. Arayan insanlar kayıt dışı, sigortasız çalıştırıldıklarını ihbar edebiliyorlarmış. İhbarlar neticesinde bugüne kadar 26 bin kişi sigortalı olmuş. Bu ihbarlar sayesinde 2.136 işyerinin de kaçak olduğu tespit edilmiş. Bu konunun üzerinde durmak gerçekten çok önemli. Hem insanlara yazık, ileride güvenceden yoksun olacaklar, çoluk çocukları mağdur kalacak. Hem de yasalara uyan, vergisini zamanında ödeyen insanlara da yazık. Onlar da sonuçta iş hayatında haksız rekabete maruz kalıyorlar. Alo 170 hattı 7 gün 24 saat aranabiliyormuş, en fazla 3 çalışta bir görevliye ulaşılabiliyormuş. Bunu ülkemizde sağlamak gerçekten çok iyi olacak. 

Yaşam için, iyilik için çalışanlara, uğraşanlara selamlar olsun...

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..