Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Müzik
 

3 Hürel Grubu kimdir ve bazı bilgiler

3 Hürel Grubu kimdir ve bazı bilgiler
 

3 Hürel Fotoğrafı


3 Hürel grubu, 3 kardeşten oluşmaktadır. Kardeşlerin isimleri Onur, Haldun ve Feridun' dur. Kardeşler sırasıyla 1948 - 1949 ve 1951 yıllarında doğmuşlardır. Kardeşler 1970 yılında bir grup kurarlar ve kısa sürede başarıyı elde ederler. Kardeşlerin doğum yeri Trabzon' dur.
  

Aslına bakarsanız ilk olarak sahnelere 1965 yılında çıkarlar. Bir düğün salonunda. Grup, sanat hayatı boyunca birçok kez isim değiştiri. Bunlar; 1-Yankılar 2- İstanbul Dörtlüsü 3- Trio İstanbul 4-Oğuzlar 5- Alizeler 6- Biraderler. Gördüğünüz gibi rekor bir seviyede isim değiştirme durumu var.

İlk 45 ' likleri ve ölüm (A yüzü), şeytan bunun neresinde (B yüzü) olarak 1970 da piyasaya sürülür. Grup Anadolu Rock türünde şarkılar söyler. Herkes tarafından bilinmese de, hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahiptirler. Sanatçının bazı parçalarını bu adresten dinleme fırsatını buldum. Bunun yanında Youtube üzerinde hayranları tarafından oluşturulmuş bazı videolarda mevcut. Özellikle "Kolbastı" parçasını dinlemenizi tavsiye ederim. Kalın sağlıcakla...

 
Toplam blog
: 20
: 2584
Kayıt tarihi
: 03.10.13
 
 

Üniversite mezunu ve programcı. Müzik dinlemeyi ve koleksiyon yapmayı seviyorum. Sık sık yüzüyoru..