Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyoruz.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyoruz.
 

Bu gün 3 Mayıs. Bu tarih uzun zaman içinde bir çok önemli olaya tanıklık etmiş. Bu önemli olaylardan aklımda kalanları sizinle paylaşmak istedim.

3 Mayıs 1907 Türk Spor Tarihinde önemli bir tarih. Fenerbahçe Futbol Kulübünün kuruluş tarihi. Gerçi dün gece yenilerek bize üzüntü yaşattılar ama, Türk futbolunun bu çok önemli ve başarılı takımının kuruluş tarihini nasıl unutabiliriz.

3 Mayıs 1920.T.B.M.M de ilk Bakanlar Kurulunun oluşturulduğu tarih. Türkiye Cumhuriyet tarihi açısından çok önemli bir gün.

3 Mayıs 1950 Türk Basın taihinde önemli bir gün. Ali Naci Karacan'in kurduğu Milliyet gazetesinin yayın hayatına başladığı gün.Türk basını açısından çok önemli bir tarih.

3 Mayıs 1973 Şikago Sears Tower inşaatı tamamlandı ve dünyanın en yüksek kulesi olarak tescil edildi. Bugün halen Sears Tower A.B.D nin en yüksek, Dünyanın 5. en yüksek binası özelliğini koruyor.

3 Mayıs 1986 Çernobil Nükleer Santral kazası sonucu oluşan radyoaktif bulutların Türkiye'ye geldiği ve bazı bölgelerde radyasyon oranının 7 kat arttığının tesbit edildiği tarih. Yıllardır bu radyasyon fırtınasının  ülke sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alırsak ne kadar önemli bir tarih olduğunu anlarız.

Bütün bu önemli olaylardan çok daha önemli bir olay sona kalmış durumda.

Birleşmiş Milletler 20 Aralık 1993 yılında gerçekleştirdiği toplantısında 3 Mayıs gününün 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü 'olarak kutlanmasına karar vermiştir.1993 yılından bu yana her yıl 3 Mayıs Günü Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü tüm Basın mensuplarımıza ve okurlarımıza kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..