Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

CHP kadınları huzurevinde

CHP kadınları huzurevinde
 

CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanlığı Kadın Kolları Yönetimi, Beykoz’da faaliyet gösteren bir huzur evini ziyaret etti

CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanlığı Kadın Kolları Yönetimi, Beykoz’da faaliyet gösteren bir huzur evini ziyaret etti.İlçe Başkanı Hızır Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette, keyif ve duygusallık aynı anda yaşandı.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Esengül Yılmaz ve Kadın Kolları yönetimi, 2 Mayıs Perşembe günü, Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde bulunan Rüya Rezidans Huzur Evi’ni ziyaret ettiler.

Huzur Evi’ne gelişlerinde Huzur Evi Müdürü Yeşim Girgin, kurucu Birgül Güven ve çalışanlar tarafından karşılanan CHP İlçe Örgütü Kadın Kolları Yönetimi, burada yaşamakta olan huzur evi sakinleriyle bol bol sohbet ettiler, birlikte çay içtiler ve bir daha görüşmek üzere randevulaştılar.

Hızır Yılmaz’a şiirli karşılama!

Aynı zamanda Beykozlu olan ve ara sıra arkadaşları için Türk Sanat Müziği şarkıları seslendirdiği belirtilen huzur evi sakinlerinden Nebahat Hanım (80), karşısında Hızır Yılmaz’ı görünce, kendisine merhabasını; “ Hoş geldin evimize; şiir oldun dilimize” şeklinde yaptı!

2B de konuşuldu!

Nebahat Hanım, daha sonra Yılmaz’a, Öğümce Köyü’nde bulunan 2B arazisinden de bahsederek, “ ne olacak bu 2B’nin hali?” diye sordu. Söz konusu arazisi üzerinde bir huzur evi yaptırmak istediğini de kaydeden Nebahat Hanım, “ bu, benim içimde on senedir yanıp tutuşan bir aşk” dedi.

Hızır Yılmaz’ın taahhüdü!

Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı da kendisine şu taahhütte bulundu: “ Taahhüt ediyoruz, Beykoz Belediyesi’ni aldığımız zaman, o arazinin üstüne o huzur evi binasını biz yapacağız!”

1 Mayıs’ı sordular!

İstanbul’da 1 Mayıs etkinliğinde yaşananları televizyonlardan takip ettiklerini söyleyerek, CHP heyetine, orada olup olmadıkları sorusunu yönelten bazı huzur evi sakinlerinin gündemi dikkatlice takip ettikleri de gözlerden kaçmadı.

Bunun üzerine İlçe Kadın Kolları Başkanı Esengül Yılmaz da, 1 Mayıs’ta CHP Beykoz İlçe Örgütü olarak, Beşiktaş’ta yaşadıklarını anlattı. Kadın Kolları Başkanı’nın, “ yaşananlar ‘barış süreci’ ne zıt olaylar. İnsanlara ölümüne saldırıldı” şeklindeki yorumu üzerine; Tansu Çiller döneminde Üsküdar İlçe Yönetimi’nde de görev yapmış olan Nebahat Hanım duygularını şu sözler ile dile getirdi: “ Keşke illa orası olacak diye ısrar edilmeseydi.”

Odalarını gezdirdiler

Huzur evi sakinleri, CHP’li kadınlara odalarını gezdirdiler, ailelerine ait fotoğrafları gösterdiler; yaşam öykülerini özetlediler.

Odalar gezilirken, fonda ise bir yandan ‘aman, makyajsız fotoğrafımı çekmeyin!’ diyen, diğer yandan da Türk Sanat Müziği ezgileriyle kulakları dolduran Nebahat Hanım’ın sesi duyuluyordu!

Her biri koca bir ömür, ayrı birer roman!

Huzur evi sakinlerinin her biri, ayrı bir ömür, içinde nice yaşanmışlıklar saklı ayrı birer roman…

Gül Hanım, gençliğinde ata binmiş, silah atmış, fotoğraflara yansıyan o incecik genç kadın vücuduyla çekici bir kadın. Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. dönem milletvekillerinden Tekirdağ vekili Hüseyin Rahmi Apak’ın kızı; rahmetli eşi ise büyükelçilik yapmış. Yani, Gül Hanım diyar diyar dolaşmış.

Odasını gezen CHP’li kadınlar, Gül Hanım’ın iki rafa sığdırılmış 88 yıllık ömrüne hayranlık ile şahitlik ediyorlar.

Fotoğraflarda silah atan Gül Hanım, anne ve babası gelin- damat Gül Hanım, o çok sevdiği torunlarıyla Gül Hanım, İngiltere’deki briç şampiyonasında kupa kazanmış bir Gül Hanım var… Yani, ziyaretçi CHP’li kadınlar, Gül Hanım’ın koca bir hayatına şahitlik ediyorlar.

Oxford Üniversitesi ‘Gevezelik Bölümü!” mezunu Nebahat Hanım!

Sohbetimiz sırasında, o şairâne diliyle, Huzur Evi Müdüresi Yeşim Hanım’ın Oxford Üniversitesi ‘ kahkaha’ bölümünden mezun olduğunu söyleyen Nebahat Hanım, kendisinin de aynı üniversitenin ‘ gevezelik’ bölümünü bitirdiğini ifade ediyor ve ekliyor:“ Diplomalarımızı verirlerken, hocalarımız bize yemin ettirdiler: ‘ Bu diplomayı hak etmek için mezun olduğunuz bölümlerin gereğini bir ömür boyu yerine getireceksiniz!’ dediler. Yani, bu yemin gereğince, birimiz yaşam boyu kahkaha atacak; diğerimiz ise yaşam boyu gevezelik yapacağız!”

Hakan Bey; ‘gitmeyin!’ diyor

Ancak, her şeyin olduğu gibi, bu ziyaretin de bir sonu var. Vedalaşma zamanı geldiğinde,  Huzur Evi sakinlerinden Hakan Bey, CHP’li kadınlara, “gitmeyin!” diyor; “ hem alıştırdınız, hem gidiyorsunuz!”

Ancak bir anlaşma sağlanıyor ve CHP heyeti, huzur evi sakinlerini önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan bir Türk Halk Müziği konserine davet ediyor. İşte bunun üzerine, tekrar bir araya gelecek olmanın huzuruyla, eller öpülüyor, alınlara götürülüyor.  

Fonda ise yine Nebahat Hanım’ın sesi: “ Konsere süslenip gelmenize rağmen yine fotoğrafınızı çektirmez iseniz, size küserim!” diyen Beykoz Güncel Haber muhabirine verdiği ezgili yanıt: “Madem küstün dargındın, neden geldin ağladın; rıhtımda boynu bükük bana mendil salladın?”

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..