Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

30 Mayıs Çarşamba

30 Mayıs Çarşamba
 

Günün manşeti bir aile dramını yansıtıyor. İşsizlikten cinnet geçiren bir vatandaş aileden dört kişiyi öldürdü. Üç yaşındaki yeğen olayın tanığı olarak kalmıştı sadece. Küçük yavrunun korkudan dili tutulmuş konuşamaz hale gelmişti.

DEHŞETİN TANIĞI (Posta). Konya Ereğli’de işsizlik cinneti geçiren otuz dört yaşındaki Doğan Demirok, annesi, ablası, yeğeni ve bir akrabasını pompalı tüfekle öldürdü. Katliamdan üç yaşındaki yeğen Burkay kurtuldu. Polis eve geldiğinde Burkay annesinin cesedi başında ağlıyor ve parmağıyla dayısını gösteriyordu.

PARASIZLIK CİNNETİ (Tercüman). İki üniversite mezunu Konyalı vekil öğretmen işsiz kaldı, bunalıma girdi. Annesinin iş bul baskısıyla çıldırınca ölüm yağdırdı.

ABD uçaklarının sınır ihlali dün de en çok konuşulan konulardan biriydi. Sınırda bu tür ihlallerin sık sık olduğu biliniyor. Nitekim bunun otuz üçüncü ihlal olduğu da belirtildi. Niye otuz iki ihlali biz duymadık da otuz üçüncüsü bu kadar dallanıp budaklandı? Doğrusu sorunun cevabını bulmak hayli zor.

LİGHT NOTA (Akşam). Ve ABD jetleri sınırımızı geçtikten tam beş gün sonra nota verildi. Ama Dışişleri’ne Büyükelçi yerine alt düzey bir diplomat çağırıldı. Nota metninde bir daha olmasın diye yumuşak bir üslup kullanıldı.

F-16 KRİZİNİN PERDE ARKASI (Bugün). Hakkari’de uçan iki F-16, ABD’nin ilk sabıkası değil. Amerikan casus uçaklarının daha önce de defalarca hava sahamızı ihlâl ettiği ortaya çıktı.

4 SAAT SONRA BİLGİ VERİLDİ (Milliyet). Genelkurmay’ın ABD jetlerinin ihlalinden kısa süre sonra Dışişlerine bilgi verdiği ortaya çıktı. İki ABD jetinin hava sahasından içeriye 2, 5 kilometre girdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan Anayasa Mahkemesi’nin kararını bir kere daha eleştirdi.

367 KARARI YÜZKARASI (Radikal). Başbakan Erdoğan Anayasa Mahkemesi’ne fena çattı. Köşk seçiminin iptalini, bu yargı için yüz karasıdır, dayatmayla bu karar verilmiştir, diyerek yerden yere vuran Erdoğan, Büyükanıt’la ilişkisini değerlendirirken de anlaşamadığımız noktalar var, dedi.

Öte yanda başbakan Erdoğan, partisine katılan yeni simaları dün mecliste AKP grubuna tanıttı. Farklı kesimlerden kişilerin Ak Parti’yi bir merkez sağ partisi olarak gördükleri ve o yüzden bu çatı altında toplanmak istedikleri belirtildi.


YENİ AK PARTİ (Star). Merkez sağ ve soldan isimlerin katılımıyla parti vizyonunu güçlendiren Başbakan Erdoğan Meclis’te gövde gösterisi yaptı.

ÖZAL GİBİ (Türkiye). Siyasetin ağır topları AKP’de. Başbakan Erdoğan siyasetteki dört eğilimden de önemli isimleri AKP çatısı altında buluşturdu.

Gazetelerde yer alan diğer manşet haberleri de şöyle sıralandı.

CEZAEVİNE HARF KALMADI (Bugün). Türkiye’de 24 tip hapishane var. Kimi A, kimi F, kimi de T tipi. Her tipe bir harf verince yenileri için alfabede kala ala beş harf kaldı.

YOLSUZLUĞA BATTILAR (Cumhuriyet). Saadet Partisi lideri Recai Kutan Ak Parti’yi ağır bir dille eleştirdi.

KANADOĞLU’NDAN ANAYASAL UYARI (Cumhuriyet). Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili değişiklik önerisi Meclis’te şekil şartlarına uygun olarak görüşülmüyor.

OBÜSLER SINIRDA (Güneş). Trenle Diyarbakır’a getirilen uzun menzilli toplar, tanklar Batman’dan sınıra kaydırılıyor.

SABOTAJLA ÇIKAN 300 ROKET MERMİSİ (Hürriyet). Bingöl’de PKK’nın mayınlı sabotajıyla devrilen yük trenindeki konteynırdan boru tipi 300 dolayında roket mermisi çıktı.

DİASPORANIN İLK HEZİMETİ (Hürriyet). İsviçre Adalet Bakanı Blocher, Doğu Perincek’in yargılandığı soykırım inkârını cezalandıran yasanın kaldırılması için öneri paketi hazırladı. Bu Ermeni diasporasının uğradığı ilk hezimet olacak.

PARİS’TEN İYİ HABER (Radikal). Fransa lideri Sarkozy, Türkiye karşıtlığına altı ay seçim molası veriyor.

SANDIĞA SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI (Sabah). Erdoğan Kuzey Irak’a operasyon olacak. Seçim yaptırılmayacak, spekülasyonları için konuştu. Kamuoyu sandık için dik durmalı.

CİCİ ANNE HÜLYA (Takvim). Aldatıldı. Eşi başka kadından çocuk sahibi oldu. Boşandı. Affetti. Şimdi o bebeğe kucak açtı. Öz çocuğu gibi bakıyor.

BİRAZ VİCDAN (Tercüman). IMF’den 1.2 milyar dolar borç isteyen iktidar, POAŞ’ın vergi cezasına 700 milyon af getirirken, kirasını zor ödeyen vatandaşa ise kazık atma yasası çıkarıyor.

TRİBÜNDE SUİKAST PLANI (Vatan). El-Kaide’nin 3 Nisan’da Halep’te oynanan Fenerbahçe el-İttihad maçını şeref tribününde Erdoğan’la yan yana izleyen Esad’a suikast girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

DYP’Yİ AĞAR’IN ELİNDEN GAPTI (Yeni Şafak). Partinin adının DP diye değiştirmek için İçişlerine giden DYP’liler bir heyetin DYP kuruluş dilekçesi verdiğini görünce şoke oldu. İki grup bakanlıkta tartıştı.

SAĞLIKTA YENİ SAYFA: TIP MERKEZLERİ ARTIK ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK (Zaman). SSK ve Bağ-Kurlular özel hastanelerin kendilerine açılmasından sonra yeni imkanlara kavuşuyor. 1 Temmuzdan itibaren Tıp merkezleri, sigortalıdan sevk istemeyecek, ücret almayacak.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..