Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

35 - 55 Yaşlar arasında bu kadar çok Kadın neden halâ bekâr ?

35 - 55 Yaşlar arasında bu kadar çok Kadın neden halâ bekâr ?
 

Bir çok neden var. Ama en önemli sebeplerinden biri bu kadınlardan bazılarının doğum yapma veya evlenme yaşım geçiyor telaşı ile aşırı kaygılı bir şekilde koca aramaları. Bir kadının evlenip çocuk sahibi olmak istemesi ya da doğum yapma yaşı geçmişse dahi evlenmek istemesi çok normal ve hakkı. Ama bunu panik ve aşırı kaygı içinde yapınca erkeklerin çoğu bu kaygıyı seziyor ve bu tür kadınlardan kaçıyorlar. Ya da erkekler bu kadınlara sahte evlenme sözleri verip kadınları manipüle ederek sadece cinsel ilişki için kadınlarla bir süre ilişki yaşadıktan sonra terkediyorlar. Bir çok kadın erkekler sorumluluk almak istemiyor, evlenmekten kaçıyor tek istedikleri şey seks diye erkekleri suçluyorlar. Halbuki bu doğru değil. Tıpkı aşırı "needy" bir şekilde kadınlara seks için yaklaşan erkeğin niyetini kadınlar anlayıp mesafe koydukları gibi panik içinde aşırı "needy" bir şekilde kafasını evliliğe takan bir kadını da erkekler itici bulurlar.

Bu yaş aralığında olan birçok kadın bir erkekle ilişkiye başladıklarının ilk günlerinde niyetlerinin geçici gönül eğlendirmek olmadığını evlilik olduğunu erkeğe belirtmenin çok doğru bir şey olduğunu sanıyorlar. Halbuki kadın - erkek ilişkilerinde uzmanlaşmış bir çok psikoloğun dediğine göre ilişkinin başında bu tür ön şartlar öne süren kadınlar erkekleri tedirgin ederek ilişkinin evliliğe gitme şansını nerdeyse yok ediyorlar. Psikologların kadınlara tavsiyesi daha ilişkinin başında evlilik kelimesini ağzınıza almayın, rahat olun, bir kaç ay ilişkide bir birinizi tanıyın uzun dönemde anlaşabileceğinizi düşünürseniz evlilikten bahsedebilirsinlz. Hatta kadının evlilikten bahsetmesine gerek kalmadan erkek aşık olmuşsa kadına evlenme teklif edebilir. Hiç bir ilişkinin evliliğe varacağının garantisi yok. Ama kadın daha ilişkinin başında henüz erkeği doğru dürüst tanımadan evlilik şartı öne sürerse erkek büyük ihtimalle henüz tam tanımadığı ve henüz aşık olmadığı kadına evlilik sözü vermek istemeyecek ya ilişkiden çekilecek ya da sırf seks için sahte evlilik sözü verecek bir süre sonra ilişkiyi bitirecektir. Buna sebep erkeğin art niyetli olması değil, kadının yanlış davranışıdır.

Bunu bir türlü anlamak istemeyen, ilişkinin başında evlilik önşartı öne sürmekte ısrar eden bunun sonucunda erkek ilişkiden çekilince onu sorumluluk almaktan ve bağlanmaktan korkmakla ve sadece seks istemekle suçlayan kadınların bu düşünce ve davranışlarını değiştirmedikçe uygun koca adayı bulmaları çok zordur.

 Rasih Bensan 24 Eylül 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..