Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '10

 
Kategori
İnternet
 

4. Dünya Savaşı

4. Dünya Savaşı
 

10 yıl sonra internetin durumu nasıl olur acaba? Teknoloji denen canavar, 10 yıl sonra hangi boyutlara ulaşır? Hangi kavramlar belleğimize yerleşir? Hangi kavramlara format atmak gerekir? 

Belki duymuşsunuzdur, zatın birine soruyorlar, “3.Dünya Savaşı ne zaman olur?” diye…
“3’ü bilmem ama 4. Dünya Savaşı kazma-kürekle olacak” demiş bu zat… 

Başında “nükleer” olan her kavramın yenilendiğini, artığını her gün gazetelerden takip ediyoruz. Ve bu “nükleer” kavramıyla eş değer bi şekilde artan “internet” dünyasının, çoğu insan gibi pek de iç açıcı olmadığını ben de düşünüyorum. 

İnternet dünyası ile gerçek dünya arasında hiç fark yok diyenlere maalesef katılamayacağım. Aralarında uçurum var bence! 

Uçurumun ilk boyutu, bizler gibi sıradan insanların kullandığı internet ve bizler gibi olmayan insanların kullandığı internet ise de diğer boyut. 

İlk boyut basit gibi gelebilir. Herhangi bir site açılabilir, herhangi bir siteye yorum yapılabilir, facebook, twitter, gmail, hotmail gibi sanal aktiviteler kullanılabilir, rahatlıkla bu tür yerlere küfür edilebilir, ülkenin herhangi bir kurumuna ya da yetkili bir şahsa karşı alenen veya Türkçe ya da herhangi bir dilde küfür edilebilir. 

Adı sözlükle bitip, ( ekşi, tatlı, inci, gümüş) aslında insanlara hakaret eden bir site kurabilirsiniz. Küfür dağarcığını geliştirmek isteyenler de bu sitelere rahatlıkla girebilir. 

Ya da bloglar oluşturabilirsiniz. Kendinize yazar diyebilirsiniz. Bu bloglara yorum veya yorum yerine bilmediğimiz bir “küfürü” literatüre kazandırabilirsiniz. 

Kısacası neredeyse sınırsız ( üç-beş konu haricinde) hürriyetiniz var. Bu sınırsız hürriyet tabii ki 3. Dünya Savaşı sebebi olmayacak. 

Ama diğer boyut, yani marjinal insanların kullandığı internet… 

Hacker dedikleri internet korsanları, büyük devletlerin büyük büyük fikirleri neticesinde dünyayı kurtarmak için kullandıkları internet… 

Tam sınırsız hürriyet burada devreye giriyor. Demokrasi, o interneti kullanan insanla ya da kurumla alakalı… Diğer bütün oluşumlar devre dışı oluyor. Olayın suç olup olmadığı dahi bilinemiyor.

Yazımın başındaki soru tam da burada sorulması lazım: 

10 yıl sonra bu kanunsuz oluşum hangi boyutlara ulaşır? 

Hindistan’da bir korsan, İtalya’ da ki bir nükleer yerleşimi harekete geçirip, Almanya’ daki bir şehri vurabilir mi?
İtalya ile Almanya arasında başlayan bir Dünya Savaşı çıkar mı?
 

Ekstrem bir örnek oldu ama bu hızla giderse 10 yıl bile fazla gelir. 

Dün akşam ki Genç Bakış’ ta (02.12.2010) konu buydu. Fakat varılan sonuç çok enteresan geldi bana… 

“Dünya, internete daha yeni girdi, kanunlar ve uygulamalar zamanla oluşacak. Bunu beklemek lazım.” gibi bir ana fikir çıktı ortaya… 

4.Dünya Savaşı kazma-kürekle olacak lafı, bu yüzden haklı gibi geldi bana… 

Her iki boyutun da çok hızlı ilerlediğini, çok hızlı globalleştiğini, çok hızlı tüketildiğini ve bu hızın duvara çarpma oranının yüksek olduğunu varsayıyorum. 

Birinci boyutun hızı, sosyal hayatı, ahlakı, etik olan her şeyi yok ettiğini… 

İkinci boyutun hızı ise, dünyayı yok ettiğini… 

Veya yok olmak için çaba harcandığını düşünüyorum. 

Mahir Temur 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..