Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

GAZETECİ YAZAR ASLI MERCAN SARI

http://blog.milliyet.com.tr/aslisari

09 Aralık '18

 
Kategori
Magazin
 

41. Sanat Yılında Unulmaz Bir Gece Yaşandı

41. Sanat Yılında Unulmaz Bir Gece Yaşandı
 

Muazzam satırların güçlü kalemi ayrılıkların şairi Ahmet Selçuk İlkan


Ayrılıkların şairi Ahmet Selçuk İlkan, sanat hayatının 41. Yılını geçtiğimiz hafta, dev bir organizasyonla İstanbul’da Mustafa Kemal Kültür Merkezinde (Akatlar) kutladı. Kendisi için düzenlenen bu vefa gecesinde, sevgili menajeri Onur Beyefendinin konuğu olarak katıldım.

Yoğunluğumdan sebep çok arada kalsam da gidip gitmeme konusunda bizzat-i gözetlemem çok daha iyi oldu. Mesela her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olması çok profesyonel bir organizasyon olduğunun kanıtıydı. Konser öncesi hoş bir kokteyl ile herkese merhaba dedik. Akabinde o samimiyet dolu geceden hatırımda kalan insan seli idi.  Ne kadar güzel bir gururdu. Birbirinden değerli sanatçılar bile hayran kalmıştı bu sevgi seline. Bir gün bizde böyle olabilir miyiz? İfadeleri gözlerinden okunuyordu. Ne güzel bir emek, ne de güzel bir başarı idi. En güzeli de neydi biliyor musunuz? Sıklıkla kullanırım. “Herkes şöhret olabilir lakin şahsiyet ve saygınlığı yıllar geçse de bozulmadan koruyabilmek müthiş bir meziyettir.” Usta şairi bu güzel sözden başka bir cümle ifade edemezdi. Meziyetine en içten saygılarımla…

Geceye dair: Ahmet Selçuk Unutulmayan Şarkılar Vol 2' albümüne yorumları ile renk katan müziğin dev isimleri, İlkan'ı bu özel gecede yalnız bırakmadı.

Duygusallığın, mazinin, geçmişte kalan zamanına iz bırakmış şarkıların muazzam bir nostalji olarak tadı damağımızda kaldı

Saba Tümer’in sunuculuğunu yaptığı gecede dillere plesenk olan bir birinden güzel eserleri Cengiz Kurtoğlu, Emel Sayın, Demet Akalın, Zara, Berkay, Merve Özbey, Ebru Yaşar, Fettah Can, Ziynet Sali, Rubato, Mehmet Erdem, Baha, Çağatay Akman, Rober Hatemo, Elif Kaya, Sami, Sinan Özen, Pelin Körmükçü, Zühre Dalmaz, Haktan, Nil Burak, Halil Sezai, Berdan Mardini ve Safiye Soyman gibi birbirinden değerli isimler klasikleşmiş Ahmet Selçuk İlkan eserlerini yorumladılar.

Ahmet Selçuk İlkan ‘Hayatımın en güzel anlarını yaşıyorum çünkü hayatım boyunca yazdığım her şarkı şu an bir film şeridi gibi gözlerimin önünde. En çok sevdiğim isimler, en değerli sanatçılar benim şarkılarımı okuyorlar. Ve yaşarken bana verilen en güzel hediye diye düşünüyorum. Bu gece hayatımın en güzel şiiri şu an sahnede yazılıyor.’ diye konuştu.

Gecenin en büyük sürpriz konuğu ise İzmir’den geceye canlı bağlanan İbrahim Tatlıses oldu. Ahmet Selçuk İlkan ‘Unutulmayan Şarkılar Vol 2’ albümünde ‘Biz Ne Ayrılıklar Görmüş Adamız’ şarkısını seslendiren Tatlıses, misafirlere büyük bir sürpriz yaptı. Şarkıyı salondakilerle beraber dinleyip, ağlayan imparator, uzun süre ayakta alkışlandı. İbrahim Tatlıses, İlkan’a ‘Bu zamana kadar gelmiş geçmiş en büyük kalemsin. Senin onlarca şarkını okudum. İyi ki varsın’ diyerek İlkan’a derin sevgisini belirtti.

Birbirinden değerli isimlerin yer aldığı sanat yılı gecesi, adeta yıldızlar geçidine sahne oldu. Geceye katılanlar arasında Orhan Gencebay, Emel Müftüoğlu, Sami Özer, Elif Karlı, Dilan Çıtak, Emirkan, Ceyhun Çelikten, Selen Görgüzel Alkan, Tuğba Özay, Ferman Toprak, Gurur Aydoğan gibi sanat dünyasının yanı sıra iş dünyasının ünlü simaları da vardı.

 

 
Toplam blog
: 94
: 280
Kayıt tarihi
: 20.11.17
 
 

Bundan yaklaşık on yıl önce kaleme, kağıda, satırlara  gürültüsüz bir şekilde haykırmaya başladım..