Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '13

 
Kategori
Magazin
 

Justin Bieber: Yeni Michael Jackson mı?

Justin Bieber: Yeni Michael Jackson mı?
 

Müzik dünyası, birkaç yıldır ufak tefek, ince sesli bir genç adamı konuşuyor. Öyle ki neredeyse her attığı adım olay oluyor, attığı adımların olaylı olmasına biraz da o neden oluyor. Ama o insanları kızdırdıkça yükseliyor, tam bir love-hate ilişkisiyle ona sinirlenenler arttıkça hayranlarının sevgisi de büyüyor, ama bize sanki birini anımsatıyor.

Aslında bu şöhretin zirvesinde, bir o kadar da hırçın genç adam aslında bir dönemin gözde tabiriyle tam bir ''acıların çocuğu''... Justin Drew Bieber, takvimler 1 Mart 1994 tarihini gösterirken Kanada-Ontario'da dünyaya geldi. Annesi Pattie Mallete, ona hamile kaldığında sadece 18 yaşındaydı, yani Justin'in şimdiki yaşından 1 yaş gençti.   

Genç Pattie, geliri az birçok işte çalışıyordu, annesi ile babası evli değildi. Mallete, küçük oğlu Justin'i tek başına yetiştirdi. Yine de Bieber, babası Jeremy ile iletişimi kesmedi. Büyürken kendi kendine piyano, bateri, gitar ve trompet çalmayı öğrendi. Çok fakirdiler. 2007 yılı sonlarında 11 yaşındayken küçümen Bieber, yerel bir şarkı yarışmasına katıldı ve orada Ne-Yo'nun So Sick adlı parçasını söyledi, ikinci oldu.

Buna çok sevinen annesi Mallete, eş, dost, tanıdık küçük oğlunu görsün diye Youtube'a yükledi. Şarkı beğenilince gururlu anne, küçüğün değişik R&B şarkılarını söylediği videoları koymaya devam etti ve Bieber'ın sitedeki popülerliği arttıkça arttı. Artık kendince bir youtube starıydı Justin...

Tüm bunlar yaşanırken annesi, Justin'i Jeanne Sauve Katolik Okulu'na yazdırdı, büyük büyük babası

Alman, anne tarafı Kanadalı olan Justin Bieber, neredeyse papaz olacaktı.

-Küçüğün şansı gülüyor

So So Def şirketinin eski pazarlama yöneticilerinden Scooter Braun, değişik bir şarkıcının videolarını ararken yanlışlıkla Bieber'ın annesi Mallete tarafından Youtube'a konulan o meşhur videolarından birine tıkladı.

Videodan etkilenen Braun, genç şarkıcının gösteri yaptığı tiyatroyu buldu. Daha sonra küçük Justin'in okulunun yerini tespit etti ve en sonunda annesi Mallete ile iletişime geçti. Ancak Mallete isteksizdi,  şöyle dua ettiğini hatırladı, "Tanrı'm, onu sana verdim. Bana bir Hıristiyan adam, bir Hıristiyan plak şirketi gönderebilirsin!" ...

Yine de, kilisenin yaşlılarıyla dua ettikten ve onların desteğini kazandıktan sonra, Braun'un o zamanlar 13 yaşında olan Bieber'ı [Atlanta,Georgia'ya demo kaydetmek için götürmesine izin verdi. Gittikten bir hafta sonra, Bieber 2008 yılında Island Records'la anlaşma yapmasıyla sonuçlanan, Island Def Jam Group'ta bir seçme ayarlayan R&B şarkı yazarı/şarkıcı Usher'a şarkı söyledi.

Justin Timberlake'in de Justin'le anlaşma yapmaya çalıştığı söylendi, ama o Usher'la kontrat imzalamayı seçti. Bieber ve annesi Atlanta'ya, Usher ve Braun'un da oturdukları yere, kariyerinin temelini atmak için taşındılar. Bundan sonra Braun, Bieber'ın menajeri oldu.   

-''Yürü ya kulum''  

Belki de buraya kadarı ünlülerin şöhret hikayelerine benzer bir kurguda, fakir bir aile, zor şartlar, tesadüfi bir keşif ve sonrasında ''yürü ya kulum'' durumları...

Tıpkı kalabalık bir ailenin parçası olan ve kardeşleriyle üyesi olduğu Jackson 5 topluluğundan çıkıp küçük yaşta meşhur olan Michael Jackson gibi Justin de şöhretin tadını ergen bile sayılmayacak bir yaşta aldı. Gözlerimizin önünde büyüyüp giden Justin, özellikle geçen senenin sonlarından bu yana her günü skandal ve olaylarla dolu bir yaşam sürüyor. İşte Bieber'ın ''göze batan vukuatlarından'' bazıları:

-Amerikalı oyuncu ve şarkıcı, kendi yaşlarındaki Selena Gomez ile 2011 yılından bu yana inişli çıkışlı bir gençlik aşkı yaşayan Justin, bu ilişkinin bitiminde çok sarsıldı. Hatta bu aşk bitince depresyona girdiğini açıkladı.

-Paparazzilerle sürekli tartışan Justin, onlara el hareketi çekti, bu olay kameralara yansıdı. Özür diledi, ama birkaç ay sonra paparazzilere aynı hareketi yine yaptı.

-Lil Twist adlı arkadaşıyla esrar kullanırken görüntülendi, özür diledi.

-Katıldığı bir televizyon programında cansız mankenle uzun uzun öpüştü, soyunarak karın kaslarını gösterdi.

-Hapishaneden çıkan 2 suçlu, Justin Bieber'ı öldürmek için plan kurduklarını itiraf etti.

-İngiltere turnesinde 19. yaşgününde iç çamaşı dışarıda ve üst tarafı çıplak olarak görüntülendi. Konserden sonra terlediği için soyunduğunu iddia etti.

-Konserde nefes darlığı çekerek fenalaştı, hastaneye kaldırıldı, hasta yatağında yine iç çamaşırıyla poz verip İnstagram'a yükledi.

-Hastane çıkışı otel önünde yine paparazzilerle kavga etti, görüntülenince de Twitter üzerinden 35 milyon hayranına kendini savundu.    

-Yalnız bir star

Dünyanın sayısız ülkesinde arka arkaya verilen konserler, zayıf düşmüş bir bünye, genç yaşta şöhretin verdiği ağırlık, çevresinde kötü dostlar, farklı şekillerde dikkati çekme isteği, pahalı evler, milyonluk otomobiller...

En yakın arkadaşına otomobilini verecek ve onun sorumsuzluğu neticesinde arabası kötü şekilde hasar alan Justin, tıpkı aramızdan 50 yaşında ayrılan pop müziğin gelmiş geçmiş en büyük starı Michael Jackson'ı birçok yönüyle anımsatıyor.

Tıpkı Jackson'ın yaptığı gibi yüzünde gaz maskesiyle görüntüleniyor, tıpkı onun gibi zayıf bünyesi nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor.

Tıpkı onun gibi yalnız.... Belki tıpkı onun gibi aslında ''mutsuz''.....

Justin de Michael Jackson gibi fakir bir ailenin çocuğu, onun gibi küçük yaşta kendini sahnelerde buluyor, onun gibi albümleri milyonlar satıyor, ödüller alıyor. Bu yaştaki tüm insanların yanlış yönlendirmelere açık olduğu düşünülürse Justin gibi küçük yaşta para ve şöhrete kavuşmuş birinin yaşamının zorluğu belki daha iyi anlaşılabilir. O bir genç, onu yargılamak ve sorgulamak yerine herkesin o yaşlardaki halini iyi bir düşünmesi gerekir... Justin'i anlamak için.....                 

 
Toplam blog
: 90
: 2229
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Yaşamın her anına renkli gözlükle bakacak Seyirci Kedimiz... Kimi zaman oyunlarını binbir güçlükl..