Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '19

 
Kategori
Astroloji
 

5 Nisan 2019 Koç Yeniayı

5 Nisan 2019 Satürn’lü Koç Yeniayı ve Burcunuz: Yeni Düzen ve Ayrışma Durumları

5 Nisan 2019, Saat 11:50’de Koç burcunun 15. derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay haritasında Yengeç burcunun 14. derecesi yükselecek ( =İstanbul, Ankara için 17. derece. Ay ve Güneş’in de yaklaşık 5 derece tolerans ile 20 derecede Oğlak’taki Satürn ile bir kare açılanma içinde olduğunu görüyoruz. Bu görüntü Türkiye Astrolojik haritasının Yükseleni Yengeç ve aynı dereceye de yakın olduğu düşünüldüğünde oldukça dikkat çekici görünüyor. Bu durumda hükümet edenlerin liderlik konusu öne çıktığı gibi aynı zamanda uluslararası arena açısından da dikkat çekici çıkışlarının olabileceği görünüyor. Bu görünümün detayına Türkiye Haritası kısmında değineceğim.   
Yeni bir bahar ve yeni bir Koç Yeniayı geliyor. Özellikle Balık burcunda geçirilen Neptün Balık konumu ile kavuşan Balık yeniayı ve Retro Merkür sürecinde daha yorulmuş ve hassasiyetler de yaşamış olabilirsiniz.

Fedakarlık yaptığınız yorulduğunuz ve biraz kendinizi tükettiğiniz bir zaman süreci olabilir. İşte şimdi Koç Yeniayı ile birlikte Güneş’in de yüceldiği bir burç olan Koç’la daha merkezlenmek, bireysel hareket etmek, benliği ve yaşam enerjisini tekrar hissetmek, dürtülerin yerine gelmesi ve kendi arzularınızın peşine gitmek mümkün. 
 
Yeniay haritasına baktığımızda bir taraftan 90 derece kare/sert açı mesafesinde Satürn Oğlak konumunu görüyoruz. O da biraz iş yükü ve sorumluluk ile ilgili bu süreçte. Yani biraz iş güç yükü altına girebilirsiniz bu ara fakat bu sefer daha çok kendi yaşamınız açısından düzenlemeler olacak bunlar. 

Koç Yeniaylarını çok önemli bulurum ve bunu da danışanlarıma sürekli söylerim. Yıllık harita yorumlarında özellikle üzerinde durduğum zamanlar Koç Yeniayları ve Koç – Terazi arasında gerçekleşen dolunaylar ve tabi bu zamanda olan Tutulmalardır. Bir tarafta benlik olarak ne istediğimiz, dürtülerimiz, merkezlenmemiz bir tarafta da sosyal ben, objektiflik, karşılaştırma ve kıyas konusu vardır. Doğanın iki yönüne de ihtiyacımız var. Fakat tabi olayın esas direksiyonu tutma kısmı Koç’tur. Bu bakımdan bu zaman diliminde yeni bir olayın, işin, ilişkinin ya da ilişki içinde yeni bir tazelenmenin başlangıcın start alması söz konusudur. Daha çok enerji yüklü ve güdümlü bir enerji vardır. Buradan hareketle ilişkiler konusuna geçelim. 

İlişkiler ve Kısmetler

Merkür’ün 28 Mart itibarıyla düzelme hareketine geçti. Tabi biraz daha gölge süreci sürecek. Dolayısıyla Yeniay ile birlikte dağınık, yorgun kafa durumunuz varsa merkezlenecek ve daha direkt harekete geçebileceksiniz zaten. Merkür 17 Nisan’da da Koç burcuna geçecek. Daha canlı ve atak işlerin eş zamanlılığı söz konusu. Ateş elementleri için daha doğru bir bağlantı kurma başlangıcı zamanı olacak bu tarihten itibaren. 
 
26 Mart 22:44’te Balık burcuna geçen Venüs ile sosyal ortamlarda beklentilerin arttığı, hassasiyetlerin çoğaldı bir zaman dilimine girdik. Bir taraftan Venüs’ün bu hali ilişkilerde fedakarlığı anlatırken bir taraftan da daha nesnel anlamda daha üst düzey beklentileri ifade eder. Sosyal açıdan güzel ortamlarda bulunmak, lüks, hayal edilen değer verilen şeyler, beklentiler artabilir. Bazen de platonik mesafeli ilişkilerle ilgilidir bu konum. Konuya daha çok hayal ile yaklaşmak ve gerçeklerden uzaklaşmak söz konusu olabilir. Yani ilişkiler olsun sosyal olsun biraz inişli çıkışlı farklı duygulanımları içeren durumlar söz konusu. 

31 Mart 9:13’te İkizler burcuna geçen Mars ile birlikte ise iyicene hareket, canlılık ve sosyal girişimler, iletişimler konusu ön plana geliyor. Çift kısmetli durumlar da var. İlişkilerde karışıklıklar ortaya çıkabilir. Ayrıca İkizler’deki Mars huzurlu değildir. Sinir sistemini bozucu iletişimler, ayrılıklar, bölünmeler ve kaos getirebilir. Hiperaktivite ve iletişimle ilgili işler de artacaktır. 

Hem Venüs Balık hem de Mars ikizler etkisi ile sosyal ve ilişkiler bakımından karışıklıklar ortaya çıkabilir. İkizlerin havailiği, yüzeyde hareketleri, Balığın adaptasyonu ve çözülür iradesi ile biraz gevşek tabir ettiğimiz bir sürecin içerisindeyiz. Evet belki gevşeme, kafaya takmama, eğlenme, rahatlama açısında iyi olabilir bu zamanlama fakat eğer ciddi şeyler söz konusu ise durum olumsuz olacaktır tabi. İpin ucunu bırakmak hem kendimiz hem de ilişkiler açısından karışıklıklar getirecektir. 

Kısmet bakımından bolluklar olabilir bu Venüs Balık - Mars ikizler ikilisi ile. Farklı sosyal ortamlara girmek ve bağlantılar yakalamak söz konusu fakat çok da istikrarlı ve net durumlar olmayacaktır ve değişen koşullar ortamlar adaptasyon gerektirecektir.   

Venüs Balık burcundaki yolculuğunu 20 nisan 19:11’e kadar sürdürüp Koç burcuna geçecek. Yani 17 Nisan’da Koç’a geçen Merkür’ün ardından Venüs de geçiş yapacak. İkizler burcundaki Mars ise 16
Mayıs 2019 saat sabah 6:10’a kadar burada kalacak ve Yengeç burcuna daha sakin olduğu içe döndüğü bir yere gelecek. 

Türkiye Astrolojik Haritası 

Türkiye Astrolojik haritası ile benzer konumda bir Yeniay haritası olduğundan bahsetmiştim. Yükselen Yengeç bir harita ve 10. Evinde Koç’ta Yeniay gerçekleşirken tepede, yükselenin karşısındaki Satürn Oğlak konumu da bu Yeniay konumu ile kare açı pozisyonunda. Yani o temelleri yapıyı ifade eden ve zorlayan konumdaki Satürn Oğlak konumu -tabi yanında Güney düğüm Oğlak ve Plüton Oğlak konumları da daha aktive oluyor bu Yeniayla birlikte- düzen ve sistem konusunda yeni değişimleri göstermekte. Özellikle hükümet edenlerin ortaya koyacağı şeyler ile bağlantılı gelişmeler olacak. Koç ve yöneticisi Mars enerjisi de Askeri ve Polis kuvvetleri ile ilgilidir. Bu noktada Mars’ın konumu önem kazanıyor tabi ki. 

Mars konumuna baktığımızda 31 Mart 9:13’te ikizler burcuna geçtiğini görüyoruz ve bu da Türkiye Astroloji Haritasında 12. Evi ifade ediyor. Burası gizli düşmanlıklar, kayıplar, gizli işler, skandallar alanı aynı zamanda. Mars ikizler kendi başına olumsuz çalıştığında oldukça bölücü ve ikilik yaratıcı etkileri ifade edebilir. O bakımdan eğer bu zamanlamada doğru bir yönlendirme olmazsa bazı olumsuzlukların kapısı açılacak demektir. Siyaset ve politika sahasında her zamankinden daha dikkatli hareket etmek gerekiyor. Aksi takdirde Yükselen Yengeç karşısındaki Plüton, Satürn, Güney Düğüm Oğlak konumlarının ifade ettiği halkın kendi içinde zorlanması ve kendine muhalefet eden zorlayıcılık konusu ülkenin gücünü zayıflatacak şeyleri anlatıyor. 

Yükselen Yengeç karşısındaki Oğlak’taki 7. evin aynı zamanda ülkenin ortaklarını ve açık düşmanlarını da gösterdiğini söyleyeyim. Yani yanlış politikalar uygulanırsa en çok başkalarının ekmeğine yağ sürülmüş ve kendimizi zayıflatmış oluruz. Malum bir süre evvel Boğa burcuna tekrar geçen Uranüs konumu ile de özellikle ekonomik anlamda hassas konum olduğu ve buradaki sıkıntıların iyice tetiklenmemesi için dikkat edilmesi gerektiği görülüyor. Dolayısıyla öncelikle hükümet eden tarafın toplum önündeki (10. Evde Koç tarafında Yeniay)  ifadelerini kontrol etmesi ve doğru yönetmesi, ayırıcı olmaması (Koç yöneticisi Mars 12. Evde ikizlerde) gerekiyor.  
 
Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün
 
Koç burcundaki Yeniay burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Yükselen burcunuza göre bakabilirsiniz):
 
Koç: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Boğa: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
İkizler: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Yengeç: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular. 
 
Aslan: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler. 
 
Başak:  Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Terazi:  Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
Akrep:  Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Yay: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
Oğlak: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Kova:  İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Balık:  Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.  
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..