Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

50 kuruşluk hayatlar

50 kuruşluk hayatlar
 

Gazze’ de yaşanan travmayı anlatmak çok güç. Ortadoğu’ nun bu en sıcak ve kanayan bölgesinde durum ateşkes sonrasında da değişmedi.
Gazze, 2009’ a yüzlerce can kaybı, gıda, ilaç sıkıntısı ve sokaklardaki enkaz yığınlarıyla girmişti ve o tarihlerde İsrail, bölgede insani bir krizin olmayacağının sözünü vermişti. BM ise bölgeye acil yardım yapılması çağrısında bulunmuştu. Bugün ise fotoğraf hala aynı hatta daha vahim, daha buruk, daha can yakıcı.

İşsizliğin yüzde 70’ lere dayandığı Gazze’ de bir buçuk milyon insan açlığın pençesinde ölümle burun buruna yaşıyor, yaşamak zorunda bırakılıyor. İsrail ve Mısır’ ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerin Hamas cephesinden sonuç çıkmaması Filistin halkının yaşadığı dramın asıl nedeni.

Zira İsrail, ablukayı hafifletene kadar da bu durum değişmeyecek gibi görünüyor. Oysaki, İsrail’ in başlattığı son saldırıların ardından uyguladığı abluka sonrasında birçok ülkede yardım kampanyaları yürütülmüş ve milyarlarca dolar yardım taahhüt edilmişti.

Sonuçsa ortada. İşsizliğin yüzde 70’ lere yükseldiği, fabrikaların kapandığı Gazze’ de çocuklar ve gençler enkazlar altından topladıkları hurdalar için yaklaşık 50 kuruş kazanıyorlar.

Yani bir şeker fiyatına aç kalmamak ve yaşamak için…

 
Toplam blog
: 10
: 357
Kayıt tarihi
: 22.03.09
 
 

1982 Ankara'da dünyaya gelen Ayşe Tunalı 2003-2005 Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler Önlisans mez..