Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (7.BÖLÜM)

5 MART 2011 CUMARTESİ  MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (7.BÖLÜM)
 

-


Tekrar hatırlatmakta fayda var; yazı dizimin her biri diğerinin ayrılmaz parçasıdır. İşbu sebeple tek bir bölümü okuyarak rasyonel bir değerlendirme yapmanız sağlıklı olmayacaktır.

Önceki altıncı bölümde belirtmiştim, Milliyet Blog çatısı altında yazan bazı yazarların, milliyet.com.tr yazarları arasına transfer edilmesi durumu var. Ve bu durum hakkaniyetin, eşitliğin sınırlarını soruşturmaya açıyor. Açıklayayım.

Mühendislikte temel bir kural vardır. En doğru çözüm en karmaşık çözüm değildir. Yani bazı kompleks süreçlerin çözümü çok basit olabilir. Çok büyük bir taşı, sıradan bir kaldıraçla yerinden oynatabilmeniz gibi…Ya da ağırlığı ne olursa olsun, normal koşullarda hareket ettirmenizin çok zor olduğu bir yükü, raylı bir sistemle rahatlıkla yerinden oynatabilmeniz gibi.

Bizim mesele de buna benziyor.

Sayfaları milyonlarca kez tıklanan yazarlar milliyet.com.tr yazarı olamıyor. Bu durumda da insanların aklına şu geliyor. milliyet.com.tr yazarı olabilmek için hangi kriterleri haiz olmak gerekiyor? Zor gibi görünen bu sorunun cevabının çok basit olması gerekiyor.

Lütfen kimse bana yuvarlak laflarla cevap vermesin. Burası öyle bir platform ki, ben yazamıyorum ama a…..’ koyayım cümlesini içi dolu bir şekilde kullananlar bile var. (Ben bu yazıyı yayınladıktan sonra, o küfürlü yazının yayından kaldırılma olasılığına karşı, ekran görüntüsünü kopyalayıp arşivime kaldırdım)

Burayı tıkladığınızda açılan yazının son paragrafının 14.satırının son kelimesini, yani a….’ koyayım ifadesindeki noktalı kısmın içi dolu hâlini Sayın Güneri Civaoğlu görmüş müdür acaba? Ya da Sayın Taha Akyol?

Ya da görürlerse tepkileri acaba ne olur?

Burası ekşi sözlük değil ki, Râhmetli Abdi İpekçi’nin geleneğinden gelen, ülkenin basın yayın tarihine damgasını vurmuş bir koca gazete.

Milliyet.

Biri bizi sahiden gözetliyorsa bu tip durumların da önüne geçilmelidir. Haaa, hepimiz biliyoruz ki, sanal ortamda küfürün bini bir para. İyi de burası sıradan bir platform değil ki?...Konudan konuya atlamak zorundayım.

Yeri gelmişken, bir de muhatap bulma sorunum da yok değil. Meselâ Milliyet Blog yazarları için irtibat kurulabilecek bir mail adresi blog@milliyet.com.tr olarak var. Ancak o adrese gönderdiğim bir çok mailime cevap alamadım.

Bizler Milliyet Blog’u daha iyi yerlere taşımak için uğraşalım ama daha bazı maillerimizde sorduğumuz sorulara cevap bile alamayabiliyoruz. Elbette bu işten bir menfaatimiz var, o da daha iyi, nitelikli bir yerde yazmak istemek.

Ben, ekşi sözlükte Milliyet Blog için yazılmış şu cümleleri görmek istemiyorum çünkü :

"İleri görüşlü bir karar ile yayın hayatına başlayıp, hevesli ve yetenekli yazarları bünyesine toplayan fakat zamanla kötü idare edildiği için internet çöplüğündeki yerini alacak olan sosyal paylaşım sitesi/blog kırması portal..."

Bir sonraki sekizinci bölümde görüşmek dileğiyle.

Sabrın sonu ile

__________________________________________________________________________________________________

Dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu der ki; ‘gönül’ kelimesinin İngilizce’de karşılığı yoktur. Gönül öyle bir kelimedir ki, anlamını, derin mânâsını yalnızca biz bilip anlayabiliriz.

Bir sonraki buluşma/toplantı bilgileri :

Yer : BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ
Tarih: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ
Saat: 14:00- 16:30
Katılımcılar: OKURLAR DA DAHİL TÜM GÖNÜLLÜLER

________________________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..