Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 MART 2011 CUMARTESİ MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (6.BÖLÜM)

5 MART 2011 CUMARTESİ  MİLLİYET BLOG YAZARLARI TOPLANTISI SONRASI GENEL DEĞERLENDİRME (6.BÖLÜM)
 

Yazı dizimin her biri diğerinin ayrılmaz parçasıdır. İşbu sebeple tek bir bölümü okuyarak sağlıklı bir değerlendirme yapmanız mükün olmayabilecektir.

Önceki beşinci bölümde, Yılmaz Bey'in Başkan seçilmesi ve diğer bazı konular üzerinde durmuştum...

Gelelim bazen kişisel çatışmaların odağına iyice oturan, küfürleşmelere kadar varan yazışmalara...Milliyet Blog çatısı altında yayınlanan bazı yazıların öznelliğin, şahsiliğin doruklarında olduğunu düşünüyorum. Elbette burası adı üzerinde Milliyet Blog çatısı ve insanlar dilerse günlük niyetine de kullanabilir. Ancak öyle yazılar yazılıyor ki, tamamen kişisel hesaplaşmalar için kaleme alındığı belli...

Peki bunlar yazılmasın mı ya da yayınlanmasın mı?

Hayır tabii ki. Yayınlansın. Fakat hafta sonları Milliyet Blog Eki adı altında bir ek yayınlanmaya başladığında bu tip yazılara orada yer verilmesin. Hoş gazete yönetiminin bu tavsiyemize de ihtiyacı çok da yok ya...

Çünkü para verip gazete bayiinden gazetesini alan bir vatandaş, hiç tanımadığı birinin belki de patolojik bir saplantısından ötürü kişisel bir hesaplaşmasını okumak için para vermek istemeyebilir.

Ancak aynı yazarın, bu hastalıklı saplantısından ötürü kişisel bir hesaplaşmasını yansıtmadığı güzel yazıları elbette yayınlanabilir.

Bu arada aklıma geldi, sahi Ayşe Arman, Sabiha Rana’ya rakip olabilir mi? Ya da samimi görüşümü söyleyeyim.

Bana göre zaten rakip. Ama ifade edilmiyor, telaffuz edilmiyor. Daha güzel bir soru soralım. Ayşe Arman, Sabiha Rânâ’yı tanıyor mudur?

İsmen tabii ki...Bence tanıyordur. Sayfası milyonlarca kez tıklanan ve sanal alemi kasıp kavuran bir bayan, Ayşe Arman tarafından fark edilmemiş midir sanıyorsunuz? Aslında aynı zamanda bir gazete okuru olarak şunu hep merak etmişimdir.

Ayşe Arman’ın internetteki blogları acaba günde kaç kez tıklanıyordur? Blog diyorum çünkü Ayşe Arman bir blog üstadıdır. Onun köşe yazısı ya da makale yazdığına hiç şahit olmadım. Amacım tabii ki O'nu küçümsemek değil.

Blog yazmak da kolay iş değil. Kolay olsaydı kayıtlı üye sayımız altıbin küsur değil onaltibin küsur olurdu.

Blog çatısı altında köşe yazısı yazanlar olduğu gibi, köşe yazısı çatısı altında blog yazanlar da olduğuna dikkat çekmektir amacım…

Hele, Milliyet Blog çatısı altında yazan bazı yazarların milliyet.com.tr yazarlığına transferleri konusu var ki, bunun hakkaniyetin sınırlarının zorlandığı bir konu olduğunu düşünüyorum.

Ona da bir sonraki yedinci bölümde değineceğim.

Sabrın sonu ile...

____________________________________________________________________________________________________

Dünyaca ünlü bilim adamımız Prof. Oktay Sinanoğlu der ki; ‘gönül’ kelimesinin İngilizce’de karşılığı yoktur. Gönül öyle bir kelimedir ki, anlamını, derin mânâsını yalnızca biz bilip anlayabiliriz.

Bir sonraki buluşma/toplantı bilgileri :

YER: BAKIRKÖY ÖĞRETMENEVİ
TARİH: 9 NİSAN 2011 CUMARTESİ
SAAT: 14:00- 16:30
KATILIMCILAR: Okurlar da dahil, tüm gönüllüler
________________________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..