Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

6 ocak 2007 cumartesi

6 ocak 2007 cumartesi
 

Saddam' ın idamından sonra Irak, hem ABD için hem de Türkiye için daha çok önem kazandı. Aslında hep önemliydi de, biraz unutulmuştu galiba...

Başkan Bush, Irak'taki başarısız bulduğu ekibi tasfiye ederek öncelikle Amerikan güçlerinin komutanını görevden alıyor, yerine de daha önce "çuval" olayıyla gündeme gelen Daved Petracus'u göreve getiriyor.

Bu haber gazetelerin neredeyse kelimesi kelimesine ortak manşeti oldu: "Çuvalcı general Irak komutanı." (Birgün, Bugün, Posta). Akşam gazetesi, "Irak'ın patronu çuvalcı general", Sabah gazetesi, "Irak'a çuvalcı komutan", Cumhuriyet gazetesi, "Çuvalcı, komutan", Gözcü gazetesi, "Çuvalcı paşaya büyük ödül verildi", Takvim gazetesi, "Çuvalcı terfi etti", Yeni Şafak da "Çuvalcı general Irak'ta bir numara" demeyi tercih etmişler.

MİT müsteşarı Emre Taner teşkilâtın 80. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, beklenmedik bir çıkış yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Radikal gazetesinin "MİT'ten sürpriz çıkış" başlığıyla duyurduğu haber, Güneş ve Hürriyet'te "MİT'ten tarihi uyarı" şeklinde yer aldı.

Emre Taner, yirmi birinci yüzyılda ulus devletlerin tehdit altında olduğu iddiasına ek olarak, Türkiye 'bekle, gör, tavır al' taktiği izleme lüksüne sahip değildir, dedi.

Mustafa Taşar ve CHP milletvekili Nezir Büyükcengiz'in bayramda trafik kazasında hayatını kaybetmesi, kaza ve yol durumlarını yeniden gündeme getirdi.

Milliyet gazetesinde "Böylesi ancak Türkiye'de görülür" manşetiyle verilen haberde, duble yolların trafik kazalarına engel olamadığına dikkat çekildi. Aslında buna rağmen kaza olması, sürücü hatalarına eğilmeyi gerektirirdi belki. Ancak, böylece hükümetin duble yol politikası tenkit edilmek istendi.

Yeni Şafak'ta ise, tam tersine bir manşet vardı: "Bölünmüş yollar kazaları azalttı." Rakamlara dayalı bilgilerle doğru sonuca ulaşmanın kolay olduğu böyle bir konuda, birbirine zıt iki haberin Basın'da yer alması oldukça düşündürücü.

Bayındırlık ve İskan Bakanı bu durumda bir açıklama yapma ihtiyacı duyarak, Taşa'rın maalesef bu kazada yüzde yüz hatalı olduğunun anlaşıldığını, duble yolların kazaları azaltmadığını söylemenin doğru olmadığını, sürücü hatalarından kaynaklanan kazaların önüne geçilemediğini söyledi.

Dün başbakanın PKK konusundaki çıkışı üzerine, Bugün gazetesi Türkiye koordinatörü Edip Başer paşanın istifasının cebinde olduğunu duyurdu. Ancak Edip Paşa, cebinde istifa mektubu olmadığını, başbakanın görüşlerinin kendi takdiri olduğunu, daha somut adımlar atılabilmesi için biraz sabır gerektiğini söyledi.

Devlet bakanı Nimet Çubukçu'nun, Deniz Bayal'ın eşiyle bir yere gitmediği şeklindeki sözlerine Baykal'dan cevap geldi. Hürriyet Gazetesi ve Sabah gazetesi ortak kelimelerle bunu manşete taşıdılar: "Eşim (Olcay) sepet mi ki, yanımda taşıyayım."

Radikal'in manşetinde ise "Belediye Kürtçe hizmet versin mi?" sorusu vardı. Diyarbakır Sur belediyesinin farklı bir girişimi, siyasi partiler tarafından farklı yorumlandı. Birgün gazetesi ise haberi "Çokdilli hizmet yasaya uygun" şeklinde verdi.

Önümüzdeki günler, konuyla ilgili yeni gelişmelere gebe...

Yarın görüşmek ümidiyle...

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..