Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

63 bin CHP'li nasıl AKP'li oldu?

63 bin CHP'li nasıl AKP'li oldu?
 

BİR GÜN HERKES FENERBAHÇELİ, PARDON AKP'Lİ Mİ OLACAK?


‘İleri demokrasi’nin en son uygulamasını CHP üyeleri yaşadı…

Kendileri gidip CHP’ye üye oldular. Üye olanlar, form doldurup, altına imza attılar, Bu üyelerin bir kısım yönetici katında da görev aldı.

CHP Genel Merkezince de onaylanan üyelikler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi…

Buraya kadar her şey normal seyrinde…

Sonra ülkemizde ‘İleri demokrasi’ uygulanmaya başladı. İşte o zaman olanlar oldu! CHP’liler partilerinde öyle başarılı çalışmalar (!) yaptılar ki, İktidar partisi AKP, CHP’nin bu çalışkan(!) üyelerine göz dikti.

Göz dikmekle kalsa iyi!

Çalışkan(!) CHP’lilerin bilgilerini nereden ele geçirdilerse(?), hemen kendi üyesiymiş gibi işlem yaparak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdiler.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni AKP’li üyeleri sisteme girince, hiç ummadıkları bir durumla karşılaşıp, şaşırdılar. Bu şaşkınlıkla, eski CHP’li, yeni AKP’li üyelerin, parti üyeliklerini sona erdirdi.

Oysa partilerden, üyelik formlarını isteyip, hangisinin gerçek, hangisinin sanal olduğunu tespit edebilirdi.

Böyle bir uygulamanın iktidar partisine zarar vereceğini düşünen ilgili ve yetkili kişiler, üyelikleri iptal etme yolunu seçerek, ana muhalefet partisini zayıflatma yolunu seçti.

Gelelim hangi illerde bu tür bir işlem yapılmış?

AKP, üye sayısını artırmak için CHP’lilere göz dikti.

CHP’li üyeler kendilerini bir anda AKP’li olarak buldu.

Yargıtay duruma el attı.

İki partide birden üye olarak gözüken 63 bin kişi AKP’den değil CHP’den silindi

CHP’­nin Yoz­gat, Kon­ya, An­ka­ra, To­kat ör­güt­le­rin­de or­ta­ya çı­kan skan­dal git­tik­çe bü­yü­yor.

CHP üye sa­yı­sı­nı 1 mil­yon 8 bin 495 ola­rak be­lir­le­miş­ti.

An­cak Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı bu sa­yı­nın 944 bin 756 ol­du­ğu­nu bil­di­r­di.

Bu­nun üze­ri­ne CHP, 63 bin 739 üye­si­ne ne ol­du­ğu­nu araş­tır­mak ama­cıy­la tüm il ve il­çe­ler­den üye lis­te­le­ri is­te­di.

Yar­gı­tay ise bu azal­ma­yı; 39 bin 843 üye­nin “mü­ker­re­r” ol­du­ğu, ya­ni bir ki­şi­nin iki fak­lı il­çe teş­ki­la­tın­da ya­zı­lı ol­du­ğu, 26 bin 702 üye­nin ve­fat et­ti­ği, 12 bin 728 üye­nin de “baş­ka par­ti­le­re üye ol­masına” bağladı.

Bu duruma şaşıran CHP yöneticileri ve üyeleri şu anda ne yapacaklarını bilemez durumda. Çünkü onların daha önemli işleri var!

Örneğin Seyid Rıza’ya iade-i itibar vermek gibiJ

Olayla ilgili açıklama yapan, CHP’­nin ör­güt­len­me­den so­rum­lu Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ad­nan Kes­kin “Giz­li­ce üye ya­pıl­dı­ğı­nı öğ­re­nen ar­ka­daş­la­rı­mız AKP il ve il­çe teş­ki­lat­la­rı­na baş­vu­ru­yor. An­cak ken­di­le­ri­ne hiçbir ka­yıt gös­te­ril­mi­yor. Ar­ka­daş­la­rı­mız da sav­cı­lık­la­ra baş­vur­du. Tek tek he­sa­bı­nı so­ra­ca­ğı­z” di­yor.

Hiç kimse yapılacaklar hakkında bir şey söylemiyor. Herkes ayrı telden çalıyor. Onlardan birisi de CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Gür­sel Te­kin. O da şun­la­rı söy­lüyor: “Dü­şü­ne­bi­li­yor mu­su­nuz seç­men sor­gu­la­ma­sı ya­pa­mı­yo­ruz. E-dev­let di­ye övü­nen­ler bu re­za­le­ti ya­şa­tan­lar yar­gı önün­de he­sap ver­me­li­ler. 18 yıl ön­ce öl­müş ki­şi seç­men ola­rak gö­zü­kü­yor. CHP’­li­ler yet­me­di ölü­le­ri de AK­P’­li yap­tı­lar.” Diyor.

Üyelikleri iptal edilen ve önemli yerlerde bulunan CHP’liler birden bağımsız oldular.

İşte o bağımsızlardan bazıları:

To­ka­t’­ın Zi­le İl­çe­si­’n­de­ki CHP’­ye üye olan ba­zı isim­le­rin ken­di­le­rin­den ha­ber­siz AK­P’­ye üye ya­pıl­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. Bu ki­şi­ler­den bi­ri de 1999 yılından be­ri CHP İl Ge­nel Mec­lis Üye­si Meh­met Ocak… Suç du­yu­ru­sun­da bu­lu­nan Mehmet Ocak, CHP’­den üye­li­ği dü­şü­rül­dü­ğü için ­de “Ba­ğım­sı­z” Mec­lis üye­si du­ru­mu­na düş­tü. Ay­nı id­di­ada bu­lu­nan isim­ler ara­sın­da CHP es­ki İl­çe Baş­ka­nı Meh­met Kurt, CHP es­ki İl­çe Baş­ka­nı ve Ku­rul­tay De­le­ge­si Mu­sa İle­ri, es­ki İl­çe Baş­ka­nı Rüş­tü Eken, Ku­rul­tay De­le­ge­si Meh­met Er­daş, es­ki İl Ge­nel Mec­li­si Üye­si Sa­tıl­mış Öz­bek de var. 

Bağımsız CHP’lilerin yeni adresleri malum…

Yeni adreslerde başarılarJ

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..