Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Avrupa Ligi maçında Marsilya'yı rahat geçti ve Grubunu Lider bitirdi.

Fenerbahçe Avrupa Ligi maçında Marsilya'yı rahat geçti ve Grubunu Lider bitirdi.
 

Söze şöyle başlamak biraz abartı olur mu bilemiyorum.

‘Fenerbahçe’yi bu futbolu ile yenecek çok az takım bulunur!’

Oynanan maçlarda hakemler haksız karar verip, oyuncu atmazsa, haksız penaltı vermezse, ofsayt pozisyonunu görmezden gelmezse, Türkiye’de Fenerbahçe’yi yenecek takım tanımıyorum.

Fenerbahçe dün akşam Fransa’da Marsilya ile oynadı…

Bu öylesine bir oyun ki; Fransız takımı iki pozisyon bulabildi. Ondan fazla pozisyonu Fenerbahçe’de buldu. Fenerbahçe bulduğu pozisyonu değerlendirip, aldığı üç puanla Avrupa Ligi'ndeki grup maçını lider olarak bitirmeyi garantiledi.

En önemlisi, Fenerbahçe’nin zoru kolay yapması!

İşte Eskişehirspor karşısında Sow’un attığı röveşata golü…

Bu da Bekir’in Marsilya’ya attığı röveşata golü…

Futbolda böylesi güzel goller zor goller olarak adlandırılır. Ancak Fenerbahçeli futbolcular bu tip golleri çok rahat atıyorlar. Öylesine basit golleri ise kaçırıyorlar.

Evet, biz gelelim Marsilya’da oynanan maça: Maça her iki takım da temkinli başladı. Başlangıç skoru Fenerbahçe’ye yetiyordu. Her iki takım defansını sağlama alıp, kontra toplarla karşı kaleye gitmeye bakıyorlardı. Özellikle Fenerbahçe, ilk yarı ileriye uzun toplar atıp, Sow, Kuyt gibi oyuncularını kaçırmaya çalıştı. Bunda başarılı da oldu. Ancak gol duran top organizasyonundan geldi.

Maçın 39. Dakikasında kazanılan korner atışı için topun başına geçen Baroni, topu ön direğe doğru gönderdi. Ön direk aşırtmalarına alıştığımız Gökhan yine iş başındaydı. Gökhan kafası ile topu aşırttı, penaltı noktası üzerinde bulunan Bekir, topu göğsü ile yumuşatıp, şahane bir röveşata ile topu Marsilya ağalarına bıraktı.

Bu golle Fenerbahçe hem Avrupa liginde oynadığı 5. Maçını kazandı, hem de grubunu lider bitirmeyi garantiledi. Grup liderliği Fenerbahçe için bir avantaj!

Avrupa Ligi'nde kuralar şöyle çekilecek: Avrupa liginde oynayan 48 takımdan 24’ü elenecek. Bunlardan 12’si grup lideri olarak birinci torbaya girecek. Sonra Şampiyonlar Liginde, gruplarını üçüncü olarak bitiren takımlar gelecek. Bu takımlarla takım sayısı 32 olacak. Şampiyonlar liginden gelen 8 takımdan en iyi olan 4 takım birinci torbaya, diğer 4 takım da ikinci torbaya dâhil olacak.

Yani Fenerbahçe grubunu lider bitirdiği için 1. Torbaya girecek.

Ha bu arada maçın 88. Dakikası oynarken, Eskişehir’de Fırat Aydunus’un penaltı verdiği pozisyonun aynısı Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşandı. Hakem bırakın penaltı vermeyi, Marsilyalı oyuncuya sarı kart gösterdi.

 

  

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..