Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

8 cenaze 1 nikah

Acı ama gerçek. 13 Mayıs 2014 te Soma'daki facianın acıları dinmedi henüz. Kimse suçu üstlenmedi, bir Allah' ın kulu istifayı düşünmedi. Çünkü bu bir sorumsuzluk değil; takdir- i ilahiydi. Terör örgütünün kalleşçe saldırısı da iki yıl sonra aynı güne denk geldi. 8 vatan evladını bugün toprağa veriyoruz. Belki de bu sayı arttı bile. Olsun unuturuz. Hatta unuttuk bile. Bugün çok daha önemli bir konumuz  var. Sayın cumhurbaşkanımızın kızının nikahı.

Evet yanlış okumadınız. Binlerce davetlinin katıldığı, milyonlarca liranın harcandığı mütevazi bir nikah. İzinler iptal edildi, olağanüstü hal uygulamaları başladı. Asfaltlar döşendi, çiçekler dikildi daha neler neler... Bunca telaşın sonunda Sümeyye Hanımefendi dünyaevine girdi. Allah mesut etsin. Ha bu arada ülkenin içinde bulunduğu kötü durumu bahane edip 23 Nisan'ı iptal eden, 19. Mayısları unutan, Cumhuriyet balolarını yasaklayan zihniyet bugün nerdeydi diye sorarsanız söyleyeyim; hepsi nikahtaydı.

Bizleri yönetenlerin  ne kadar duyarlı, ne kadar  hassas olduğunu bugün nikahta bir kez daha görmüş olduk. Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atan güzel halkım açsın artık gözünü. Hanımefendiler beyefendiler nikahlarda şıklık yarışı yaparken memleketimin güzel çocukları yitip gidiyor. Görelim artık bu gerçekleri. Ülkemin güzel toprakları alev alev yanarken lütfen buna sebep olanlara göz yummayalım.

Olaylara kapı aralığından değil; kapıyı tamamen açarak bakalım. Bu ülke hepimizin, Türklüğüyle gurur duymayanlara bırakmayalım.

Hoşçakalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..