Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '10

 
Kategori
Dünya
 

8 yıl içinde İran vurulacak! (Siyasi ve askeri harekât)

8 yıl içinde İran vurulacak! (Siyasi ve askeri harekât)
 

İran gelecekteki tehlikenin farkında değil. Ülke için tehditleri askeri olarak algılıyor...


Amerikalıların tabiri ile Orta Doğu olayların haritadaki ismi demek. Yeni düşman kim? İran İslam Cumhuriyeti, peki neden? İsrail için bir tehdit ve yenidünya düzeninde güçlü bir İran’ın ve Müslüman devletin işi yok! Objektif bir bakış açısı bölgeyi incelediğimizde ortaya şaşılacak sonuçlar çıkıyor. Yazımda farkına vardığım gerçekleri sizinle paylaşacağım.

<ı>Gizli bir devrim olacak

Batılı devletlere baktığımızda bir ülkeyi köleleştirmek, güçsüzleştirmek için belli başlı yöntemlere başvururlar “böl- parçala -yut” prensibi gibi. İran için yapılacak çok fazla bir şey kalmadı. Şuanda kendini dış dünyada olmasa da batılı ülkelere kapadı. Batıya karşı kabuğuna çekildi. Yüzünü doğudaki devletlere özellikle Çin gibi süper güç olmaya aday ülkelere çevirdi. Bu yapılanların bir kısmı Amerika ve yandaşlarının işine yaradı. İran’ın uluslar arası hamlelerine karşı verdiği tepkiler bölgedeki planlarının değişmesini sağladı. Sergilenen bu tutum sayesinde Amerika ve müttefiklerinin sabrı taştı. Arttık askeri alandan çok tercihler arasında siyasi yönden ülkeyi karıştırmak ve batılı devletlerin amaçlarına ulaşmasını sağlamak planın en önemli amaçları arasında yerini aldı.

******

<ı>İran için en büyük düşman Türkiye

Bunu söylemek istemezdim. Fakat izlenilen politikalar ve ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum ileride İran’ın içinde bulunacağı durum ile aynıdır. Artık İran için, ülkesine karşı adam satın almaların başladığı dönemdir. Ülkesine ihanet etmek isteyen birileri her zaman her devirde olmuştur ve olacaktır. Bölgesel anlamda baktığımızda Türkiye sözde etkin bir güç gibi gözüküyor olmasına rağmen dış devletlerin güdümünde piyon bir ülkedir. İran’ın bunu bilmesi ve Türkiye’ye karşı bir önlem alması gerekmektedir. Politik olarak Türkiye’ye güvenmek ahmaklıktır. Gerilen Türk-İsrail ilişkilerinde başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Pkk ile mücadelede yeni silahlar almak istemesi ve Amerikan hükümetinin İsrail ile olan ilişkilerin düzeltilmesi yönünde yaptığı telkinler olayları özetliyor ve fazla söz söylemeye gerek bırakmıyor.

******

<ı>Pembe darbe kavramım

Bu kavramı daha önceki yazılarımda kısaca belirtmiştim. Bir ülkeyi silahla alamıyorsa ki günümüzde artık son çare olarak kullanıyor. Kapitalizm ile birlikte uygulanan köleleştirme politikaları ile başarılı bir şekilde istenilen kişilerin iktidara getirilmesi ve iktidar indirilmesi olayıdır. İran konusuna dönersek bir pembe darbenin olma ihtimali çok yüksektir. İran halkı var olan rejime karşı ayaklanmakta ve bu ayaklanmaların arkasın ABD ve İsrail bulunmaktadır. Daha anlaşılır bir örnek vermek gerekirse Ukrayna ve Gürcistan’da olan turuncu devrim! Bu iki ülkede hangi ülkenin sözü geçmektedir? Amerika. İran’a dolaylı olarak yapılmak istenen budur. Halka özgürlük ve demokrasi dayatması adı altında ülkeyi karıştırmak ve yetiştirdikleri adamlarını devlet yönetiminde üst görevlere yerleştirmek…

******

<ı>Son söz; Bölgemizdeki olayların dışında Türkiye olarak çok dışarıda kalıyoruz. Oynanılan ve yapılmak istenilenleri görebilecek devlet adamlarından yoksunuz. İran’ı göz göre batılı devletlerin önüne atıyoruz. Yenidünya düzeninde daha çok poh pohlanan daha az gelişmiş bir Türkiye olarak yerimizi yavaştan alıyoruz!

******

<ı>Orta Doğu ile ilgili yazılarım;

<ı>-<ı>Tehlikeli politika! (Türkiye’nin Orta Doğu politikası): http://blog.milliyet.com.tr/Tehlikeli_politika___Turkiye_nin_Orta_Dogu_Politikasi_/Blog/?BlogNo=221530

<ı>

<ı>-<ı>İran-Amerika son durum analizi: http://blog.milliyet.com.tr/Iran_Amerika_son_durum_analizi/Blog/?BlogNo=220787

<ı>

<ı>-<ı>Orta Doğu’nun yeni düzeni: http://blog.milliyet.com.tr/Orta_Dogu_nun_yeni_duzeni/Blog/?BlogNo=218034

-

-

Demokrasi diye geliyorlar insanlara hayvan değeri vermiyorlar, özgürlüğü savunuyorlar düşüncelere kilit vuruyorlar

<ı>S&S (Her Zaman Önde)

<ı>SAMET SERBEST

<ı>http://twitter.com/SAMETSERBEST

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..