Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '17

 
Kategori
Burçlar
 

9 Haziran Yay Burcunda dolunay

9 Haziran Yay Burcunda dolunay
 

Kendimize tutulmuş bir ayna gibi göreceğiz ki; sadece akıl ve mantık ile bir yere varmak eksik kalıyor. Kendimizi maneviyat ile gözlemlemek, düşünmek ve anlamak tamamlıyor. Ay'ın ışığı gökyüzünde büyümekte, 9 Haziran Yay Burcunda Dolunay halini alacak.
 
Sabırsız, aceleci, ani, hazırlıksız ve maceraperst, çocuksu dürtülerimizin bizi yönlendirmesi ile başladığımız, olması için harekete geçtiğimiz, amaçladığımız, planladığımız her bir kararımız ve her bir durum için şimdi biraz düşünme zamanı içine giriyoruz. Yay burcunun 18. derecesinde gerçekleşecek olan Dolunay hepimizin ayağını yere bastıran, gerçekçi olmaya yönelten, aslında nasıl bir sorumluluk altına heves ile girmiş olduğumuzu gözümüzün önüne seren türde enerjilerin hakimiyetini taşımakta. Dolunay derecesi Satürn ile kavuşum yapıyor, retro hareketini sürdüren Satürn'ü dispozite eden gezegen Jüpiter ise dolunay anında ileri hareketi öncesi son durağan istasyonunda bulunmakta. Şunu bilmeliyiz ki üstlenmediğimiz sorumluluklarımız, yapmadığımız ödevlerimiz varken yeni bir sınıfa yükselmemiz imkansız. Öğrenmemiz gereken dersler, almamız gereken görevler bu dolunay ile birlikte bize tekrar hatırlatılmaya başlanacaklar. Kendimize tutulmuş bir ayna gibi göreceğiz ki; sadece akıl ve mantık ile bir yere varmak eksik kalıyor. Kendimizi maneviyat ile gözlemlemek, düşünmek ve anlamak tamamlıyor. Bu olguları kendinde bir etmiş ve böylece bir hedef, bir amaç içine girmiş olanlarımız için Dolunay haritası, isteklerin gerçekleşebileceği, hedeflere ulaşılabilmiş olma imkanı olduğunu göstermekte. 
 
İkizler-Yay burcu karşıtlığı olan Dolunay, eğitim, yüksek öğretim, hukuksal alan kişi ve kurumlar, iletişimsel, haber, medya ağı, inançsal sistemleri içine alan konu ve kişiler üzerinde baskı yaratan, kutuplaşma ilkesi taşıyan olayları açığa çıkaracak olarak görülmekte. Satürn, Aculeus sabit yıldızı ile kavuşum derecesinde. Göz ve görme problemleri ile alakalı olarak bildirilen Aculeus, sözlü yada fiziksel saldırı ile ilişkilendirilir. Bu sabit yıldızın etkisi ile birlikte, İç görüş kazanmak kişiyi güçlendiren daha olumlu bir geleceği hazırlayan etkiler yaratacaktır. Güneş'in, Rigel kavuşumu bu sabit yıldızın taşıdığı eğitmenlik, bilgi getiren, bilgiyi arttıran gücünü taşımakta. Güneş, Rigel ile kavuşumu yerleşik fikirlerle de çatışmaya işaret etmekte. (Brady)
 
Ülkemiz haritasının 6-12 aksında gerçekleşen Dolunay, işçi, kamu görevlisi, çalışan kesim ve ordu görevlileri, askeri, polis, güvenlik sağlayıcılar yönünde artan sorumlulukların ön plana çıkabileceğini göstermekte. Bu kesim kişi ve kuruluşlara ait sorunlar, gündeme gelecek olması ile birlikte özellikle halkın duyarlaştığı konular halini alacak olacaklar. Fikirsel çatışmalar, fikirsel suçlar ile hapsedilmiş ya da kontrol altına alınmış kişi ve kuruluşların bu Dolunay ile birlikte gündem maddesi oluşturmaya başladığını görebileceğiz. Bu alan kişi ve kurumların dolunay haritasında destek açılar alıyor olduğu görülmekte, bu alanlarda rahatlatıcı gelişmeler oluşabilir.
 
Sevgi ile...
 
Dilâra B.Efeoğlu
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..