Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '17

 
Kategori
Burçlar
 

İkizler burcunda Yeniay

İkizler burcunda Yeniay
 

İkizler Burcunda Yeniay, 25 Mayıs Perşembe
 
Hızlı, aktif ve bir o kadar da değişime, yeniliğe yönelik olacağımız bir sürece girdiğimizi gösteren Yeniay, İkizler Burcunun 4. derecesi içinde ve haritanın 5. evinde gerçekleşmekte olacak. Bu Yeniay ile birlikte, çocuklar, gençler, aşk ve romantizm, yaratıcılık içeren uğraşlar, sanatsal beceriler ve etkinlikler, sporsal faaliyetler, eğlence, hobi ve oyunlar hayatımızda etkinliğini arttıran konular olacaklar. 
 
Yeniay derecesinin yönetici gezegeni Merkür, Boğa burcunda ve burada kısmi yöneticiliğe sahip. Yeniay enerjisinin artan güdüsel, sabırsız, ani, hazırlıksız başlangıçlar içine girme, maceraperest ve çocuksu dürtüler ile hareket etme güdüsünün altında, güvenlik ve sağlamcılık anlayışı ile hareket eden, şartlarını koruyan, kollayan zihinsel dürtülerin hakimiyeti var. Bu oluş Yeniay enerjisinin yeni başlangıçlar için yaratıcı olarak kullanılabilecek olması açısından verimli görülmekte. Kişisel uğraşlar, gerek fiziksel gerek zihinsel boyutta artan enerjiyi yaratıcı faaliyetlere yönlendirebiliyor olmak bu Yeniayın taşıdığı olumlu enerjiler. Gezegenlerin kısmi asaletler ile içinde oluşu yeni alınacak kararlarda, yeni başlangıçlarda, temkini elden bırakmamak, düşünerek hareket ediyor olmak, şartları fazla zorlamamak adına önem gösterilmesi gerektiğine dair bir gösterge. Ancak sağlam ve iyi düşünülmüş projeler, gelişmeler  bu Yeniay ile birlikte yeni başlangıçlar oluşturabilirler.
 
Yeniay sürecinde gökyüzünde Mars, Satürn karşıtlığı aktif konumda olacak. Yay burcunda retro hareketinde olan Satürn ile İkizler burcunda ilerleyen Mars'ın karşıtlığı, harekete geçmekte, eylemde bulunmakta, kendini ortaya koymakta zorlanılan durumlar içinde olabilmeye  işaret etmekte. İkizler burcunda ve yüksek deklinasyon derecesinde olan Mars, Satürn'ün engelleyen, sınırlayan yada blokajlayan yüzü ile karşılaşıyor olacak. Zihinsel, iletişimsel alanda da etkili olabilecek bu açı, fikirlerin ortaya konulmasında engellenmeler ile karşılaşılacak olacağını gösterdiği gibi aynı zamanda İkizler burcunda Mars'ın,  ani, sivri dilli, düşüncesiz, tartışmacı üslubu içinde oluşuna dair farkındalık yaratan, sınırlar çizen, disipline eden enerjiler haline de dönüşebilir. Eğer buradan alınması gereken disiplin alınmaz ise Mars ve Satürn karşıtlığının Kiron apeksli oluşturduğu tkare açının da rahatça ifade ettiği şekilde, sözlerin, tartışmacılığın, fikir ayrımının, iletişimsel üslubunun getireceği sıkıntılı, duygusal yaralanmalara açık durumlar ile karşılaştırma olasılığı var. 
 
Ülkemiz natal haritası üzerinden baktığımızda Yeniay'ın 12. ev üzerinde gerçekleşeceğini görüyoruz. Yeniay derecesi 26 Şubat günü Balık burcunda gerçekleşmiş olan Güneş Tutulması derecesini  kare açı ile tetikliyor olacak. Tutulma, Balık burcunun 8. derecesi içinde gerçekleşmiş ve ülkemiz natal haritasının 9. evinde yerleşik Güney Ay Düğümü üzerine denk düşmüştü. Mars'ın İkizler burcuna geçişi ile tetiklenmeye başlayan  tutulma derecesinin 12. evden aldığı açı ortaya çıkacak bazı zorlanmalar, mücadeleler, sıkıntılı durumlara işaret ediyor. Yayıncılık, haberleşme ve medya sektörü kişi ve kurumlar, yüksek eğitim, öğretim üyeleri, mahkemeler, dini kişi ve kuruluşlar, uzak seyahatler ve dış ülkeler ile olan ilişkiler üzerinde bu açının oluşturabileceği olumsuz, sınırlandırıcı, engellendirici etkileri ile karşılaşabiliyor olma olasılığı yüksek. Bu etki, Mars- Satürn karşıtlığıyla birlikte, haberleşme, iletişim, ticaret, ulaşım alanında ortaya çıkacak, otorite konumundaki kişiler ile kutuplaşma etkisi taşıyan, zorlanılan, çatışma yaratan durumlara ait bir gösterge. 
28 Mayıs günü kesinleşecek olan Satürn-Mars karşıt açısı, ülkemiz natal haritasının  6-12 aksı üzerine düşmekte. Yeniay haritasında da aktif olan bu karşıtlık, gizli yürütülen düşmanlık barındıran plan, eylem ve hareket içeren durumların varlığına yönelik işaretler taşımakta.  Mars'ın 6. evde Satürn'den aldığı karşıtlık Mars'ın burada ifade ettiği durumlar üzerinde oluşturulmuş olan kontrol, sınırlandırma mekanizmasını ortaya koymakta. 6. evin ordu, güvenlik  güçlerini ifade ettiğini bildiğimizden kontrol, engel ve sınırlandırma mekanizmasının bu alandan  geliyor olduğunu söyleyebiliriz.
 
Sevgi ile...
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..