Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

90'lı yıllarda genç olmak (Çemkirilen bir nesil)

90'lı yıllarda genç olmak (Çemkirilen bir nesil)
 

Çocukluk, çocuk olmak hep sevilen hep özlenen bir şeydir. Herkes çocukluğuna dönmek ister de kimse keşke ergenliğime geri dönsem keşke yeniden ergen olsam demez. Pek sevilesi, özlenilesi bir dönem değildir ergenlik. Şimdiki ergenler için durum biraz daha farklı tabi. Bilinçli aileler, modern ebeveynlerle büyüyorlar keratalar. Biz çemkirilen nesil 80'li yıllarda doğmuş ergenlik dönemi 90'lı yıllara denk gelmiş kuşak için ergenlikten kurtulmak, büyümek "Oh be iyi ki büyümüşüz anasını satiim" kıvamında bir durumdur. 

O zamanlar cep telefonu, internet gibi kavramlar var olsa da hem yaygın değildi, hem de oldukça pahalıydı. İnternet bağlantısı olan evlerde ise internete dakika sınırlarıyla girilirdi hatırlarsanız. Facebook filan nerdeee. Düşünsenize hiç video paylaşmadan hiç kimsenin durumunu beğenemeden büyüdük biz. (acıtasyooonn) Hiç twitter hesabım olmadı benimm(Emrah'a bağlama) Neyse, her türlü teknolojik olanaktan yoksun olan biz çemkirilen nesil için 90larda ergen olmak ne anlama geliyormuş bakalım: 

90'larda ergen olmak, evde doğum günü partisi yapıp Ace of Bace grubundan All That She Wants şarkısını, ooo det şi vass şeklinde söylemekti. 

90'larda ergen olmak elektrik dansı yapıp beyin uyuşana kadar pop dinlemek demekti. 

90'larda ergen olmak Süper Baba dizisinin hastası olmak, dizi müziğini flütle çalmak ve bunu çok büyük bir yetenek zannetmekti. 

90'larda ergen olmak ateri salonlarında Street Fighter oynamak, oyunda Are You Ken lafını aduket olarak anlayacak bir beyne sahip olmak demekti. 

90'larda ergen olmak odada gizli gizli sigara içerken odanın kapısının haşırt diye açılmasıyla dumanın bünyede dakikalarca tutulması demekti. 

90'larda ergen olmak alışverişe anneyle çıkmak, kabinde kıyafet denerken annenin üstüne oldumu diye sorarak perdeyi cart diye açmasıyla bütün mağazaya ifşa olmak demekti 

90'larda ergen olmak filmde sevişme sahnesi çıkınca utanıp kanal değiştirmek demekti 

90'larda ergen olmak mavi kot ceket giymek demekti 

90'larda ergen olmak ev telefonundan rastgele bir numarayı arayarak "Teyze biz radyo programından arıyoruz, size birkaç soru soracaktık" demekti. 

90'larda ergen olmak... Güzelmiş beeee:)) 

 
Toplam blog
: 61
: 1429
Kayıt tarihi
: 30.03.11
 
 

Buraya  cancanlı şeyler yazmayı çok isterdim ama ortalama bir memur maaşıyla geçinen evli ve çocu..