Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '18

 
Kategori
Sosyoloji
 

9000 Yıl Önce Kadınlar Maskülen(Erkeksi) Bir Yüze Sahipmiş, Demek ki Zamanla İnsana Benzedik

9000 Yıl Önce Kadınlar Maskülen(Erkeksi) Bir Yüze Sahipmiş, Demek ki Zamanla İnsana Benzedik
 

Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir gurup araştırmacı, 9 bin yıl önce Yunanistan’da yaşamış olan genç bir kızın yüzünü tekrar oluşturdu. İşte “Avgi” ismi verilen genç kız.

Yukarıda görmüş olduğunuz bu fotoğraf milattan önce 7000'li yıllarda, Mezolitik Çağ olarak bilinen dönemlerde Yunanistan'da yaşamış bir genç bir kıza ait. Atina Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, 1993 yılında Theopetra Mağarası'nda ortaya çıkarılan bir kafatasını yeniden oluşturarak eski çağlarda yaşamış insanların nasıl göründüğünü göstermeye çalıştı. 

Atina Üniversitesi araştırmacılarının Yunanca "şafak" anlamına gelen "Avgi" ismini verdiği bu genç kızın 15-18 aralığında bir yaşa sahip olduğu düşünülüyor. Gelişmiş üç boyutlu tarama ve modelleme teknolojileri kullanılarak tekrar oluşturulan Avgi'nin yüzü, günümüz genç kızlarına oranla çok daha maskülen bir yapıya sahip.(internet)

Amacımız bu haberi duyurmak değil birkaç şey de biz söylemek istiyoruz.

Bu araştırmadan bugünkü şeklimizin yüzyıllar içinde evrimleşmeyle oluştuğunu anlıyoruz.

Kadınlar erkeksi bir görünüşe sahip denilince (üstelik 9 bin yıl öncesi çok fazla eski sayılmaz) aklıma değişik düşünceler geliyor.

Bu “maskülen” denilen erkeksi yüz aslında türün yaratılış yüzü. Yani insan denen tür bir tek görünüşte(şekilde) yaratıldı.Yani erkek ayrı kadın ayrı görünüşte değildi. Ama cinsellik farkı vardı. Sadece görünüş aynıydı.

Bunu doğrular şekilde gelişmemiş ilkel kabilelerin erkek ve kadınlarının (giysileri ayırıyor)birbirine yakın görünüşte olduklarını(kadın maskülen/erkeksi bir yüze sahip) görüyoruz.

Sonra erkek ava filan gitti, sert rüzgarlar, yağmurlar erkek türünün ilk anlardaki hayatı değişmedi kendi de aynı kaldı. Kadın türü yaşam ortam ve şekli değişince (ava gitmedi, sert rüzgarlar yağmurlar vs. yok) şekli(görüntüsü) de değişti.

Kadın-erkek görünüşündeki fark on bin yıllar içinde dünya hayatının insanoğlunda meydana meydana getirdiği şekildir.

200 bin yıl önce görülmüşüz. İşte o zaman görünüş olarak bırakın bugünkü halde olmayı belki dışarıdan bakınca kadın ya da erkek olduğumuz bile anlaşılmıyordu.

İnsan öyle kadın ayrı erkek ayrı değil tek bir görünüşte yaratıldı. Bunlar benim kişisel yorumlarım. 9 bin yıl önce gibi çok da eski olmayan zaman diliminde bile kadınların erkeksi bir yüze sahip olmaları bunu destekler gibi. Tabi bu söylediklerimiz yalnızca şekilde. Belki o zaman kadınların sesi de erkekler gibi kalındı. Belki sadece yüzleri erkeğe benzemiyordu.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..