Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Açlık sınırı 1529, yoksulluk sınırı 4979 TL;yoksul aç demek zaten, aradaki fark nedir ki

Açlık sınırı 1529, yoksulluk sınırı 4979 TL;yoksul aç demek zaten, aradaki fark nedir ki
 

Ya sanki tamamen birbirinden farklı iki kavramdan bahsediyoruz. Yoksul açın Mısır’daki amcası mı? İkisini de sokağa salsan dilenir. Ama nasılsa birinin cebine 1529 TL, ötekinin 4979 TL konmuş. Rakamlara bakınca yoksulu aça göre zengin birisi sanıyoruz.

Yoksul nedir ki, o da aç; e nasıl böyle birbiriyle alakası olmayan iki rakam. Bu rakamlara göre aça para verir yoksulu kovarım. Yoksulluk sınırı çok yüksek, yoksul buna rağmen yoksulsa açın acından ölmesi lazım ki zaten ölüyordur. Yoksulluk sınırı aça göre çok yüksek gerçekten, hatta öyle ki ben kendimle ilgili hesap yaptım neredeyse yoksul sınıfına giriyorum. Bu durumda Türkiye’nin yarısı yoksuldur herhalde.

Bu rakamların 4 kişilik bir aileye bir aylık üzerinden hesaplandığını biliyorum ama açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasındaki fark çok fazla. Yani sonuçta ikisi de fakir değil mi; ama sanki biri fakir diğeri değil gibi.

Bu durumda herhalde yoksul olmayanlar zengindir. Böyle bir durumda “orta halli” kavramı olmaz. Hani açlık sınırı 1500 ise yoksulluk sınırı da olsun olsun 2500 olsun, 5000 lira da ne; kim bulmuş 5000 lirayı. O zaman bunlara yoksul demeyin kardeşim.

Açlık sınırına itirazım yok da eğer yoksulluk sınırı böyleyse bir kere 3000 maaşlı herkes yoksul. Kim alıyor bu ülkede 3000 maaşı? Keza emeklilerin hepsi. Ülkenin yarısı yoksulluk sınırının altındadır herhalde.

Yok yani bu rakamda bir sorun var. Hem niye açlık sınırının üç katı, aç ne yoksul ne?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..