Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
İnançlar
 

Afet Duası

Afet Duası
 

Biz hocalarımızdan duyduk Bir talebenin yüzü suyu hürmetine dua kabul oluyor ve yağmur yağıyormuş.

İnsan bu ister de sonradan vaz geçer. Bu da elbette bir afet oluştuğunda söz konusu. Nice evleri su altında bırakan, yolları kapatıp trafiği tıkayan bir afet. Başta belediyelerin korkulu rüyası.

Elbet insanlar buna duyarsız kalamaz. Ve içinden dua etmek ister. İşte dua etmek isteyenlarin afet gelince ne tür bir  iltica edilebilecek ona çok eskilerin dilinden sözler.

Selaten tüncinayı oku. Kıbleye karşı dön. "Amin yarabbim amin yarabbim. Bizi bulutunla helak etme Allah'ım. Hayırlı rahmetler, hayırlı rüzgarlar ver. Hayırlı soğuklar ver. Az verip şaşırtma, çok verip taşırma. Hayırlı rahmetler, hayırlı rüzgarlar ver Mevlam. Cumlaya ver, bize de ver. Amin" de. Elini yüzüne çalarsın.

İnsanımız dua ettiğinde onun kabul edileceğine inanır. Biz inancımızı içimizde ne kadar çok büyütürsek o derece duamız gerçekleşecektir. Her şeyi Allah'tan istiyoruz. Allah'ta insanın kalbine bakıyor. Allah sevgisine yaklaşanlar ise Allah'ın da bizden isteyecekleri olduğunu görür. Acaba ne kadar sabırlıyız. Bir sıkıntıya ne kadar dayanabiliriz. Bu Allah'ın bizde ki beklentileridir.

 

Tuna M. Yaşar

 
Toplam blog
: 235
: 350
Kayıt tarihi
: 14.09.10
 
 

1973 Karabük doğumluyum. Üniversite uluslararası İlişkiler mezunuyum. Arkeoloji ve okültizm ilgi al..