Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '17

 
Kategori
Eğitim
 

''Hayal ettiğiniz herşey gerçektir''Pablo Picasso

''Hayal ettiğiniz herşey gerçektir''Pablo Picasso
 

Aslında başlığa uygun bir yazı hazırlamıştım.Uzun uzadıya hayallerden ve vazgeçmemeniz gerektiğinden,peşinde koşmanızdan falan bahsedecektim dilim döndüğünce.Ama yaşanan olaylara kayıtsız kalmamak mümkün mü!!!Günlük hayatımızı etkilemesin diye çırpınırken meydan vermemek için,keyfimiz moralimiz motivasyonumuz tabiki olmuyor.

 

Bu konuda yeni gelen nesillere öyle çok iş düşüyor ki...

Hepimiz vatan aşığıyız ve kimseyede yedirmeyiz ki yeni neslimizin genç kuşağı da böyle geliyor arkadan.Daha çok bilenerek daha çok vatanına sahip çıkacak sevda ile daha çok vatan ve bayrak sevgisi ile...

 

Ama yeni neslin içine biraz girdik mi kaybedilmiş bazı değerler çarpıyor göze maalesef.Bazı ortamlarında kendileri arkadaşları ile takılırken gözlem fırsatı bulduğum ortaokul ve lise öğrencileri biz ne kadar toz kondurmasakta biz ne kadar onlardan daha çok şey beklesekte maalesef ki değer çöküntüleri yaşıyorlar.

 

Dersler hallolur, zamanımızı yönetebiliriz tekrarı hallederiz fazla çalışıp tüm sınavları da haklarız. Daha önce halletmemiz gereken en önemli konu ise BİRBİRİMİZE SAYGI... Öylesine rahat öylesine saygıdan uzak geliyorlar ki insan üzülüyor. Bilgi okuyarak üzerine düşerek kendi ilgilerimiz dahilinde öğrenilebilecek bir durum ama SAYGIYI en başta hayatımızın en baş köşesine yerleştirmeliyiz. Önce kendimize saygı duymalıyız sonra çevremize.

 

Tahammül sınırları inmiş yerlere.Asla kimsenin  kimseye tahammülü yok.Yapılan yaşanan anlık olay tartışma sebebi olabiliyor bir de ağızdan çıkan kaba ve küfürlü sözler eklenince kaçınılmaz son geliyor.Düşünmüyor genç arkadaş neden diye?sorgulamıyor  hata yapmış olabilir diyemiyor.Bi silkelenip arkadaş sen neden bunu yaptın neden dedin demiyor...Yaptıysa yanlıştır haydi küfüre haydi kavgaya...

 

Normal anlaşma yolları bile olmuş artık kaba kuvvet kaba söz...

 

Bir dönem biz erkeklere derdik bunları yapıyor tartışıyor kavga ediyor küfür ediyor diye peki ya şimdi.O narin,o ağır o sakinliği olan kız çocuklarımız nerede???Biz erkeği kadına şiddetinden teröründen bahsederken orta okuldaki kız öğrenciler bile birbirlerine hakaret ve küfürle savaş açıyor,sokak kavgası yapıyor.

 

Gençlik bizim size ihtiyacımız var.Ülkemizin size ihtiyacı var.Saygı ile,sevgi ile tahammül ile...Ahlaklı,Bilgili,Tarihini bilen kültürlü genç beyinlere genç kuşaklara ihtiyacımız var.

 
Toplam blog
: 6
: 752
Kayıt tarihi
: 06.08.16
 
 

Assocıatıon of Coachıng School of Leadershıp/Öğrenci Koçluğu Assocıatıon of Coachıng School of Le..