Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '18

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Nasıl Yapılır?

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Nasıl Yapılır?
 

Yaklaşık 6000 yıl öncesinde antik Mısır’da ölüleri mumyalamak amacıyla kullanılan aromaterapi, eski Yunan medeniyetleri tarafından ise kadınların güzelleşmek için tercih ettikleri bir tedavi olarak kabul ediliyordu.
 
Roma İmparatorluğu döneminde ise banyo sonrasında kullanılan aromaterapi yağları Roma İmparatorluğu’na Arap ve Hindistan topraklarından getiriliyordu.
 
Eski dönemlerde daha çok tedavi amacıyla başvurulan bir yöntem olan aromaterapi, günümüzde daha çok vücut ve ruh sağlığını iyileştirmek amacıyla kullanılmaktadır.
 
Aromaterapi Nedir?
Aromatik yani hoş bir kokuya sahip olan gül, lavanta ve yasemin gibi bazı bitkilerin kabuklarının, çiçeklerinin, yapraklarının, dallarının ya da meyvelerinin damıtılması sonrasında elde edilen yağların kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığını iyileştirmeye yönelik olarak birtakım masaj teknikleri esnasında kullanılmasına aromaterapi denir.
 
Eski dönemlerde en ciddi sağlık sorunlarının bile tedavisi amacıyla kullanılan aromaterapi teknikleri, günümüzde masaj, krem, mekan kokulandırma gibi farklı amaçlarla kullanılmaktadır.
 
Holistik yani bütüncül tedavi kapsamında ele anılan bir tedavi yöntemi olan aromaterapi, günümüzde modern tıp tarafından da araştırılmaya devam etmektedir.
 
Bütüncül tedavi yöntemlerinden biri olarak aromaterapi, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığının birbiriyle bağlantılı olduğu felsefesine dayanır.
 
Aromaterapi Faydaları
Rahatlatıcı, dinlendirici ve gevşetici aromaterapi masajları, adeta şifa dağıtır.
 
Aromaterapi masajının faydaları özellikle masaj esnasında kullanılan yağların çeşidine göre değişiklik gösterse de bu yağlar, genellikle aynı etkiye sahiptir.
 
Ruhsal sıkıntılara iyi gelerek, kişinin kendini daha huzurlu ve ferah hissetmesine olanak tanır. Sakinleştirici özelliği sayesinde kişinin üzerindeki gerginliği ve stresi alır.
 
Cildi besleyen aromaterapi yağları, cildi nemlendirir, yumuşatır ve cilde ışıltılı ve güzellik katar. Fibromiyoloji olarak isimlendirilen strese bağlı kas ağrılarını giderir. Romatoid artrit başta olmak üzere pek çok romatizmal hastalıktan kaynaklanan kas ve eklem ağrılarını ciddi oranda hafifletir.
 
Aromaterapi yağlarının ortak özellikleri kişiyi dinlendirmesi, kişinin kas ve eklemlerindeki ağrılarını alması, ruhsal açıdan kendini daha iyi ve pozitif hissetmesini sağlamaktır.
 
Kan dolaşımını hızlandıran aromaterapi, vücut organları arasında kan akışını hızlandırır. Vücut organlarına oksijenin daha hızlı bir şekilde iletilmesini sağlar. Aynı zamanda beyne oksijen iletimini de kolaylaştırır.
 
Aromaterapi Yağları
Ardıç, biberiye, defne, ekinezya, çördük otu, gül, fesleğen, Hint defnesi, jojoba, ıtır, kekik, lavanta, melissa, papatya, rezene, tarçın, vanilya, zencefil, yasemin başta olmak üzere aromaterapi masajı esnasında pek çok bitkisel yağ kullanılabilir.
 
Bu yağlardan bir kısmı tüm vücudumuz hatta yüz ve saçlarımız ile uyumluyken bir kısmının ise yüz bölgesine sürülmemesi gerekir.
 
Hamile bayanların özellikle hamileliklerinin ilk dört ayında aromaterapi masaj ve banyolarından kaçınmaları gerekir.
 
Aromaterapi yağları şifa dağıtmakla birlikte bazı ciltlerde kızarıklık, tahriş vb. birtakım yan etkilere yol açabilir. Bu yan etkiler daha çok aromaterapi yağlarında bulunan bileşenlere karşı aşırı duyarlılığı bulunan kişileri etkiler. Bu yüzden aromaterapi seansları sonrasında herhangi bir yan etki ile karşılaşmanız durumunda sizde herhangi bir alerjik reaksiyon bulunup bulunmadığını öğrenmelisiniz.
 
Aromaterapi seanslarını seyreltmenize rağmen her defasında aynı yan etkilerle karşılaşmanız durumunda aromaterapi esnasında kullanılan yağları değiştirebilirsiniz.
 
Aromaterapi Masajı Nasıl Yapılır?
Pek çok güzellik merkezinde aromaterapi masajı yaptırabilir ya da aromaterapatik etkisi bulunan yağlarla kendi masajınızı evinizde kendiniz de yapabilirsiniz.
 
Dilerseniz banyo küvetini ılık suyla doldurduktan sonra bu suya birkaç damla aromaterapi yağı damlatabilir ve bu suda 10-15 dakika bekleyerek, kaslarınızın ve vücudunuzun rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
 

 https://www.ciltguzellik.com/aromaterapi/

 
Toplam blog
: 3
: 1107
Kayıt tarihi
: 12.07.18
 
 

Evli 3 çocuk anne doğa ve hayvan sevgisi dolu bir insan. Bayan küaförüyüm. Teknoloji, Bilgisayar ve..