Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

Astrolojide Şans Noktası: Pars of Fortuna

Astrolojide Şans Noktası: Pars of Fortuna
 

Klasik astrolojide şans noktası, modern astrolojidekinin aksine daha fazla önem taşır. Yükselen, MC (Tepe noktası) Ay ve Güneş gibi önemli bir bileşen olarak kabul edilir.

Şans noktası hesaplanmasında Güneş, Ay ve Yükselen burç dikkate alındığından , şans noktası , anlamı "zenginlik ve şans “ diye sınırlanan bir noktadan daha fazlasıdır. Harita sahibinin gece yada gündüz doğmamasına göre hesaplanması değişkenlik gösterir.  Bu makalede nasıl hesaplandığına girmeyeceğiz. Doğum haritası programlarında bu nokta hesaplanmaktadır. Ancak gece ve gündüz ayrımı yapılmaması halinde yanlış hesaplanacaktır.

Bu önemli astroloji elemanının anlamına bakacak olursak ; astrolojide yükselen burç fiziksel yapımızı, bedenimizi ve sağlığımızı gösterir. Ay da sağlığımızla ilgilidir. Ancak Ay , sağlığımızın daha ruhsal tarafı ile ilgili iken; yükselen burç bedenimiz ve fiziksel yapımız ile ilgilidir. Bu nedenle hesaplanmasında Ay’ı  ve yükselen burcu içeren bu nokta fiziksel ve ruh sağlığımız ile bilgiler de verir. Güneş ise, canlılığımız ve hayattaki var oluşumuzla direkt etkili olduğundan; yine bu açıdan da bakıldığında hesaplanmasında Güneş’i içeren Şans noktası şans, zenginlik haricinde canlılığımız ve var oluşumuzla da direkt ilgilidir.

Şans noktası, yükselen burçta kabul edilerek oluşturulan harita, (Athla Çemberi) hayatta şansımızın nereden geleceğini gösterirken; bununla birlikte başarı, şans, para ve tehlikelerin de nereden geleceğini gösterir.

Şans noktasının yönetici gezegeni, bu noktanın yaptığı açılar hayat yolundaki şansımız ve her türlü varlığımız konusunda önemlidir. Kare, karşıt, kavuşum gibi daha olumsuz kabul edilen açılarda şansın gelmeyeceği ya da sonucun olumsuz olacağı her zaman düşünülmemelidir. Ancak, bu noktanın ilişkili olduğu konularda  fırsatların daha zor yada geç gelebileceği, kişinin önüne engeller çıkabileceği ya da daha çok çaba sarfetmek zorunda kalınabileceği düşünülebilir.

Şans noktasının yaptığı iyi açılar da, şans daha kolay gelebilir; kişi daha az çaba ile başarıya, vs konulara kavuşabilir, sosyal çevreden daha fazla destek görebilir.

Şans noktası görüldüğü gibi kimi zaman “zenginlik, para, bolluk” iken, kimi zaman da bir kazadan kurtulmak, tehlikeleri atlatmak, hataları ve hastalıkları farketmek gibi anlamlara da gelebilir. Bu nedenle geniş yorumlanmalıdır. Şans, aslında gerçekten de anlamı kişiden kişiye değişen bir kavramdır.

Müesser İnce

Kaynak: Bu makaleyi yazarken; Robert Hand’ın astrodienst sitesindeki yazısından faydalandım.
 

 
Toplam blog
: 5
: 5811
Kayıt tarihi
: 24.02.18
 
 

Astrolojiye ilgi duyan bir dünya yolcusu..  Astroloji, hayat yolumuzda karşılaştığımız zorlukları..