Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '14

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Balayım için otel aradım,öğrendiklerimi burada paylaştım

2014 yazında kısmetse evleniyorum. Düğün tarihi belli olur olmaz balayı için gerekli araştırmaları yapmaya başladım. Ne de olsa erken rezervasyon döneminde %40' lara varan indirim imkanları mevcut, faydalanmak lazım.

Malum teknoloji çağındayız. Tüm otelleri belde belde, fiyatına göre, yıldız sayısına göre ve biilimum özelliklerine göre filtreleyip dizdirebiliyoruz. Fakat balayı olayı biraz daha farklı. Bu yüzden detaylı değerlendirmelere girmeden önce işi bilen kişilere sorup bir tavsiye listesi oluşturmalıydım.

Hemen bu kararı uygulama aşamasına geçtim.En çok bilinen tur şirketlerinin 444'lü numaralarını aradım.Karşıma çıkan yetkililerden bütçem dahilinde önerebilecekleri en iyi balayı otellerini paylaşmalarını rica ettim.Sağolsunlar, gayet samimi bir şekilde fikir belirttiler.

Böylece ilk listem oluşmuştu. Sıra bu otelleri daha derinlemesine incelemeye gelmişti.Bu iş için ağırlıklı olarak iki internet sitesi kullandım: "www.tripadvisor.com" ve "www.otelpuan.com" . Bu sitelerde otel resimleri, bolca müşteri yorumu ve puanlama mevcut. "www.otelpuan.com" da ayrıca iki oteli aynı sayfada kıyaslama şansınız var.Her iki sitede de bir otel incelendiğinde benzer kalibrede ve aynı tatil beldesinde bulunan oteller sayfanın sonlarında listeleniyor ki buralardan da listeme farklı eklentiler yapabildim. Şimdi yavaş yavaş önerilen oteller içinde dikkatimi çekebilenlere değinelim:

- The Royal Adam&Eve(Nam- ı diğer "Adem&Havva"): İnternette "en iyi balayı otelleri" diye aratınca ilk karşınıza çıkacak otellerdendir. Eren Talu mimarlığın bir eseri olup görsel olarak fark yaratan bir tasarımdır. Konfor ve hizmet olarak da gayet başarılı bulunan otel benim bütçemi aştığı için listemden çıkarmak zorunda kaldım.

- Calista Luxury Resort: Balayı oteli olarak ünlenmese de yine çok şık, konforlu, üst düzey bir oteldir. Benim listemde olmama sebebi ise maalesef yine maddi kaygılardır.

- Maxx Royal: Bu otel de aynı Calista gibi dizaynı, konforu ve sunduğu imkanlarla üst düzey bir seçenek olup bütçemi aştığı için listemden çıkmıştır.

Yavaş yavaş bütçeme uygun otellere yaklaşıyoruz...

ARA NOT... Grup oteller kavramı : Piyasadaki otel gruplarını tanımak önemli çünkü yönetim merkezleri ortak olduğu için bir otelinde başarıyı yakalayan grup, başarısının sırrı olan uygulamaları diğer otellerine de ekseriyetle yansıtabiliyor. Bu yüzden aynı grubun daha uygun fiyatlı bir otelini seçtiğinizde konfor ve lüks açısından aynı standardı bulamasanız bile en azından hizmet anlayışını tahmin edebilirsiniz ki bu da tercihlerde çok önemli bir yer tutar.

-Voyage grubu: Voyage oteller grubu, iyi hizmet kalitesiyle tanınan gruplardan sadece bir tanesi. Hem tur şirketi yetkilileri hem de arkadaş çevresinden daha önce yolu bu grupla kesişenler tavsiye ettiler. Yeme içme ve hizmet kalitesi yönünden iyi puanlar toplayabilen grup için olumsuz olarak dillendirilen ilk özellik ise binaların biraz eskimiş olması. Sıradan bir yaz dinlencesi için çok da sorun teşkil etmeyecek bu özellik, balayı tatili düşündüğüm için bana geri adım attırdı diyebilirim. Mümkünse daha şık, etkileyici bir tasarımı da olmalıydı seçeceğim yerin. Grubun gözbebeği oteli Voyage Belek. Memnuniyet oranı gayet yüksek, dolayısıyla ücreti en yüksek olan da bu. Bu nedenle listemin gerçekçi bir adayı olamadı. Onun yerine yine çoğu yetkili tarafınan tavsiye edilen Voyage Sorgun listeme girdi.

-Paloma grubu: Bu araştırmaya girmeden önce çok da adını duymadığım bu grup, listemin ağır toplarını içeriverdi birden. Birkaç arkadaşım Paloma Grida Village' de tatil tecrübesini yaşamış ve şiddetle önermekteydiler. Belek'te bulunan otelin yeme içme, hizmet, eğlence konusunda iyi puanları var. Agora sokağı diye adlandırılan barlar sokağında canlı müzik başarılı bulunmuş. Yine eksi puanı genel olarak çok da etkileyici olmayan mimari ve estetik yönünden alıyor. Bir de denizi için pek fazla övgü almamış. Ama fiyat olarak kabul edilebilir bir yerde olduğu için liste başına yerleşiyordu sessizce. Paloma Oceana Side'de ve kumsal,deniz yönünden Grida'nın biraz ilerisinde. Nispeten yakın bir tarihte renovasyon gördüğü için estetik olarak da daha tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Fiyatı az farkla ileride olsa da listeye ön sıraladan girebildi Oceana. Aynı grubun sonradan satın aldığı Sentido Perissia oteli de hizmet açısından yüksek puanlara sahip bir otel olup yine  biraz eski bir yapıydı. Bu yaz öncesinde renovasyon çalışması içinde girmişler. Bu yenilenme sonrası fiyatı artmazsa o da aynı fiyat çizgisinde ve listelerde rahatlıkla yer bulabilir.

-Gloria Verde Resort: Yukarıda bahsettiğim Paloma otellerinden çok az daha yüksek ücreti olan tesis yine Belek' te yer alıyor. Müşteriye verilen değer açısından ve yine yeme içme kalitesi açısından gayet yüksek puanları var ve kendinizi özel hissedebileceğiniz bir tesis. Aynı ailenin Gloria Serenity oteline göre daha sade bir yapısı var ve daha makul bir fiyata sahip. Kesinlikle listelerde yer almalı. Son ana kadar tercihimi burası yönünde kullanmaya yakındım.

-Susesi: Yaptığım elemeler sonucu son ikiye kalan fakat finalde kaybeden tesis. Balayı için önerilen özel tesislerdendir. Özellikle göl suitleri bambaşkadır va fakat haliyle el yakar. Köklü bir tesis olmasının yanında diğer adaylar gibi burası da yenilenme ihtiyacı hissetmektedir. Standart odasının çok da özel olmaması ve tam da "genç işi" havasını vermemesi biraz da bana geri adım attırdı.

Ve işte yakalşık 3 haftalık araştırmalarım sonucu kazananı açıklıyorum...

-Titanic Deluxe Belek: 2013 yılında hizmete açılan otel şıklığı,modern ve kaliteli dekorasyonu, yeme içme konusundaki zenginliği, eğlence olanakları ile balayı için beni ikna etti doğrusu. Özenilerek döşenmiş ve yepyeni standart odalar diğer otellerin nispeten sıradanlaşmış standart odalarının bir tık üzerinde gibi.Plaj otele 1.5 km uzaklıkta ve ulaşım hemen yanda akan ırmak üzerinden yapılıyor ki müşterilerin yorumları bundan hoşlandıkları yönünde(İsteyen karadan shuttle servisle de ulaşabiliyor tabii). Handikapı avantaja dönüştürmüşler diyebiliriz. Manzarasında havuz, ırmak, deniz ve yeşillik iç içe. Bahsettiğim tur şirketi uzmanları da "çok doğru bir tercih" olduğu yönünde beni onaylayınca içim rahat, kararımı verdim ve rezervasyonumu yaptım.

Seçenekler çok fazla ve yazacak çok şey var aslında. Ama ben kendi kriterlerim ve önceliklerimi göz önünde bulundurarak yaptığım yorumları paylaştım. Herkese şimdiden iyi tatiller...

 
Toplam blog
: 10
: 1724
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Elektrik-Elektronik mühendisi olan blogger doğa sporları, fotoğrafçılık, uzay ve gökyüzüne ilgi d..