Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Bebek ve kış

    Bebek ve kış
     

    duru


    9 aylık bir mucizenin teyzesi olduğumu söylemekle yazıma başlasam iyi olur sanırım. Evet Duru'cuğum mini mini
    yatağının içinde kaybolurken şimdi o yatakta 360 derece dönebiliyor. Gülümsüyor ve uyanırken bütün eklemlerini açıyor. En sağlıklı nefesi bebekken aldığımızı biliyor muydunuz? Daha sonra doğru nefes almayı unutuyoruz. Diyafram nefesini büyüklerden daha iyi kulanıyorlar.
    Yazıma böyle bir konuyla başlamak istedim ki zira son günlerde ilgilendiğim tek konu bebek ve nezle oldu. Malum herkes bu aralar öksürüyor, hapşuruyor ve burun çekiyor. Her ne kadar Duru'ya bu konuda dikkat etsekte ablasından bulaşan bir mikropla Duru'cuk hasta oldu. Burnu tıkanan, uyku problemi başlayan ve gözlerini açamayan tatlı bebek, emmekte de oldukça problem yaşıyor. doktora gittik fakat vitamin dışında verdiği damlayı Duru içmek istemiyor. Her ne kadar ağlatarak, zorlayarak içirmeye çalıştıysakta bu konuda pek başarılı olamadık ve elimizde mendiller Duru'nun peşinde... Burnuyla oldukça savaşsakta zavallımın nefes almasını sağlayamadık ve emmete de zorluk çektiği için mutsuz bir bebek oldu. Tam ben 'napsak acaba?' diye internette araştırırken 'serum fizyolojik' adıyla bir öneri okudum. Eczanelerde

    satılan ve %100 steril deniz suyu olan bir burun spreyi. ve etkisi inanılmaz...
    Nefes almada zorluk çeken küçük yeğenim bir iki denemede nefes almayı başardı ve 'agularına' devam etmeye başladı. Sevincini objektiflere gülümseyerek paylaşan Duru'cuğum 9 aylık ömründe ilk defa nezleyle tanıştı ve sanırım bu durumdan pek keyif almadı.


    Hastalığın ilk başlarında hapşuruğundan korkup ağlayan ve bize bakıp 'neler oluyor?' bakışı fırlatan bebeğe bu mikrobu bulaştırdığı için kardeşine hepimiz tepkiliydik. Her ne kadar havalara, sıcağa ve soğuga dikkat etsek de çevreden gelen mikroplarla malesef mücadele edemiyoruz.
    şu günlerde herkes hastayken dışarıdan gelen herkesin elini yüzünü yıkamadan bebeği öpmemesi konusuna ben özellikle teyzesi olarak oldukça özen gösteriyorum zira bitanem nefes alamadığında ben de alamadım sanmıştım.
    eğer bir teyze ve anneyseniz; deniz suyunun burun açma özelliğini göz ardı etmeyin.
    Hem beslenme hem uykularında oldukça önemli...
    Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 2851
    Kayıt tarihi
    : 24.01.08
     
     

    24 eylül 1986 da evin göle bakan tek pencereli odasında sonbaharın en güzel sabahında dünyayla kavuş..